Revija nezavisnog filma

„Filmofeel fest“ prikazuje ostvarenja koja se neće naći u kinima

Loving Vincent

U Zagrebu se trenutno održava „Filmofeel fest“ – revija nezavisnog filma. Projicirani filmovi neće biti regularno prikazani u kinima pa zato požurite.

Filmofeel fest revija je nezavisnog filma, a kod nas je relativno mlad i nov festival. Održava se diljem Hrvatske, a ove ga je godine udomilo novo zagrebačko kino Kaptol Boutique Cinema, u sklopu Kaptol centra. Tako svi ljubitelji dobrog filma, zahvaljujući organizatoru događaja 2i Filmu, do 10. prosinca imaju priliku vidjeti mnoštvo pomno izabranih filmova te pronaći nešto za sebe. 

Riječ je o naslovima nezavisnih europskih filmova, a zanimljiva je činjenica da je ovaj festival uistinu jedina prilika za pogledati navedene. Oni neće biti dio repertoara u kinima te ih je zbog tog razloga bitno pogledati ovdje te biti siguran kako je neminovno da ste vidjeli nešto drugačije. Kako je cilj organizatora zadiviti, događaj su započeli najjačim adutom koji su čuvali u rukavu.

U petak, 1. prosinca, u 20 sati projicirana je premijera filma Loving Vincent: Van Goghov misterij. Ono što ovaj film izdvaja od drugih definitivno je način njegovog nastajanja. Naime, to je prvi film u povijesti snimljen na način da je scena po scena pomno oslikavana i da upravo slike i djela Vincenta Van Gogha jesu film. Uljem je oslikano više od 60 tisuća slika. Ideja za film nastala je šest godina prije realizacije, a 107 umjetnika na njemu je radilo dvije godine Loving Vincent jedan je od onih filmova koji ostavljaju bez teksta te također jedan od onih filmova koje, bez obzira na to, svima želite prepričati. Gledati život i djelo jednog velikog umjetnika na ovaj način izaziva potpuno oduševljenje, ali i zahvalnost jer ste dobili tu priliku. Izuzetno je kvalitetan te svaki kadar odiše trudom slikara koji su pokušali naslikati misterij Van Goghova života. Jedna je od zanimljivosti koja se veže uz njega ta da su glumci koji su utjelovili likove naslikani identično izgledu u stvarnome životu. Najpoznatija je ličnost u ovom filmu dakako Douglas Booth koji je poznatiji po svojim ulogama u ljubavnim dramama. Ovo remek-djelo lako je gledljivo te ga mogu gledati i djeca i odrasli s jednakim zanimanjem.

Osim ovog genijalnog filma, na festivalu preporuku daju bosanskohercegovačkom ostvarenju Muškarci ne plaču, filnu na koji se stavlja snažan naglasak. Radi se o bivšoj Jugoslaviji, odnosno ratnim veteranima koji se na grupnoj radionici suočavaju s prošlošću.

Informacije o Filmofeel festu dostupne su na službenoj Facebook stranici, a ulaznice možete nabaviti po redovnim cijenama. Imate vremena još do 10. prosinca pa je preporuka da svakako odete jer bi uistinu bilo šteta propustiti takvu priliku. Zabava i oduševljenje zagarantirani su!

Komentari na članak

Vezani članci

Go No Go u Klubu

Klub

Gatos del Mundo i Go No Go 3. listopada u Klubu

3. listopada u zagrebačkom Klubu nastupaju zadarske grupe Gatos del Mundo i Go No Go. After party održat će se od 1 sat nadalje. Upad u pretprodaji iznosi 20 kuna, a na dan koncerta 25 kuna. Upad na after plaća se 10 kuna.

Urban & 4

Koncerti u Tvornici kulture

Urban priprema maratonske predbožićne nastupe

U prodaji su ulaznice za duple predbožićne koncerte benda Urban & 4. Ovaj impresivni sastav vraća se staroj navici nakon nekoliko sezona pauze.

Exit

Festivalska obitelj

EXIT šalje globalnu poruku: „Izlaz je sloboda”

EXIT je jedan od rijetkih glazbenih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od dana osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a EXIT Freedom globalni je poziv na oslobađanje od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama koje su sastavni dio naše civilizacije.

Brucošijada FESB 2015

Gost Mladen Grdović

OSVOJI: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu poziva vas na Brucošijadu

Cijena ulaznice je 30 kn, a na ulazu u klub 50 kn.

KHL Medveščak

Hokej na ledu

KHL Medveščak uveo popust za studente!

Od ove sezone KHL Medveščak Zagreb uveo je novitete vezane za ulaznice.