Kazališna manifestacija

Dva Ludensova ostvarenja na novoj Županijskoj smotri kazališnih amatera

Kazalište

Nakon proslogodišnje smotre kazališnih amatera na kojoj je „Zelena ptica” izborila plasman na Državnu smotru kazališnih amatera ponovni će se izbor na županijskoj razini održati 8. travnja u Đurđevcu.

Petnaesta po redu Županijska smotra kazališnih amatera održat će se 8. travnja u Đurđevcu, a dramski studio Ludens teatra predstavit će se publici s čak dvije predstave. Riječ je o izvedbama Strawberry Fields Forever skupine Tišina u ulici te Ispod površine skupine Kaotis Teatralis, premijerno izvedenima na prošlogodišnjem Vikendu amaterskog kazališta.

Strawberry Fields Forever napeti je krimić prepun misterija inspiriran pjesmama popularne skupine The Beatles. Detektivski dvojac rješava ubojstva u malome gradiću prepunom tajanstvenih zapleta. U predstavi igraju: Emanuel Frankol, Hrvoje Horvat, Mia Jarnjak, Tereza Kokša, Lucija Kuzmić, Josip Kovačić, Dora Marinac, Tina Odobašić, Lana Ravnjak, Tamara Sinjerec, Arijan Štimac, Nika Vlahinja, Dunja Vuglovečki, Loris Zelenko.

Što to grebe ispod površine ljudske psihe? Što leži u dubinama ljudskih duša? Što znači biti normalan? Ubijaju li nas problemi ili nas čine jačima? Treba li pričati o njima ili ih stavljati sa strane, potiskivati? Uz pomoć ozbiljnog liječničkog tima predstava Ispod površine pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja. U predstavi igraju: Mihael Kramarić, Maja Loborec, Jan Barić, Matija Gašpari, Antonio Manjić, Fran Đurašin, Petra Lozo, Petra Balija, Ivan Kovačić, Nina Krmpotić, Iva Rajković, Zvonimir Trgovčević, Mihovil Maloča, Lovro Hajster, Lana Kovač, Ivana Radić, Dora Špoljar i Tanja Benkek.

Podsjetimo, na prošlogodišnjoj smotri kazališnih amatera, skupina Kaotis Teatralis izborila je plasman na Državnu smotru kazališnih amatera te je predstava Zelena ptica, nastala u koprodukciji s Komunalcem, osvojila četiri nagrade: za najbolju režiju nagrađeni su Martina Treščec Godek i Karlo Kučanda; najbolja ženska sporedna uloga  – Petra Lozo; najbolja muška sporedna uloga  – Matija Gašpari te su dobili nagradu za drugu najbolju predstavu.

Komentari na članak

Vezani članci

Učiteljski kazališni laboratorij

Radionice na sceni Centra za kulturu Trešnjevka

Pokrenut kazališni laboratorij za studente Učiteljskog fakulteta

Kreativna radionica pod vodstvom Maše Rimac-Jurinović i Frane Marije Vranković budućim učiteljima i učiteljicama te odgajateljima i odgajateljicama daje širi uvid u dramsko-scensko stvaralaštvo.

https://www.facebook.com/GavellaHR/photos/p.1682231408500009/1682231408500009/?type=1&opaqueCursor=AbqK1vndpSAwoOVT6V4fVnPwBqXzY0lDuR8Mn52Dw-WT1OziVm5DIG-Ul5OeUTQCV1fjPgkoRdx2DAco_0jY8KdLr7iZhKy7CFOhcj_cw3AcNp03XB9lQWPaEBsuog70oK5tRp93TaRBzP4nLjLclzIZcoC73J0pqemxGaqE5n6CBuHH-1eM3JOH8X5-EKetrxhrfjKxiLaRCgT8DUdeuFEY6Tuc8XZMpkRHMlkqXiqafQcp7pv_daWq_ccTwZfcmogMR8DiKKyG1huW32H5HFhVr2i2u__BF0IQQCsxDYCHz1HXWxXaaik5vFU_rGkdl74cdzTD_InyKex8yT4A4ny6RZwODbOBieck3thjchHnwVhQ_M3CTWvxvnKZu1Mf2gJTC3u2oVWBcRJqOT5e1xQ6h3kkQ6Z2ClxxV8u3Ud3aN6f46DAUy7u4czpFt2ozrp-hFof2gWigeB0IiYGE8rB2&theater

Recenzija humorne drame

Šteta što „Sjećanje vode” nije na stalnom Gavellinom repertoaru

Veljača u Gavellu dolazi u obliku humorne drame. Donosimo osvrt na „Sjećanje vode”, a samu predstavu prokomentirao je i glumac Goran Grgić.

Aljoša Rebolj

Izložba u Laubi

Kazalište Tomaža Pandura u objektivu Aljoše Rebolja

Tomaž Pandur bio je jedan od najznačajnijih suvremenih kazališnih redatelja koji je svojim radom i suradnjom s Hrvatskim narodnim kazalištem, Dubrovačkim ljetnim igrama i drugima trajno obilježio i pridonio hrvatskoj kazališnoj sceni.

HNK noću

Kazališne izvedbe

HNK Zagreb u protekloj sezoni oborio rekorde posjećenosti; evo što priprema za 2019/2020.

– U Europi se gotovo ne može naći nekomercijalni teatar koji ima toliku popunjenost i mi smo iznimno zadovoljni prije svega atraktivnim rezultatima kojima se dakako nadamo i u sezoni koja je pred nama. – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

Performans "Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju"

Alternativni kazališni izričaj

Što je Beuys rekao mrtvacu u naručju otkriva „Kazalište za sva osjetila”

Kroz performans „Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju” autori propituju što je to u esenciji vrhunska umjetnost te odakle dolazi inovacija. Pogledati ga možete 21. veljače, a kasnije se i družiti s Borisom Kadinom, performerom.