Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

naslovna

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Već se nekoliko tjedana među knjiškim moljcima priča o Danu knjiga, književnom događaju udruge Studentski informativni kutak, koji će se održati u Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 16 sati. Događaj se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice preseljenja Knjižnice u zgradu u kojoj se nalazi i danas, a cilj mu je omogućiti svim zaljubljenicima u književnost razgovor o aktualnoj književnoj tematici, razmjenu štiva i čitateljskih iskustava te osvajanje vrijednih nagrada zahvaljujući poznavanju hrvatske književnosti.

U 16 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice (2. kat) počinje panel-rasprava Književnost online čije će sudionice, Julijana Matanović, Barbara Tolić i Ena Katarina Kristić, raspravljati o suodnosu društvenih mreža i književnosti, književnim blogovima, relevantnosti recenzija objavljenih na njima i brojnim drugim pitanjima. Odmah nakon rasprave, u 17 sati, slijedi kviz Tragom hrvatske književnosti u kojem će svi zainteresirani moći pokazati svoje znanje te zabavljajući se osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremile Fraktura i Naklada Ljevak.

Nakon kviza posjetitelji će se spustiti u prizemlje Knjižnice gdje će se, na posebnoj polici, odviti bookcrossing.

Ulaz je besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

Komentari na članak

Vezani članci

„Bookcrossing” Studentskog informativnog kutka

Poslastica za knjigoljupce

„Bookcrossing”: SIK organizira razmjenu knjiga uz brojna iznenađenja

„Bookcrossing” se održava u organizaciji udruge Studentski informativni kutak u utorak, 20. ožujka 2018, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.

Autorska fotografija / Tonči Gabelić

Nekoliko kratkih pitanja

KVIZ: Koja si ti Teta?

Teta u menzi, Teta na kasi i Teta kontrolorka naše su top 3 Tete, a nismo se mogli ne zapitati na mjesto koje Tete bismo mi mogli uskočiti!

Dead Poets Society

Na današnji dan

Sjećamo se profesora čije su riječi i ideje nadahnule brojne generacije studenata

Svatko ima omiljenog profesora, ali jedan kojeg je svijet upoznao prije 27 godina, ipak povezuje najviše generacija. Kako živjeti po krilatici Carpe diem? Jeste li znali da poznavanje jezika služi da zadivite žene? Saznajte što nas je još o životu naučio voljeni profesor Keating.

Poezija, stihovi, pismo, pisanje

Književna večer u Klubu Zona

Ovogodišnji dobitnik Gorana za mlade pjesnike gostuje u Splitu

Prvi susret Denisa Ćosića sa splitskom publikom održat će se na posljednjoj The Split Mind književnoj večeri u aktualnoj sezoni Kluba Zona.

Kviz "Što bi radije"

Ljetni scenariji

KVIZ: Je li vam draže da dijete kopa nos i zuri u vas ili da plače zbog mobitela?

U našem ste scenariju napokon gotovi s ispitima i možete krenuti na more. Sami odaberite daljnji razvoj priče u kvizu koji vam donosimo.