Revija nezavisnog filma

„Filmofeel fest“ prikazuje ostvarenja koja se neće naći u kinima

Loving Vincent

U Zagrebu se trenutno održava „Filmofeel fest“ – revija nezavisnog filma. Projicirani filmovi neće biti regularno prikazani u kinima pa zato požurite.

Filmofeel fest revija je nezavisnog filma, a kod nas je relativno mlad i nov festival. Održava se diljem Hrvatske, a ove ga je godine udomilo novo zagrebačko kino Kaptol Boutique Cinema, u sklopu Kaptol centra. Tako svi ljubitelji dobrog filma, zahvaljujući organizatoru događaja 2i Filmu, do 10. prosinca imaju priliku vidjeti mnoštvo pomno izabranih filmova te pronaći nešto za sebe. 

Riječ je o naslovima nezavisnih europskih filmova, a zanimljiva je činjenica da je ovaj festival uistinu jedina prilika za pogledati navedene. Oni neće biti dio repertoara u kinima te ih je zbog tog razloga bitno pogledati ovdje te biti siguran kako je neminovno da ste vidjeli nešto drugačije. Kako je cilj organizatora zadiviti, događaj su započeli najjačim adutom koji su čuvali u rukavu.

U petak, 1. prosinca, u 20 sati projicirana je premijera filma Loving Vincent: Van Goghov misterij. Ono što ovaj film izdvaja od drugih definitivno je način njegovog nastajanja. Naime, to je prvi film u povijesti snimljen na način da je scena po scena pomno oslikavana i da upravo slike i djela Vincenta Van Gogha jesu film. Uljem je oslikano više od 60 tisuća slika. Ideja za film nastala je šest godina prije realizacije, a 107 umjetnika na njemu je radilo dvije godine Loving Vincent jedan je od onih filmova koji ostavljaju bez teksta te također jedan od onih filmova koje, bez obzira na to, svima želite prepričati. Gledati život i djelo jednog velikog umjetnika na ovaj način izaziva potpuno oduševljenje, ali i zahvalnost jer ste dobili tu priliku. Izuzetno je kvalitetan te svaki kadar odiše trudom slikara koji su pokušali naslikati misterij Van Goghova života. Jedna je od zanimljivosti koja se veže uz njega ta da su glumci koji su utjelovili likove naslikani identično izgledu u stvarnome životu. Najpoznatija je ličnost u ovom filmu dakako Douglas Booth koji je poznatiji po svojim ulogama u ljubavnim dramama. Ovo remek-djelo lako je gledljivo te ga mogu gledati i djeca i odrasli s jednakim zanimanjem.

Osim ovog genijalnog filma, na festivalu preporuku daju bosanskohercegovačkom ostvarenju Muškarci ne plaču, filnu na koji se stavlja snažan naglasak. Radi se o bivšoj Jugoslaviji, odnosno ratnim veteranima koji se na grupnoj radionici suočavaju s prošlošću.

Informacije o Filmofeel festu dostupne su na službenoj Facebook stranici, a ulaznice možete nabaviti po redovnim cijenama. Imate vremena još do 10. prosinca pa je preporuka da svakako odete jer bi uistinu bilo šteta propustiti takvu priliku. Zabava i oduševljenje zagarantirani su!

Komentari na članak

Vezani članci

Zorica Kondža

Koncert u Lisinskom

Glazbena diva Zorica Kondža s Tedijem Spalatom u borbi protiv tumora

U posebnoj večeri Tedi Spalato zapjevat će sa Zoricom Kondžom za Hrvatsku ligu protiv raka koja organizira koncert povodom 51. obljetnice rada.

Teatar &TD siječanjska akcija

Siječanjska akcija

U prodaji ulaznice za sve predstave Teatra &TD po cijeni od 15 kuna

Tijekom trajanja akcije Teatra &TD, posjetitelji će moći pregledati predstave iz prethodne sezone i najnoviji naslov "To nismo mi, to je samo staklo".

Open MIc Good Vibrations

Vintage Industrial Bar

"Masna repčuga" na prvom ovogodišnjem Good Vibrationsu

Nakon koncerta, održat će se OPEN MIC, kao i slušaonica hrvatskog/srpskog rapa. Karte u pretprodaji po cijeni od 25 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu, Vintage Industrial Baru i Kavezu! Na dan koncerta cijena će biti 35 kuna.

Schmeck Daddy - Kries

Schmeck Daddy 30. siječnja

World music majstori Kries u Vintageu

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora.

AF tulum

Najava tuluma

AF tulum vraća se na Arhitektonski fakultet

Ulaznice će biti isključivo u pretprodaji u sobi 504 na AF-u (plavim stubištem s četvrtoga kata te u hodnik desno) od utorka do petka od 11 do 15 sati.