Karlovačke manifestacije

„Filmska revija mladeži” i „Four River Film Festival” u punom zamahu

Radionica na Filmskoj reviji mladeži i Four Riveru

Treći je dan karlovačkih filmskih manifestacija obilježio program „Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima“, bogat edukativni sadržaj, ali i opuštanje u predivnom ambijentu. Posjetitelje danas očekuje nastavak natjecateljskog programa s brojnim dodatnim aktivnostima.

Festivalsko žutilo na karlovačkim bedemima počinje dosezati svoj vrhunac. Treći dan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala bio je ispunjen brojnim sadržajima kojima je srednjoškolcima omogućeno stjecanje novih znanja, ali i kojima su im otvorene mogućnosti za profesionalno usavršavanje nakon festivala.

U jutarnjim satima, u okviru programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, Lucija Ćeškić i Ksenija Sanković predstavile su festival FUSE – Film Under Severe Experiment. Ovaj internacionalni festival kratkometražnih filmova fokusiran je na filmsko stvaralaštvo mladih autora, primarno studenata. Uz FUSE, koji je svjetlo dana ugledao u svibnju ove godine, predstavljen je još jedan novi festival pod nazivom YAAAS. Riječ je o mladenačkom ogranku filmskog festivala Crossing Europe Linz, koji se svake godine u travnju održava u austrijskom gradu Linzu. Predstavio ga je Robert Hinterleiner te je najavio premijerno izdanje YAAAS-a za 2019. i naglasio da će inozemni sudionici moći sudjelovati na njemu od 2020.

Podne je bilo rezervirano za radionički program i edukaciju, a tako je, između ostalog, održan i ovogodišnji Pack&Pitch. Ovaj je program koncipiran kao radionica za razvoj filmske priče, a za koju se putem natječaja odabire pet ideja koje će se razraditi s mentorima te u obliku pravog pitchinga prezentirati svim sudionicima festivala. Održane su još i radionice snimanja DSLR fotoaparatom pod vodstvom Marka Mikšića, radionica o ultimativnom intervjuu i pričanju priča Ricka Stevensona, zatim radionica o licenciranju glazbe i tajnama copyrighta Sare Al Hamad, o financiranju kinoklubova pod vodstvom Matka Burića, o hrvatskom audiovizualnom sustavu Uroše Živanovića te studija slučaja o radu na filmu Aleksi Barbare Vekarić.

Nakon bogatog edukativnog sadržaja tijekom dana gosti Revije i Festivala opustili su se u starom dvorcu Novigrad iznad rijeke Dobre uz projekciju političke komedije Osmi povjerenik redatelja Ivana Salaja. Predivan ambijent i film koji je smijehom ispunio čitav prostor zasigurno su se pokazali kao dobitna kombinacija jer se za projekciju doslovno tražilo mjesto više.

Danas, 14. rujna, sve posjetitelje očekuje nastavak natjecateljskog programa uz bogat popratni sadržaj u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Cjelokupni program održava se u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Turističke zajednice grada Karlovca, Hrvatske turističke zajednice, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te trgovačkog društva Turbing d.o.o.

Komentari na članak

Vezani članci

Screenshot: YouTube; Bino oko galebovo

Filmovi iz bunkera

Bino, oko galebovo

Saznajte koji su filmovi bili zabranjeni u komunističkoj Jugoslaviji.

Waterphone

Instrument iz horor filmova

Upoznajte instrument koji stvara najstrašnije zvukove!

Mnogi od vas su se sigurno nekad zapitali kako nastaju strašni zvukovi u horor filmovima, zar ne?

Keepl calm and don't look behind you

Samo za hrabre

Deset filmova za još strašniji Halloween

Nakon ovih filmova poželjet ćeš da Noć vještica što prije završi. Pozovi ekipu i preživite je zajedno - gledajući hororce!

Bundeve

Za hororoljupce

Horori koji će vas osvojiti ovo ljeto

Pojačajte zvuk i odaberite barem jedan od devet horora koji će unijeti malo nemira u ove ljetne noći.

Pobjednice Junior Freshhha 2016

Intervju s Laurom Lončar

„Osvojene nagrade danas mi služe kao podsjetnik na uzbudljive Junior Freshhh trenutke“

Da je Junior Freshhh natjecanje na koje bi se trebao prijaviti svaki srednjoškolac, uvjerila nas je Laura Lončar, današnja studentica koja se rado prisjeća svog prošlogodišnjeg uspjeha.