Karlovačke manifestacije

„Filmska revija mladeži” i „Four River Film Festival” u punom zamahu

Radionica na Filmskoj reviji mladeži i Four Riveru

Treći je dan karlovačkih filmskih manifestacija obilježio program „Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima“, bogat edukativni sadržaj, ali i opuštanje u predivnom ambijentu. Posjetitelje danas očekuje nastavak natjecateljskog programa s brojnim dodatnim aktivnostima.

Festivalsko žutilo na karlovačkim bedemima počinje dosezati svoj vrhunac. Treći dan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala bio je ispunjen brojnim sadržajima kojima je srednjoškolcima omogućeno stjecanje novih znanja, ali i kojima su im otvorene mogućnosti za profesionalno usavršavanje nakon festivala.

U jutarnjim satima, u okviru programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, Lucija Ćeškić i Ksenija Sanković predstavile su festival FUSE – Film Under Severe Experiment. Ovaj internacionalni festival kratkometražnih filmova fokusiran je na filmsko stvaralaštvo mladih autora, primarno studenata. Uz FUSE, koji je svjetlo dana ugledao u svibnju ove godine, predstavljen je još jedan novi festival pod nazivom YAAAS. Riječ je o mladenačkom ogranku filmskog festivala Crossing Europe Linz, koji se svake godine u travnju održava u austrijskom gradu Linzu. Predstavio ga je Robert Hinterleiner te je najavio premijerno izdanje YAAAS-a za 2019. i naglasio da će inozemni sudionici moći sudjelovati na njemu od 2020.

Podne je bilo rezervirano za radionički program i edukaciju, a tako je, između ostalog, održan i ovogodišnji Pack&Pitch. Ovaj je program koncipiran kao radionica za razvoj filmske priče, a za koju se putem natječaja odabire pet ideja koje će se razraditi s mentorima te u obliku pravog pitchinga prezentirati svim sudionicima festivala. Održane su još i radionice snimanja DSLR fotoaparatom pod vodstvom Marka Mikšića, radionica o ultimativnom intervjuu i pričanju priča Ricka Stevensona, zatim radionica o licenciranju glazbe i tajnama copyrighta Sare Al Hamad, o financiranju kinoklubova pod vodstvom Matka Burića, o hrvatskom audiovizualnom sustavu Uroše Živanovića te studija slučaja o radu na filmu Aleksi Barbare Vekarić.

Nakon bogatog edukativnog sadržaja tijekom dana gosti Revije i Festivala opustili su se u starom dvorcu Novigrad iznad rijeke Dobre uz projekciju političke komedije Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja. Predivan ambijent i film koji je smijehom ispunio čitav prostor zasigurno su se pokazali kao dobitna kombinacija jer se za projekciju doslovno tražilo mjesto više.

Danas, 14. rujna, sve posjetitelje očekuje nastavak natjecateljskog programa uz bogat popratni sadržaj u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Cjelokupni program održava se u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Turističke zajednice grada Karlovca, Hrvatske turističke zajednice, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te trgovačkog društva Turbing d.o.o.

Komentari na članak

Vezani članci

Veliki filmski kviz - rođendan/naslovna

Nova horor-kategorija na FAK-ovom kvizu

Prijavite se na novo izdanje Velikog filmskog kviza!

Struktura kviza neće se previše razlikovati od prethodnih, uz obaveznu (i prigodnu) novu horor-kategoriju pod naslovom „Kad jaganjci utihnu”.

Radionica "Moj prvi scenarij"

Filmska umjetnost

Nekoliko gradskih lokacija u znaku Zagreb Film Festivala

Glavnina progama 15. izdanja Zagreb Film Festivala održat će se u kinima Europa i Tuškanac. Posjetitelje očekuje čitav raspon filmova s brojnim popratnim sadržajima.

Medicina

Sveučilište u Zagrebu

Medicinski fakultet sad već tradicionalno otvara svoja vrata

Kao i proteklih godina, Studentski zbor i uprava Medicinskog fakulteta organiziraju Dan otvorenih vrata koji će se održati 14. travnja, a na kojem se mogu pridružiti srednjoškolci i svi drugi zainteresirani građani.

StudentCuts festival

Internacionalni studentski filmski festival

StudentCuts: prijavite svoj studentski filmski uradak

Ako tražiš svojih 15 minuta slave, prijavi se na natječaj s vlastitim filmom. Rok za prijave je 15. svibnja, a filmovi se mogu prijaviti unutar pet kategorija.

STIFF - Međunarodni festival studentskog filma

Od 1. do 3. listopada

U Rijeci počinje drugi Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

Festival se odvija se u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Rijeke.