Revija nezavisnog filma

„Filmofeel fest“ prikazuje ostvarenja koja se neće naći u kinima

Loving Vincent

U Zagrebu se trenutno održava „Filmofeel fest“ – revija nezavisnog filma. Projicirani filmovi neće biti regularno prikazani u kinima pa zato požurite.

Filmofeel fest revija je nezavisnog filma, a kod nas je relativno mlad i nov festival. Održava se diljem Hrvatske, a ove ga je godine udomilo novo zagrebačko kino Kaptol Boutique Cinema, u sklopu Kaptol centra. Tako svi ljubitelji dobrog filma, zahvaljujući organizatoru događaja 2i Filmu, do 10. prosinca imaju priliku vidjeti mnoštvo pomno izabranih filmova te pronaći nešto za sebe. 

Riječ je o naslovima nezavisnih europskih filmova, a zanimljiva je činjenica da je ovaj festival uistinu jedina prilika za pogledati navedene. Oni neće biti dio repertoara u kinima te ih je zbog tog razloga bitno pogledati ovdje te biti siguran kako je neminovno da ste vidjeli nešto drugačije. Kako je cilj organizatora zadiviti, događaj su započeli najjačim adutom koji su čuvali u rukavu.

U petak, 1. prosinca, u 20 sati projicirana je premijera filma Loving Vincent: Van Goghov misterij. Ono što ovaj film izdvaja od drugih definitivno je način njegovog nastajanja. Naime, to je prvi film u povijesti snimljen na način da je scena po scena pomno oslikavana i da upravo slike i djela Vincenta Van Gogha jesu film. Uljem je oslikano više od 60 tisuća slika. Ideja za film nastala je šest godina prije realizacije, a 107 umjetnika na njemu je radilo dvije godine Loving Vincent jedan je od onih filmova koji ostavljaju bez teksta te također jedan od onih filmova koje, bez obzira na to, svima želite prepričati. Gledati život i djelo jednog velikog umjetnika na ovaj način izaziva potpuno oduševljenje, ali i zahvalnost jer ste dobili tu priliku. Izuzetno je kvalitetan te svaki kadar odiše trudom slikara koji su pokušali naslikati misterij Van Goghova života. Jedna je od zanimljivosti koja se veže uz njega ta da su glumci koji su utjelovili likove naslikani identično izgledu u stvarnome životu. Najpoznatija je ličnost u ovom filmu dakako Douglas Booth koji je poznatiji po svojim ulogama u ljubavnim dramama. Ovo remek-djelo lako je gledljivo te ga mogu gledati i djeca i odrasli s jednakim zanimanjem.

Osim ovog genijalnog filma, na festivalu preporuku daju bosanskohercegovačkom ostvarenju Muškarci ne plaču, filnu na koji se stavlja snažan naglasak. Radi se o bivšoj Jugoslaviji, odnosno ratnim veteranima koji se na grupnoj radionici suočavaju s prošlošću.

Informacije o Filmofeel festu dostupne su na službenoj Facebook stranici, a ulaznice možete nabaviti po redovnim cijenama. Imate vremena još do 10. prosinca pa je preporuka da svakako odete jer bi uistinu bilo šteta propustiti takvu priliku. Zabava i oduševljenje zagarantirani su!

Komentari na članak

Vezani članci

Ferragosto JAM 8

Ferragosto JAM 8

Krankšvester, Pasi i Kinoklub pridružuju se 8. izdanju Ferragosta

Nakon Damira Avdića, Repetitora i Gatuza koji su najavljeni ranije, Ferragosto JAM 8 najavio je i 3 nova benda - Krankšvester, Pasi i KinoKlub.

Re.You

12. izdanje festivala u riječkom Torpedu

Rastuće zvijezde kultne berlinske etikete mobilee na Harteri

Na 12. izdanje Hartere stižu S.A.R.S., Straight Mickey And The Boyz i 260th day of the year. Organizatori su na popis dodali Re.You i Kevina Overa, velike njemačke "elektroničare".

DDI plakat

Međunarodni dan društvenih igara

Iskusite Star Wars igre i svijet fantastike

Udruga Igranje povodom Međunarodnog dana društvenih igara organizira okupljanje na zagrebačkom FER-u. Pozvani ste na zabavu u subotu 30. travnja od 10 do 22 sata.

YU GRUPA

Koncert u Vintageu

Najdugovječniji bend bivše Jugoslavije vraća se na zagrebačku pozornicu

Pioniri kombiniranja "rock" glazbe s tradicionalnim balkanskim elementima po drugi put nastupaju u Vintage Industrial Baru.

Živo blato u Vintageu

Vintage Industrial Bar

Živo blato prvi put nastupa u Vintageu, požurite po karte

Kultni splitski heavyjaneri Živo blato 9. travnja prvi će puta nastupiti u Vintage Industrial Baru.