Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

naslovna

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Već se nekoliko tjedana među knjiškim moljcima priča o Danu knjiga, književnom događaju udruge Studentski informativni kutak, koji će se održati u Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 16 sati. Događaj se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice preseljenja Knjižnice u zgradu u kojoj se nalazi i danas, a cilj mu je omogućiti svim zaljubljenicima u književnost razgovor o aktualnoj književnoj tematici, razmjenu štiva i čitateljskih iskustava te osvajanje vrijednih nagrada zahvaljujući poznavanju hrvatske književnosti.

U 16 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice (2. kat) počinje panel-rasprava Književnost online čije će sudionice, Julijana Matanović, Barbara Tolić i Ena Katarina Kristić, raspravljati o suodnosu društvenih mreža i književnosti, književnim blogovima, relevantnosti recenzija objavljenih na njima i brojnim drugim pitanjima. Odmah nakon rasprave, u 17 sati, slijedi kviz Tragom hrvatske književnosti u kojem će svi zainteresirani moći pokazati svoje znanje te zabavljajući se osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremile Fraktura i Naklada Ljevak.

Nakon kviza posjetitelji će se spustiti u prizemlje Knjižnice gdje će se, na posebnoj polici, odviti bookcrossing.

Ulaz je besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

Komentari na članak

Vezani članci

Cenzura

Sloboda govora: pravo ili obveza pisca?

„Postoji razlika između onoga što se objavljuje i onoga što se misli, a to je, jednom riječju – cenzura“

Na ljetnoj pozornici MUO-a u sklopu Zagreb Book Festivala Edo Popović, Slađana Bukovac i Franz Hammerbach raspravljali su o cenzuri, slobodi govora i mišljenja te današnjem statusu novinara i književnika u društvu.

Štedopis caffe - kviz financijske pismenosti

Kviz o financijama namijenjen studentima

Prijavite se na kviz Štedopis caffe u Zagrebu i osvojite vrijedne nagrade

Ovaj interaktivni kviz igra se u timovima od tri igrača, a sadrži pet kategorija pitanja: Hrvatska kuna, Tko je tko?, Europska unija i euro, Fun & Facts i pitanja o partneru kviza.

Stari svesci knjiga

Knjige koje su promijenile svijet

„Imao sam u životu samo jednog pravog i iskrenog prijatelja – knjigu”

Jeste li znali da Hrvati prosječno pročitaju tri knjige u jednoj godini? Ili, pak, da je jedna od najutjecajnijih knjiga na svijetu Mein Kampf?

Marko Marulić

Na današnji dan

515. rođendan hrvatske autorske književnosti

U vremenu reformi školske lektire ime Marka Marulića povlači se preko usana kao što već dugo nije. Znate li kojim je djelom priskrbio titulu oca hrvatske književnosti i zašto baš na današnji dan slavimo hrvatsku pisanu riječ?

Knjige za svakog studenta

Svjetski dan knjige

Knjige koje svaki student mora pročitati

Mark Twain je rekao da je njegov najbolji prijatelj osoba koja mu donese knjigu koju još nije pročitao. Nadamo se da ćemo vam danas, na Svjetski dan knjige, mi postati najbolji prijatelji.