Posebna ponuda studentima

Drame o ljubavi i ratu u Gavelli

Hrvatski bog Mars

U Zagrebačkom gradskom kazalištu "Gavella" ovog četvrtka i petka izvode se drame "Bojim se da se sada poznajemo" i "Hrvatski bog Mars". Cijene ulaznica su posebno snižene za čitatelje portala Studentski.hr.

Ako nemate ideju što biste radili ovog četvrtka i petka navečer, Gavella vas poziva da provedete neko vrijeme u Frankopanskoj ulici. Imate priliku uživati u izvedbama dviju cijenjenih drama. U jednoj se prošlost jednom zaljubljenih promatra iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio takav kraj i je li se mogao spriječiti. Druga pak govori o ratu pa nakratko možete uronuti u gnjevno i nepomirljivo ozračje.

U četvrtak 31. ožujka prikazuje se novi dramski tekst mladog, hvaljenog dramatičara Ivora Martinića Bojim se da se sada poznajemo u režiji Dominiquea Schnizera. U središtu radnje postavljen je prekid ljubavnog odnosa. Priča je to o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Drama govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojeg ju promatramo. Katastrofalnu situaciju pojedinac će pokušati prebroditi okupljajući oko sebe grupu ljudi, znajući da sam ne može preživjeti.

 

Foto: Gavella

Predstava Hrvatski bog Mars nastala prema istoimenoj zbirci pripovijetki Miroslava Krleže na repertoaru je u petak 1. travnja. Ona govori o sudbini malog čovjeka izgubljenog u bitkama u koje je silom gurnut i gdje, otrgnut od svega što je njegovo, gine za stranog vlastodršca. Iako je riječ o Prvom svjetskom ratu, osjeća se svevremenski antiratni angažman. Svijet u kojem danas živimo posut je slojevima kostiju ratnika nalik Krležinim. U režiji Sebastijana Horvata, jednog od najzanimljivijih slovenskih redatelja, zainteresiranog za rastvaranje forme i emotivnu mapu izvođača, te dramatizaciji Milana Markovića, glumački je okupljeno destak izvođača spremnih na iskustvo totalnog teatra.

Čitatelji portala Studentski.hr imaju priliku uživati u ovim vrhunskim izvedbama za simboličnih 20 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Nedjelja"

Ljetne noći teatra Exit

Ovog petka „Nedjelja" donosi dugovječne klišeizirane situacije Nje i Njega

Drama „Nemreš pobjeć od nedjelje" dobro je znan tekst Tene Štivčić koji će se, u sedmoj sezoni u kojoj se prikazuje, izvesti na Ljetnim noćima Teatra Exit.

https://www.pinterest.com/pin/321092648409807506/

Loline ispovijesti

Muškarci koji piške u ženskom WC-u

Jebiga, čovjek ima fetiš.

naslovna

15 razloga

Otkrivamo zašto su štreberice idealne partnerice

Iako se u filmovima prikazuju kao najniži „sloj“ u srednjoj školi, djevojke koje uče postavljaju nove trendove. Pogledajte samo neke od razloga zašto bi upravo ona mogla biti tvoja potencijalna cura.

Predstava "Stela, poplava"

Nagradni natječaj

Dijelimo ulaznice za predstavu „Stela, poplava”

„Stela, poplava” obiteljska je drama koja igra u sklopu Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.

DeSADU na Akademiji dramske umjetnosti

Budućnost hrvatske dramaturgije

DeSADU na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu

Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti kojim žele popularizirati radove svojih kolega, budućih profesionalnih pisaca.