LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturno-zabavna manifestacija

Deveti „Dani Pešče” donose obilje kulture, zabave i iznenađenja

Započeli su deveti „Dani Pešče”. I ove godine unose dašak veselja među stanovnike zagrebačkog kvarta Peščenica.

Započeli su deveti „Dani Pešče”. I ove godine unose dašak veselja među stanovnike zagrebačkog kvarta Peščenica.

Kraj svibnja i početak lipnja u velikom zagrebačkom kvartu Peščenica rezerviran je za dobro poznatu kreativnu i raznoliku kulturno-zabavnu manifestaciju, popularne Dane Pešče. Iz godine u godinu, bogatim programom dostupnim svima, unose dašak veselja u taj dio grada te njegove stanovnike senzibiliziraju prema kulturi i umjetnosti plesu, kazalištu, glazbi, modi, likovnom stvaralaštvu.

Ovogodišnji Dani Pešče započeli su u subotu 27. svibnja, a trajat će do 4. lipnja. Program se odvija u Centru kulture na Peščenici (KNAP), na adresi Ivanićgradska 41a, te u knjižnicama Silvije Strahimir Kranjčević (Zapoljska 1) i Ivana Brlić Mažuranić (Laurenčićeva 8). Tijekom šest dana, u ponudi će svatko pronaći nešto po svom guštu. Događaj je namijenjen svima od 7 do 77 godina, a vrijedi naglasiti da je ulaz na sva događanja slobodan.

Od 30. svibnja u Centru KNAP očekuju vas kazališni uradci marljivih glumaca juniora, kao i izvrsnih amaterskih skupina. Između ostalog, možete uživati u izvedbama Teatra Gaudeamus, finalista ovogodišnjeg SKAZ-a koji je na SKAZ-u osvojio publiku i žiri te ulaznicu za državni Festival kazališnih amatera Hrvatske. Pripremljene su produkcije glazbenih i plesnih studija, izložbe polaznika likovnog studija, nastup razigranog dječjeg zbora Kikići. Održat će se i uvijek rado posjećena radionica namijenjena cijeloj obitelji, Kreativna familija. Moći ćete zaplesati uz folklorno društvo Resnik te se, kao šećer na kraju, prepustiti čarobnjačkim trikovima Leonarda Krakića.     

Vikend u Centru KNAP upotpunit će i hit predstava Ja, Deda, urnebesna komedija namijenjena bakama i djedama, njihovoj djeci i unucima, zakazana za subotu, 4. lipnja s početkom u 20 sati, kao i večernji koncerti pod zvijezdama u atriju Centra KNAP. U petak 3. lipnja zasvirat će Hot Club Zagreb, uzbudljivi gypsy swingeri u sastavu: Mate Matišić, Marjan Krajna i Jurica Štelma, koji za tu večer biraju opuštajući ritam jazza. U subotu 4. lipnja nastupit će glazbena družina Cinkuši, zvonari sreće koji će pokazati kako na simpatičnom kajkavskom dijalektu spajaju nespojivo  etno i punk. Za potpuni užitak pobrinut će se simpatične hostese koje će cijelu večer točiti osvježavajuće pivo.

U knjižnici S. S. Kranjčevića Dani Pešče već su u punom jeku, a započeli su festivalom Afrička bajka. Narednih dana posjetitelje knjižnice očekuje i turnir u pingaču, koncert u sjenici, čitanje radova kreativnog pisanja, mini trampolin za najmlađe i sve one koji se tako osjećaju, otvaranje male knjižnice, kao i mediteranska večer s književnikom konaovskog ozračja Stjepom Martinovićem. 

U knjižnici Ivane Brlić Mažuranić šetat će se modom kroz vjekove i pratiti njene različite trendove uz gošću Ljiljanu Hajdarović, upoznati s misaonim društvenim igrama Go i MIZI, razgledati izložbe interaktivnih slikovnica Milana Sachsa te instrumenata i glazbe DV Vladimira Nazora. Detaljan program devetih Dana Pešče pogledajte ovdje.

FOTO: CENTAR KNAP