Kastavsko kulturno leto

FOTO: Jubilarni rođendan kulturno-glazbene manifestacije romantičnog Kastva

KKL2
Pogledaj fotogaleriju
Crekvina
Vilim Matula
Vatromet
Publika
Klapa Kastav

+7

Ovogodišnji festival Kastavsko kulturno leto otvoren je 1. srpnja. Donosimo dašak kvarnerske glazbene i kulturne čarolije s romantičnog Kastva.

Poznata ljetna kulturno-glazbena manifestacija Kastavsko kulturno leto slavi svoj 25. rođendan. Svake se godine na vrhu primorskog gradića Kastva okuplja veliki broj glazbenika, filmaša i umjetnika koji na otvorenoj pozornici predstavljaju svoje radove. Organizatori festivala naglašavaju da on predstavlja ne samo glazbeni događaj već ideju o udruživanju društva i kulture. Temeljni je cilj programa oživljavanje kulturne baštine i želja da kultura opstane.

Proteklog je petka u 19 sati mnogobrojna publika dočekala otvorenje ovogodišnjeg jubilarnog 25. KKL-a. Pristiglima su se obratili organizatori i gradonačelnik grada Kastva koji je simboličnom gestom spuštanja zastave službeno otvorio manifestaciju. Program je započeo uz vokale Glazbenog društva Spinčići te Ženske klape Kastav. U gradskoj je Loži poslužena zakuska pa su šampanjac i ukusni kanapei kratili vrijeme uzvanicima do početka predstave.

U 21 je sat na Crekvini održana bezvremenska predstava Münchhausen u kojoj je briljirao Vilim Matula, u produkciji Umjetničke organizacije Teatroman. Jedna od organizatorica, Jelena Milić, bila je oduševljena odazivom publike. Naglašava da je otvorenje prošlo fantastično te kroz smijeh nadodaje da je torta bila odlična. Nije propustila priliku pozvati još veći broj ljudi da se pridruži. Posebno je naglasila da svakako treba posjetiti SHAKEspeare na Exit u produkciji Teatra EXIT. Program otvaranja završio je spektakularnim vatrometom iznad inače mirnog kvarnerskog grada. Zavirite u našu fotogaleriju da si olakšate stvaranje vizualnog dojma.

Ako se ovog ljeta zateknete u Primorju, svakako posjetite Kastav mali grad velikog srca i uživajte u njegovom ljetnom programu. On traje sve do 26. kolovoza kada će se održati Čansonfest. Za vrijeme trajanja festivala, moći ćete u prekrasnom ambijentu uživati uz, primjerice, predstavu Stranac, Jazz Quartet i Josipu Lisac. Romantične duše zasigurno će uživati u ukusnom vinu uz melodije popularnog Kastav Blues Festivala, 6. kolovoza.

S obzirom na bogati filmski, glazbeni i kulturni program, sljedeća će dva mjeseca i oni najizbirljiviji pronaći nešto za sebe. Projekt Ritam dvorišta jamči uhu ugodne jazz koncerte na skrivenim povijesnim lokacijama grada i njegovih dvorišta. Ljubitelji knjige uživat će u Danima književnosti, a filmaši u različitim filmskim projekcijama u organizaciji Kina Mediteran. Ako ste oduvijek željeli svirati gitaru, a niste imali priliku, posjetite radionicu sviranja gitare pod mentorstvom Zorana Majstorovića.

Detaljniji raspored programa i gostovanja možete provjeriti na službenoj Facebook stranici festivala.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Margina"

Galerija SKC

„Margina“ – izložba na kojoj se redefiniraju granice

Izložba „Margina“ Nine Zimmermann i Sare Salamon spoj je dvaju samostalnih projekata koje povezuje zajednički motiv granica. Za jednu su granice one između autora i čitatelja, a za drugu državne granice u našoj regiji i arhitektonski objekti „na ničijoj zemlji“.

Petrinja

Studentski centar u Sisku

Svečano otvorenje studentskog restorana u Petrinji

Studenti odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta u Zagrebu dobit će studentski restoran.

Fotografija Mie Bogdan

Program Kluba Zona

(o)PET – izložba studentica UMAS-a

Izložba radova Mije Bogdan, Ide Bugarić, Nikoline Ćuk, Jasne Fantić i Antonele Stanić otvara se ovog četvrtka, a moguće ju je vidjeti do sredine veljače.

Otvorenje 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala

Filmski festivali

Filmska karavana započela putovanje po Karlovačkoj županiji

Programom „Nekad laureati Revije i Festivala, a danas...” u sklopu kojeg je predstavljen film Tomislava Stojanovića „A di si ti meni” započele su dvije velike karlovačke filmske manifestacije.

Fotografija_Duje Miliša

Otvorenje izložbe

Galerija f8 Akademije dramske umjetnosti postaje novo središte kreativne prakse

Performans, radiodramske slušaonice, kazališni pokusi, javna predavanja u urbanom ambijentu centra grada – sve to u Galeriji f8.