LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The best of

Filmovi koje trebate pogledati do kraja 2014. godine

Malo smo mućkali koji su to sve filmovi koji su obilježili ovu godinu, a koje ste trebali pogledati.

Malo smo mućkali koji su to sve filmovi koji su obilježili ovu godinu, a koje ste trebali pogledati.

Planirate provesti zadnja dva dana stare godine nadoknađujući ono što ste propustili ili pak ne planirate uopće dočekivati Novu?

Nema problema. Malo smo mućkali koji su to sve filmovi koji su obilježili ovu godinu, a koje ste trebali pogledati.

Filmovi su poredani kako smo ih se sjetili, a vi sami odlučite kako ćete ih pogledati.

Edge of Tomorrow (Na rubu budućnosti)

Rating: 8.0/10

Žanr: Sci-Fi/Akcija

I mi smo bili skeptični kada smo čuli da Tom Cruise glumi u akcijskom filmu, a onda smo odlučili stisnuti zube i dati filmu priliku. I iznenadili smo se. Film je iznenadio sve, kako po ocjenama i zaradi, tako i po glumi, jer se ne radi o tipičnom akcijskom filmu. Nećemo otkrivati radnju, pogledajte trailer i odlučite sami.

The Maze Runner (Labirint: Nemogući bijeg)

Rating: 7.0/10

Žanr: Akcija/triler/Sci-Fi

Da, znamo. Podsjeća na Igre gladi i Divergent (Različita), ali je trenutno vruća stvar i nije tako loš. Pogotovo kada dođete do posljednjih scena. 

Guardians of the galaxy (Čuvari galaksije)

Rating: 8.3/10

Žanr: Akcija/sci-fi/avanturistički

Neizbježan naslov ove godine, a u glavnim ulogama su čovjek, rakun, drvo i dva izvanzemaljca. Izgleda bolje nego što zvuči, vjerujte nam!

Snowpiercer 

Rating: 7.0/10

Žanr: Akcija/triler/sci-fi

Jedan od definitivno podcjenjenijih filmova ove godine koji nije doživio puni potencijal slave. Iako je u nekim zemljama počeo s prikazivanjem još prošle godine, kod nas je svjetlo dana ugledao u petom mjesecu i oduševio nas. Malo pogleda u budućnost, malo srozavanja civilizacije, puno stvarnih situacija iz života i onaj kraj koji vam oduzme dah.

How To Train Your Dragon 2 (Kako istrenirati svoga zmaja 2)

Rating: 8.0/10

Žanr: Crtani/komedija/akcija

Svi smo se rastopili kada smo se u prvom dijelu susreli s Bezubim (Toothless), a avantura se nastavila ove godine s gomilom novih zmajeva. I opet ćete plakati.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Hobit: bitka pet vojski)

Rating: 7.8/10

Žanr: akcija/fantazija

Konačni oproštaj od Tolkiena uz posljednji nastavak Hobbita. Dojmovi su podijeljeni, no smatramo kako i vi trebate zaključiti ovu godinu, kao što je i Jackson to napravio. U velikom, grandioznom stilu.

Dumb and Dumber To (Glup i gluplji 2)

Rating: 6.4/10

Žanr: komedija

Teško je bilo pogledati seriju The Newsroom u kojoj se Jeff Daniels oslobodio etikete prvog dijela ovoga filma, a onda ponovno gledati budalaštine u nastavku. Film-standarduša koja se mora pogledati, ali će teško nadmašiti prvi dio.

The Grand Budapest Hotel

Rating: 8.1/10

Žanr: drama/komedija/avanturistički

Film za kojim hipsteri umiru, za kojima ljubitelji brzog kadriranja zavide, a romantici i fanovi komedije hvale. Eto, ukratko smo opisali. Šalimo se, film je simpatično napravljen i ima toliko detalja i boja da ćete ga poželjeti pogledati dva puta odjednom.

Boyhood (Odrastanje)

Rating: 8.4/10

Žanr: drama

Film s najboljom ocjenom iz više razloga: osim što se snimao 12 godina, prikazao je one promjene koje sami ni ne shvatimo tijekom svojeg odrastanja i odrastanja naših bližnjih. Fascinantni kadrovi, super gluma i to je sve što ćemo reći! Must.

Gone Girl (Nestala)

Rating: 8.3/10

Žanr: drama/triler/misterij

Mislimo da je najbolje da pročitate recenziju ovoga filma koju smo objavili jer se mi upravo spremamo zasjesti pred kompjuter i vidjeti i sami zašto je ovaj film dobio toliko pohvala i fanova.

FOTO: WARNER BROS