„Bilo kuda, čitaj svuda“

Čitajte, fotografirajte i osvojite vrijedne slatko-knjiške nagrade

čitanje

Organizatori Noći knjige nagradit će sedam najboljih fotografija koje promoviraju čitanje. Prijave na natječaj traju do 27. travnja.

Iako su knjiški moljci i svi obožavatelji knjiga tijekom prošloga vikenda mogli uživati u 96 sati posvećenih najvećim ljubavima – knjigama i čitanju, promicanju autorstva i nakladništva – vjerujemo da istinskim obožavateljima pisane riječi to nije bilo dovoljno. No, za sve takve imamo dobre vijesti. Budući da je poznata činjenica da otvaranjem svake knjige otvaramo novi svijet, koji nam je prije toga možda bio i nezamisliv, organizatori Noći knjige odlučili su postaviti pitanje kamo mi možemo odvesti knjigu i u kojim nam sve situacijama ona može biti suputnik te tako produljiti najveću književnu manifestaciju sve do 2. svibnja.

Kada ste zadnji put s knjigom prošetali do obližnjeg parka ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se zbog nje vozili nekoliko tramvajskih stanica više? Ako ste osoba koja svaku slobodnu minutu koristi za čitanje i kojoj je knjiga uvijek negdje pri ruci i ako, uz to, volite i fotografirati, akcija Bilo kuda, čitaj svuda stvorena je baš za vas. Radi se, naime, o fotografskom natječaju kojim se čitatelje želi potaknuti da odvoje (još više) vremena za knjigu te da osvijeste kako se čitati može uvijek i svugdje.

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda zamišljena je kao fotografski natječaj u kojem će ljubitelji knjige i čitanja dati mašti na volju i pokazati gdje se sve može čitati. Može se raditi o obližnjem parku, planini, rijeci, jezeru, plaži, javnom prijevozu, kafiću – ideja je bezbroj, potrebno je samo malo kreativnosti. Kako biste sudjelovali u akciji, svoja (ne)obična mjesta za čitanje trebate zabilježiti fotografijom i prijaviti se na natječaj od 21. do 27. travnja na jedan od sljedećih načina:

1. posebnim prijavnim obrascem (aplikacijom) na stranici Noći knjige,

2. posebnim prijavnim obrascem (aplikacijom) na Facebook stranici Noći knjige,

3. objavljivanjem fotografije na svojem Instagram odnosno Twitter profilu koristeći heštegove #čitajsvuda i #noćknjige.

Svatko može sudjelovati samo s jednom fotografijom koja mora u kadru prikazivati knjigu i/ili čitanje.

Po završetku prvog dijela natječaja, žiri Noći knjige od pristiglih će fotografija u uži izbor odabrati njih 30 te vam omogućiti da na stranici Noći knjige ili na Facebook stranici Noći knjige glasujete za svojeg favorita/najbolju fotografiju. Glasovanje će trajati od 28. travnja do 30. travnja u ponoć, a pobjednici će biti proglašeni 2. svibnja.

Što dobivate ako pobijedite u natječaju, možda se pitate. Osim odlične nove fotografije za Instagram, vjerojatno vam je poznato zazvučao i slogan nagradnog natječaja. Radi se, naime, o malo preinačenom sloganu koji je Ratko Zvrko osmislio za Kraš, sponzora nagradne igre. Organizatori su pripremili brojne slatko-knjiške nagrade za čak sedam najboljih fotografija. Odabrat će jednog apsolutnog pobjednika (kombinirano prema broju glasova i ocjeni žirija) te će nagraditi i po tri najbolje fotografije po glasovima publike, odnosno žirija. Prva je nagrada radionica pisanja koju dodjeljuje Centar za kreativno pisanje, a ostalih će šest nagrađenih sudionika dobiti slatko-knjiške pakete koje će zajedno složiti Kraš i domaći nakladnici.

Radionica pisanja, slatko-knjiški paketi, nova fotka za Instagram – mislimo da su to sasvim dovoljni razlozi za prijavu na natječaj. Zato, knjigu i fotografski aparat u ruke i dajte mašti na volju, tko zna kamo će vas odvesti.

Komentari na članak

Vezani članci

Facebook logo

Facebook i dalje želi ostati na vrhu

Zuckerberg odlučio kupiti WhatsApp za 19 milijardi dolara

Budući da izvršni direktor Facebook-a Mark Zuckerberg nije uspio prošle godine kupiti Snapchat, odlučio se na kupnju WhatsApp-a.

Natječaj

Centar za posjetitelje Europskog parlamenta

Fotografirajte pet stvari koje najviše volite i otputujte u Bruxelles

Najbolja će fotografija biti izložena u Parlamentariumu, a pet će pobjednika biti pozvano u Bruxelles kako bi snimili reportažu tijekom Noći muzeja 11. ožujka i preuzeli službeni instagramski profil Europskog parlamenta na jedan dan. 

Naslovna

Uredi s pet zvjezdica

FOTO: Najljepši uredi popularnih tehnoloških kompanija

Najpopularnije tehnološke kompanije na svijetu svoj prostor čine kreativnim i zanimljivim kako bi njihovi zaposlenici bili motivirani.

Mercedes

Ne nasjedajte na ovakve prevare

Dijelila se 4 Mercedesa - "samo" je trebalo lajkati i podijeliti objavu

Na Facebooku se pojavila nagradna igra u kojoj su se dijelila čak 4 Mercedesa. Nažalost, tu je riječ samo o još jednoj u nizu prijevara.

facebook

Nova opcija na Messengeru

Facebook Messenger uveo masivne grupne pozive

Ako imate novu verziju Messenegera na iOS-u ili Androidu, možete isprobati ovaj novitet, koji biste u grupnim chatovima trebali prepoznati kroz ikonu slušalice.