Filmske projekcije

FROOOM! posada okupirat će Tuškanac filmskom matinejom

Naslovna

FROOM!ovci su pripremili filmsku matineju u kinu Tuškanac od 13. lipnja do 8. srpnja. Donosimo vam raspored besplatnih projekcija.

Svakog utorka i četvrtka, od 13. lipnja do 8. srpnja, točno u 11 sati u kinu Tuškanac Zagrepčani i Zagrepčanke mogu besplatno pogledati odlične filmove. Svi su već čuli za FROOOM! filmsku posadu koja će okupirati kino EUROPA, Tuškanac i Rokov perivoj svojim filmskim radionicama za osnovnoškolce, no jeste li znali da posada nudi i besplatne filmske matineje koje su otvorene za svu javnost?

Sada znate i nema opravdanja da se ne prošetate u predivan dio grada Zagreba, popijete kavu u hladovini Tuškanca i pogledate neka nova, ali i antologijska filmska ostvarenja koje je za vas izabrao specijalan filmski žiri.

Mame, tate, starija braćo i sestre, bake i djedovi, uzmite svoje najdraže mališane pod ruku i zaputite se prema Tuškancu. Zajedno s velikim i malim FROOOM!ovcima pogledajte filmove koji otvaraju brojna pitanja. Nakon toga se upustite u avanturu potrage za njihovim odgovorima. Donosimo vam raspored projekcija.

Utorak, 14. lipnja

Tito i ja

Goran Marković, Jugoslavija, 1992.

Radnjom smješten u prostor i vrijeme bivše Savezne Federativne Republike Jugoslavije, film na vrlo jednostavan, humorističan, ali istovremeno inteligentan način prikazuje život u socijalističkom režimu. Sve to čini kroz naraciju života desetogodišnjaka koji zbog ljubavi prema jednoj djevojci i maršalu Titu upada u razne nevolje. Kako se današnje društvo razlikuje u odnosu na bivšu Jugoslaviju? Što smo spremni učiniti zbog ljubavi?

Četvrtak, 16. lipnja

Čovjek na žici – Umjetnički zločin stoljeća

James Marsh, UK/SAD, 2008.

Ovaj film donosi priču o najopasnijem umjetničkom pothvatu stoljeća. Što pothvat glavnog protagonista ovog filma Philippea Petita čini umjetničkim i zašto je proglašen zločinom, pogledajte u napetom dokumentarcu koji se prati poput najnapetijeg trilera. Pothvat i dokumentarac o njemu toliko je popularan da je 2015. snimljen blockbuster The Walk u kojem Philippea Petita glumi Joseph Gordon-Levitt.

Foto: FROOOM!

Utorak, 21. lipnja

Jel' ti žao?

Dave Schram, Nizozemska, 2013.

Film prikazuje sve aspekte okrutnosti kroz koju prolaze djeca zlostavljana od stane svojih školskih kolega. Je li škola radost ili mučenje? Što se sve događa iza vrata učionica? Jesu li škole sigurna mjesta ili su plodno okruženje za razne vrste zlostavljanja? Pogledajte priču o Jochemu, dirljivu i mračnu dramu koja ukazuje na gorući društveni problem – bullying, od kojeg nitko nije siguran.

Četvrtak, 23. lipnja

Gangster Te voli

Nebojša Slijepčević, Hrvatska, 2013.

Ovaj film je oduševio mase svojom dirljivom i toplom pričom o želji svakog čovjeka da bude voljen i da voli. Gangster je bračni posrednik iz Imotskog koji spaja usamljene ljude. Kroz dokumentarac se otvara pitanje jednog sveobuhvatnog društvenog fenomena – ljubavi. Kako volimo? Koga volimo? Gdje volimo? Prelazi li ljubav sve predrasude? Ruši li granice? Spaja li kopna?

Foto: FROOOM!

Utorak, 28. lipanj

Mama, volim te

Jānis Nords, Latvija, 2013.

