Pula film festival

Dokumentirana strast dvojice muškaraca postavila „After Party” na tron studentskog filma

Film "After Party"

Dokumentarac „After Party” proglašen je najboljim studentskim filmom na ovogodišnjem izdanju Pula film festivala. Nakon ovog prestižnog događaja prikazuje se na popularnom Brdu filmova.

Nakon nagrade za najbolju dokumentarnu režiju na 12. Filmskoj reviji Kazališne Akademije Viktor Zahtila s filmom After Party gostovao je na Danima hrvatskog filma, a potom je osvojio priznanje za najbolji film iz Studentskog programa na 64. Pulskom filmskom festivalu. Riječ je o dokumentarnom filmu koji prati posljednje dane u ljubavnom odnosu dvojice muškaraca, a nastao je u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
 
Autorsku ekipu čine: redatelj Viktor Zahtila, direktorica fotografije Karla Jurić,  montažerka Elena Radošević i Marin Leo Janković, producent.

– Oduševilo me kako mi je nakon odgledanog filma prišlo više ljudi koje je dotaknuo na emotivnoj razini. Mnogo mi je njih počelo pričati o svojim odnosima i kako su vidjeli sebe u nekim dijelovima filma, što mi puno znači. Također, sviđa mi se što se mnogim hetero frajerima sviđa scena seksa kao scena seksa, a da ih ne ugrožava činjenica da je riječ o dvama muškarcima – rekao je Viktor Zahtila.

Iako za cilj postavlja dokumentiranje strasti i erotike u završnoj fazi ljubavnog odnosa, ovaj je film u početku proglašen kontroverznim. Redatelj ističe da to nije LGBT film jer se ne bavi ni identitetom ni aktivizmom ni tolerancijom, a činjenica homoseksualnosti protagonista uzima se zdravo za gotovo. Napomenuo je da se prvenstveno radi o ljubavnom filmu.

Nakon prestižnog festivala u Puli After Party penje se na popularno Brdo filmova, odnosno na 20. Motovun Film Festival. Prikazat će se kao dio programa Hrvatska, ukratko! u petak, 28. srpnja, u 22 sata u romantičnom Vrtu.

Komentari na članak

Vezani članci

2. DokuMA Film Festival

Filmski, edukativni i zabavni program

2. DokuMA Film Festival u Makarskoj – festival dokumentarnog filma

DokuMA Film Festival ove će se godine održati od 3. do 7. lipnja u Makarskoj. Ovogodišnja zemlja partner je Poljska pa će se na programu naći i dva poljska filma nominirana za Oscara – „Joanna“ i „Naša kletva“.

Ultra 2015

Očekuje se oko 180 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta

24 nova imena u line-upu festivala Ultra Europe

Najavljena su nova imena poput Paula van Dyka, Jamiea Jonesa i Dasha Berlina, a prodaja ulaznica ruši sve rekorde. Uskoro kreće i prodaja novih regionalnih ulaznica.

Jaws

Upotpunite svoje ljeto!

Sedam filmova za ljetne večeri

Donosimo vam listu filmova koji će vam skratiti ljetne večeri, a na listi se nalaze i novi i stari filmovi koji su vrijedni vaših minuta!

Pulski studenti na Moscowgames 2014

„Moscowgames 2014”

Zlato i srebro za pulske studente s turnira „Moscowgames 2014”

U takvoj mučnoj atmosferi naše su djevojke zauzele tek 8. mjesto ali prvenstveno zbog loše organizacije i koordinacije natjecanja.S druge strane, pulski tenisači su oduševili u Moskvi!

Dan D 2016

Međunarodni festival dizajna

Ovogodišnji Dan D usmjeren je na otvoreni dizajn

U prostorima Pogona Jedinstvo i kluba Močvara održat će se sedmo izdanje međunarodnog festivala Dan D. Organizatori najavljuju zanimljive izložbe uz bogat popratni program.