Otvorenje izložbe

„Dizajnom tekstila 01“ studenata TTF-a zatvara se sezona Galerije SC

Izložba "Dizajn tekstila 01"

Različitosti u izboru tema, različitih tehnika i načina realizacije glavne su karakteristike studentske izložbe prema riječima Koraljke Kovač Dugandžić, a studenti TTF-a svoje će različitosti prikazati izložbom kojom se zatvara tekuća sezona u Galeriji SC.

U sklopu projekta Oni dolaze... predstavit će se studenti TTF-a izložbom Dizajn tekstila 01. Izložba će se otvoriti 6. srpnja u Galeriji SC u 20 sati, a moći će se pogledati do 14. srpnja radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Studenti Tekstilno tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu već na preddiplomskom studiju u području kreativnosti istražuju osnovne likovne elemente u različitim tehnikama realizacije sve do razvijanja kreativnosti kroz dizajniranje kolekcija dizajna tekstila i različitih realizacija u tekstilu na diplomskom studiju.

– Autorski tekstili u formatu 300x100 cm i kreativne bilježnice / sketchbook koji ih prate ono je što je svaki student dobio kao zadatak prije ulaska u kreativno-istraživački proces. Prezentacijom aktualnih dizajnera tekstila studentima je dan uvod u problemski zadatak izrade osobnoga tekstila bez ograničenja unutar tehnika i materijala. Poticaj su za ovu izložbu studenti dobili kroz studijski odlazak u Veneciju na Venecijanski bijenale gdje su vidjeli nekolicinu radova koji problematiziraju povezivanje unutar područja tekstila, dizajna i umjetnosti kroz različite pristupe tekstilu – od tekstilnih bilježnica, tekstilnih objekata na bazi minimalizma do velikih tekstilnih instalacija na principu višeslojnosti.

Različitosti u izboru tema, različitih tehnika i načina realizacije glavne su karakteristike studentske izložbe. Ovisno o interesima, afinitetima, senzibilitetu, osobnosti i kreativnosti unutar područja dizajna tekstila mentorskim praćenjem nastaju tekstilne površine / osobni tekstili i kolekcije ručno, računalno i digitalno rađenih radova. Aktualizacija dizajna tekstila kao važnoga područja u umjetničkom i dizajnerskom kontekstu te kao segmenta unutar modnoga dizajna razine su o kojima promišlja i koje propituje ta studentska izložba.

Aktualizacija dizajna tekstila i stavljanje u kontekst današnjega vremena kao važnoga segmenta unutar umjetničkoga područja kreativnoga izražavanja cilj je i poticaj u realizaciji ovakvih i sličnih projekata i izložbi. Neadekvatan položaj Dizajna tekstila u kontekstu udruženja i društava vezanih za dizajn i njegovo problematiziranje poticaj su za ostvarivanje ovakvih i sličnih projekata sa studentima, a da bi se umjetničkom području dizajna tekstila i studentima koji ga studiraju dalo na važnosti i vidljivosti. – stoji u predgovoru Koraljke Kovač Dugandžić.

Komentari na članak

Vezani članci

Slika Pavle Vukšić

Izložba u Klubu Zona

Maturalni radovi splitskih učenika dobivaju svoju izložbu

– Na kraju jedne od mnogih životnih etapa, ovi mladi ljudi opet pokazuju umijeće, ne uzmičući, ne skrivajući se, hrabro nastavljajući niz započet u Školi. – stoji u katalogu izložbe.

OTP banka

Mogućnost zaposlenja po završetku školovanja

Prijavi se na natječaj za dodjelu stipendija OTP banke!

Požurite i prijavite se u program za dodjelu stipendija OTP banke do 31. listopada 2016. i uđite u izbor za jednu od šest stipendija. Čeka vas jedna stipendija za izvrsnost u iznosu od 4 tisuće kuna mjesečno te pet stipendija u iznosu od 1600 kuna mjesečno.

Božićni ukrasi

Volonterska akcija

Pokrenut dalmatinski val aktivizma, studenti izrađuju božićne ukrase

Volonterska akcija izrade božićnih ukrasa i druženje s veselim društvom trajat će od 20. do 29. studenog. Prodajna izložba ukrasa održat će se u prosincu.

Sveučilište u Zagrebu

IENA 2017.

Inovacije zagrebačkih fakulteta među najboljima u Europi

Na jednoj od najznačajnih izložbi inovacija u Europi, tijekom četiri dana predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje. Hrvatski su inovatori ostvarili izniman uspjeh.

gimnastika

INTERVJU: Tijana Tkalčec, hrvatska gimnastičarka

„Danju sam vrijeme provodila u dvorani i na fakultetu, a noću sam učila”

Paralelno uz gimnastiku, 2009. godine sam upisala fakultet u Čakovcu, smjer menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu. Međimursko veleučilište se tada tek otvorilo, a meni je odgovaralo jer sam se mogla baviti gimnastikom uz studiranje.