LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događanja na tvrđavi Lovrjenac

Dašak Bollywooda stiže s Midsummer Scene festivalom

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, na tvrđavi Lovrjenac zaigrat će "San Ivanjske noći". Sheetal Kapoor je osmislila posebne boolywoodske plesne elemente za ovu komediju začaranih zabuna.

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, na tvrđavi Lovrjenac zaigrat će "San Ivanjske noći". Sheetal Kapoor je osmislila posebne boolywoodske plesne elemente za ovu komediju začaranih zabuna.

Četvrto izdanje Midsummer Scene festivala koje nas od 24. lipnja do 5. srpnja očekuje na tvrđavi Lovrjenac, ove je godine jedinstveno i posebno. Jedna od najpoznatijih, veselih i razigranih Shakespearovih komedija San Ivanjske noći, premijeru će imati u čarobnom ambijentu Lovrjenca u noći Ivanjskih krijesova, a sam program festivala obiluje raznovrsnim događanjima.

Ulogu Hermije ove sezone igrat će Susan Hingley, porijeklom iz Japana. U ulozi Pucka pojavljuje se Sheetal Kapoor, koja je ujedno i koreografkinja predstave. Sheetal Kapoor, za San Ivanjske noći osmislila je posebne boolywoodske plesne elemente pa ćemo, u ovoj komediji začaranih zabuna, imati i dašak bollywooda . Titaniju će zaigrati Kudzanayi Chiwawa, engleska glumica podrijetlom iz Zimbabvea. Filip Krenus, hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu, jedan je od producenata, a nastupa u ulozi Vratila.

Pod redateljskom palicom Helen Tennison, u Snu će zaigrati i Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Matthew Maltby, Lainey Shaw te James Wordsworth. Asistentica redateljice je Natalia Bogdanova. Producenti Festivala su Jelena Maržić, Darija Mikulandra Žanetić i Filip Krenus, Kostimograf je Bryony J. Thompson, majstor rasvjete Aleksandar Saša Mondecar, scenograf Marin Gozze te kompozitor Benedict Davies.

Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz koncert na tvrđavi Lovrjenac, kao i suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda otvara se u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala.

Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji su Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice se mogu kupiti na službenoj stranici, Ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

FOTO: ANDY BARKER