Svako dijete voli svoju majku, ali majke nekada znaju imati prevelika očekivanja pa griješimo iz straha da ćemo ih razočarati. Tako i dječak Raimonds. On daje sve od sebe da učini svoju majku sretnom, ali skrivajući lošu ocjenu od nje upada u vrtlog laži i nađe se u velikim problemima. Stavljen pred izbor da spašava svoju ljubav prema glazbi, prema majci i prema prijatelju, Raimonds upada u dilemu koja bi predstavljala veliki problem čak i odraslima.

Četvrtak, 30. lipanj

WEB Junkie – Ovisnici o internetu

Shosh Shlam i Hilla Medalia, Izrael / SAD, 2014.

Znate li što je elektronski heroin? Godine 2008. Kina je proglasila ovisnost o internetu kliničkim poremećajem, tvrdeći da se je to najveća zdravstvena prijetnja tinejdžerima. Iz tog razloga je država uvela obvezno liječenje mladih koje traje čak tri mjeseca, a uključuje vojničku stegu i liječničku terapiju. Kažu da su djeca usamljena te da društvo stječu na internetu. Pritom stvaraju novi virtualni svijet u potrazi za vlastitim mjestom i važnošću. Igraju igrice sve dok ne izgube vlastito ja. Uočavamo li takve pojave i u svojoj okolini? Je li Kina ispravno postupila uvođenjem ovakvog pristupa liječenju?

Foto: FROOOM!

Utorak, 5. srpnja

Phantom Boy

Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol, Francuska, 2015.

Film Oskarom nagrađivanih francuskih autora, u Hrvatskoj će ugledati svjetlo dana u lipnju. FROOOM! neće propustiti priliku da predstavi emocijama nabijen animirani film. Jedanaestogodišnjak Leo ima tajne super-moći koje koristi kako bi pomogao policiji riješiti problem zlog mafijaša koji želi uništiti njihov grad. Otvaraju se pitanja altruizma, hrabrosti, junaštva, ali film potiče i na razmišljanje o banalnosti zla – koliko je jednostavno učiniti zlo, a koliko je zapravo teško činiti dobro.

Četvrtak, 7. srpnja

Očekuje vas film iznenađenja. Hoće li to biti neki davno zaboravljeni klasik izvučen iz naftalina ili će vam organizatori predstaviti nešto novo, najnovije? Vjerujete li im? Uz ovako dobre filmove, nema šanse da će pogriješiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

13. HRFF posvećen ljudima „Bez doma”

Sirijska ljubavna priča otvara 13. Human Rights Film Festival

Filmskom selekcijom dominiraju radovi na temu izbjeglica, migracija i njihovih izazova.

Spring cleaning

Svjetski festival animiranog filma

Odnos stripa i animacije tema je 27. zagrebačkog Animafesta

Pored tradicionalnih lokacija, kina Europa i Tuškanac, projekcije Animafesta 2017. odvijat će se i na novoj lokaciji Kinoteke.

Dalmatia film festival u Klubu Zona

Festivalski program

Besplatne projekcije čak 9 dokumentaraca u Klubu Zona

Filmom „Colors of Citizen Engagement” ove srijede započinje jedan dio Dalmatia film festivala koji će se održati u Klubu Zona. U njegovu će se sklopu na ovoj lokaciji prikazati devet dokumentaraca.

HSA

DriveINkino Zagreb

Pogledajte filmske hitove iz udobnosti limenih ljubimaca

DriveINkino nije samo gledanje filmova, to je posve novo iskustvo, poseban doživljaj i svakako jedinstvena zabava za sve filmoljupce.

Zvjezdano kino u Fluidu

Star Film Fest

Fluid postaje zvjezdano kino uz projekcije pobjedničkih filmova

Ususret Star Film Festu na terasi Fluida prikazat će se prošlogodišnji pobjednički film, najbolji eksperimentalni i najbolji film po izboru publike.