Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

naslovna

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Već se nekoliko tjedana među knjiškim moljcima priča o Danu knjiga, književnom događaju udruge Studentski informativni kutak, koji će se održati u Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 16 sati. Događaj se održava u sklopu obilježavanja desete obljetnice preseljenja Knjižnice u zgradu u kojoj se nalazi i danas, a cilj mu je omogućiti svim zaljubljenicima u književnost razgovor o aktualnoj književnoj tematici, razmjenu štiva i čitateljskih iskustava te osvajanje vrijednih nagrada zahvaljujući poznavanju hrvatske književnosti.

U 16 sati u Konferencijskoj dvorani knjižnice (2. kat) počinje panel-rasprava Književnost online čije će sudionice, Julijana Matanović, Barbara Tolić i Ena Katarina Kristić, raspravljati o suodnosu društvenih mreža i književnosti, književnim blogovima, relevantnosti recenzija objavljenih na njima i brojnim drugim pitanjima. Odmah nakon rasprave, u 17 sati, slijedi kviz Tragom hrvatske književnosti u kojem će svi zainteresirani moći pokazati svoje znanje te zabavljajući se osvojiti vrijedne nagrade koje su pripremile Fraktura i Naklada Ljevak.

Nakon kviza posjetitelji će se spustiti u prizemlje Knjižnice gdje će se, na posebnoj polici, odviti bookcrossing.

Ulaz je besplatan, a prethodne najave nisu potrebne.

Komentari na članak

Vezani članci

Edgar Allan Poe

Na današnji dan

Najzlosutnija ptica svjetske književnosti ugledala svjetlo dana

Na današnji dan prije 173 godine u časopisu Evening Mirror izašla je svima draga pjesma Edgara Allana Poea, a prognoza da će ostati u sjećanju svima koji ju pročitaju ispunila se.

Peti susret na EFZG-u

Završnica „Maratona karijera“

Može li se u Hrvatskoj nakon faksa ostati i uspjeti?

Je li mladima u Hrvatskoj danas omogućeno ostvariti se u struci koju su završili? Ima li dovoljno prostora za zapošljavanje visokoobrazovane mladeži i koje su prednosti i zamke pri zapošljavanju? Posjetite peti „Maraton karijera“ i doznajte što o tome govore poznati hrvatski biznismeni.

Jež

Na današnji dan

La Fontaine: Najpoznatiji europski basnopisac

Na današnji dan, umro je Jean de la Fontaine, najpoznatiji europski basnopisac.

Khaled Hosseini

Na današnji dan

Rođen Hosseini, književnik koji nudi Afganistan na dlanu kao nitko prije

Stvorivši paletu raznolikih likova u borbi za preživljavanjem i vlastitom srećom, Khaled Hosseini prikazao je posljedice afganistanskih ratnih zbivanja kao nitko prije njega.

Marija Dejanović

Intervju s Marijom Dejanović

Laureatkinja Goranovog proljeća o mladima i književnosti, lektiri i planovima za budućnost

„Predrasude prema poeziji također su zanimljiva tema. Ako postoje, postoje zbog lektirnih djela koja se čitaju na satovima hrvatskog jezika i načina na koji se o tim tekstovima predaje.”