Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

naslovna

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Već se nekoliko tjedana među knjiškim moljcima priča o Danu knjiga, književnom događaju udruge Studentski informativni kutak, koji će se održati u Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 16 sati. Događaj se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice preseljenja Knjižnice u zgradu u kojoj se nalazi i danas, a cilj mu je omogućiti svim zaljubljenicima u književnost razgovor o aktualnoj književnoj tematici, razmjenu štiva i čitateljskih iskustava te osvajanje vrijednih nagrada zahvaljujući poznavanju hrvatske književnosti.

U 16 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice (2. kat) počinje panel-rasprava Književnost online čije će sudionice, Julijana Matanović, Barbara Tolić i Ena Katarina Kristić, raspravljati o suodnosu društvenih mreža i književnosti, književnim blogovima, relevantnosti recenzija objavljenih na njima i brojnim drugim pitanjima. Odmah nakon rasprave, u 17 sati, slijedi kviz Tragom hrvatske književnosti u kojem će svi zainteresirani moći pokazati svoje znanje te zabavljajući se osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremile Fraktura i Naklada Ljevak.

Nakon kviza posjetitelji će se spustiti u prizemlje Knjižnice gdje će se, na posebnoj polici, odviti bookcrossing.

Ulaz je besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjiga i čaj

Na današnji dan

Objavljena prva moderna detektivska priča

Detektivskom pričom "Umorstva u Ulici Morgue" Poe je postavio temelje svakog dobrog krimića.

Razgovor za posao

Događanja u Zadru

CINAZ najavljuje radionicu intervjua, pub kviz i koncert

Radionica "Intervju – istakni se i osvoji poslodavca" održat će se 13. veljače, a Erasmus pub kviz i akustični glazbeni koncert Marina Modrića u srijedu, 15. veljače.

Maja Mustač

Maja Mustač na konferenciji „Should I Stay or Should I Go”

Kako ISUM zadržava mlade u Hrvatskoj, otkriva njegova iznimno uspješna ravnateljica

Maja Mustač, ravnateljica Instituta za stručno usavršavanje mladih gošća je panel-diskusije na poslovnoj konferenciji „Should I Stay or Should I go?”. Ovom prilikom će objasniti mladima kako je moguće postići uspjeh unutar granica Lijepe Naše.

KOZa

FAK-ov kviz općeg znanja

Prijavi se na drugu KOZu!

Što prije prijavite se na drugu KOZu, odnosno kviz općeg znanja, i prihvatite izazov iz svih mogućih područja znanja!

Pisanje, bilježnica, priroda https://pixabay.com/photos/writing-writer-notes-pen-notebook-923882/

Literarni natječaj USK-a Idiom

Riječki kreativci, pozor: Nagrađuju se najbolji studentski književni radovi

Natječaj za književne studentske radove otvoren je do 30. ožujka. Najbolje od zaprimljene proze i poezije predstavit će se na književnoj večeri Riječke perspektive 23. svibnja.