Festival mladenačke umjetnosti

CINAZ s pregršt aktivnosti gostuje na KvartArtu

Sreća3

Gdje su mladi, tu je i udruga CINAZ. Stoga je pripremila pregršt dogašnja kao gost festivala KvartArt.

KvartArt je urbani zadarski festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizirati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost. Održava se na području nekadašnje kasarne Stjepan Radić (iza Gradske knjižnice Zadar) u periodu od 2. do 17. lipnja.

Naravno, gdje su mladi, tu je i CINAZ. Stoga, ova je udruga pripremila pregršt događanja kao gost festivala.

  • 3. lipnja 2017.  Večer društvenih igara: Game of thrones tribute, 18.00 – 20.00 h

Provedite otkačenu večer osvajajući bespuća Westerosa igrajući društvenu igru Game of Thrones. Nova sezona kultne svjetske hit serije neumoljivo se bliži, a obožavatelji su svakim danom sve nestrpljiviji. Zato se pridružite i pokrenite Daenerys iz dnevnopolitički dosadnog Meerena u žarenje i paljenje zmajevima po Westerosu. Ako vam je prednost triju zmajeva prevelika, okušajte se u Oberynovoj osveti, spriječite crveno vjenčanje, prerušite se u omiljeni lik uz pomoć Jaqena H'ghara ili gledajte kako svijet gori ispijajući crveno vino iz zlatnog kaleža u maniri Cersei Lannister.

  • 4. lipnja 2017. Decoupage radionica: Jar of happiness, 11.00 - 12.30 h

Primijenite vrlo jednostavnu i sve popularniju tehniku dekoriranja upotrebnih i ukrasnih predmeta pomoću salveta, decoupage papira i akrilnih boja ovoga puta na staklenim posudicama sreće. Decoupage tehnikama učiti će sudionike, već iskusna decoupage majstorica Morana Rogić s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i osviještenosti o recikliranju. Radionica je prvenstveno namijenjena djeci i roditeljima, ali su svi građani dobrodošli.

  • 9. lipnja 2017. Bookcrossing piknik i kućica za knjige, 16.00 – 20.00 h

Pročitali ste divnu knjigu koja sad skuplja prašinu na polici? Podijelite je s drugima! Koristite blagodati svjetskog bookcrossing pokreta, donesite je na festival, a CINAZ će je ubaciti u svjetsku bazu, ukrasiti kodom te pustiti da živi svoj život. Kako ne biste ostali kratkih rukava, ako vam se svidi neka iz baze knjiga, udomite svoju miljenicu.

  • 9. lipnja 2017. Radionica Urbano vrtlarstvo, 17.30 – 19.00 h

Razvoj ekološke osviještenosti, stjecanje znanja o načinu recikliranja upcycling, korištenje vlastite kreativnosti u osmišljavanju zelenog vrta te praktična primjena u svakodnevnom životu čeka vas na radionici urbanog vrtlarstva. Namijenjena je mladim osobama od 19 do 30 godina, a prijaviti se možete na poveznici.

  • 10. lipnja 2017. Radionica izrade prirodne paste za zube, 11.00 – 13.00 h

Pastu za zube koristimo svakodnevno (ako ste slušali mamu, onda i više puta dnevno) ne opterećujući se njezinim sastojcima. Zašto je bolje prirodno, a ne tvorničko te kako izraditi svoju, saznajte na ovoj radionici.

  • 16. lipnja 2017. (16.00 – 20.00 h) i 17. lipnja 2017. (11.00 – 20.00 h ) Buvljak

Imate viška stvari koje bi drugima mogle poslužiti? Donesite ih, stavite na prostirku i darujte. Naravno, darove od drugih i vi možete primiti. Širimo solidarnost!

Komentari na članak

Vezani članci

Špancirfest

Festival u Varaždinu

Čak 56 besplatnih koncerata na ovogodišnjem Špancirfestu

Šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin i publika koja svake godine hrli na jedan od najpopularnijih hrvatskih festivala, obilježit će novo izdanje Špancirfesta.

https://web.facebook.com/kliofest/photos/a.1488127348084118.1073741827.1488123664751153/1898767953686720/?type=3&theater

Festival povijesti

Festival Kliofest jednom godišnje nudi „povijest za sve“

Sloganima „Povijest za sve“ i „Posjetite povijest“ udružene su mnoge hrvatske kulturne organizacije koje imaju jedan cilj – učiniti povijest dostupnijom javnosti. Ovaj će se sveobuhvatan festival održati na lokacijama diljem Hrvatske – od Karlovca i Splita do Jalžabeta i Ludbrega.

Češki dan u Ludensu

Književna udruga Ludens poziva

Istražite narav hrvatskih i čeških psovki na zadarskom Češkom danu

Književna udruga Ludens iz Zadra organizira u srijedu, 14. siječnja, Češki dan posvećen češkoj kulturi.

20. Helsinki, Finska

„Travel cafe”

Putovanje do baltičkih zemalja s CINAZ-om

Na „Travel cafeu” dobit ćete brojne savjete kako putovati i otkriti Baltik uz skroman budžet, a otkrit ćete i brojne zanimljivosti o Tallinnu i Helsinkiju.

Sejo Sexon

Uoči nastupa Zabranjenog pušenja na SCool festu

Intervju sa Sejom Sexonom: „Hvala publici koja mi je omogućila lijep život!“

Ususret koncertu u sklopu studentskog festivala SCool fest, popričali smo s Davorom Sučićem, pjevačem Zabranjenog pušenja, poznatijim kao Sejo Sexon.