Posebna ponuda studentima

Drame o ljubavi i ratu u Gavelli

Hrvatski bog Mars

U Zagrebačkom gradskom kazalištu "Gavella" ovog četvrtka i petka izvode se drame "Bojim se da se sada poznajemo" i "Hrvatski bog Mars". Cijene ulaznica su posebno snižene za čitatelje portala Studentski.hr.

Ako nemate ideju što biste radili ovog četvrtka i petka navečer, Gavella vas poziva da provedete neko vrijeme u Frankopanskoj ulici. Imate priliku uživati u izvedbama dviju cijenjenih drama. U jednoj se prošlost jednom zaljubljenih promatra iz sadašnjosti, s ciljem da se dođe do razloga zašto se dogodio takav kraj i je li se mogao spriječiti. Druga pak govori o ratu pa nakratko možete uronuti u gnjevno i nepomirljivo ozračje.

U četvrtak 31. ožujka prikazuje se novi dramski tekst mladog, hvaljenog dramatičara Ivora Martinića Bojim se da se sada poznajemo u režiji Dominiquea Schnizera. U središtu radnje postavljen je prekid ljubavnog odnosa. Priča je to o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Drama govori o sjećanju, o pokušaju definiranja istine, o povijesti koja je uvijek drugačija, ovisno o trenutku iz kojeg ju promatramo. Katastrofalnu situaciju pojedinac će pokušati prebroditi okupljajući oko sebe grupu ljudi, znajući da sam ne može preživjeti.

 

Foto: Gavella

Predstava Hrvatski bog Mars nastala prema istoimenoj zbirci pripovijetki Miroslava Krleže na repertoaru je u petak 1. travnja. Ona govori o sudbini malog čovjeka izgubljenog u bitkama u koje je silom gurnut i gdje, otrgnut od svega što je njegovo, gine za stranog vlastodršca. Iako je riječ o Prvom svjetskom ratu, osjeća se svevremenski antiratni angažman. Svijet u kojem danas živimo posut je slojevima kostiju ratnika nalik Krležinim. U režiji Sebastijana Horvata, jednog od najzanimljivijih slovenskih redatelja, zainteresiranog za rastvaranje forme i emotivnu mapu izvođača, te dramatizaciji Milana Markovića, glumački je okupljeno destak izvođača spremnih na iskustvo totalnog teatra.

Čitatelji portala Studentski.hr imaju priliku uživati u ovim vrhunskim izvedbama za simboličnih 20 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Istraživanje o prvom spoju

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Priznajte nam koliko ste daleko spremni ići na prvom spoju

Odbacite vruće naslove s uputama za traženje savršenog partnera i priključite nam se u najvećem studentskom istraživanju o ljubavi.

Predstava "Nedjelja"

Ljetne noći teatra Exit

Ovog petka „Nedjelja" donosi dugovječne klišeizirane situacije Nje i Njega

Drama „Nemreš pobjeć od nedjelje" dobro je znan tekst Tene Štivčić koji će se, u sedmoj sezoni u kojoj se prikazuje, izvesti na Ljetnim noćima Teatra Exit.

Završene 34. Gavelline večeri

Kazališna manifestacija

Završene 34. Gavelline večeri; doznajemo tko je sve nagrađen

Biserka Ipša, Anica Tomić i Gea Vlahović odabrale su dobitnike nagrada za najbolju mušku ulugu, najbolju žensku ulogu, najbolju režiju te za najbolju predstavu ovogodišnjih Gavellinih večeri.

Prednosti i mane prijateljstva s povlasticama

Ususret Valentinovu

Prednosti i mane prijateljstva s povlasticama

Ako ste u posljednje vrijeme razmišljali o tome da svom prijatelju ili prijateljici predložite prijateljstvo s povlasticama, ali niste sigurni kako će se takav dogovor odraziti na vaše prijateljstvo, možemo vam pomoći da lakše donesete ispravnu odluku!

Kralj Rikard III.

Gavelline izvedbe

„Kralj Rikard III.” gostuje u Požarevcu, u drugoj polovici rujna vraća se matičnoj pozornici

Vrsno Shakespearovo djelo u Gavelli možete pogledati 19. i 20. rujna, a prije spomenutih izvedbi gostovat će na prvom kazališnom festivalu „Viminacium Fest” u Požarevcu.