Prilagodba audiovizualne kulture

Ciklus "Film svima" prilagođen je gluhim i nagluhim osobama

Projekt "Film svima"

Ciklus projekcija filmova prilagođenih osobama s oštećenjem sluha započinje 23. siječnja. Prvi film u programu je "Naseljenici – naši novi susjedi s puškama".

Započela je prva faza projekta Film svima, kojeg udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka. Cilj mu je prilagodba audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.

Projekt uključuje ciklus projekcija filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama. Organizatori za početak predstavljaju film Naseljenici – naši novi susjedi s puškama redateljice Barbare Babačić nastao u Filmaktiv produkciji. Prikazat će se u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 18:00 sati u Filodrammatica Dvorani, a pridružit će se i redateljica filma. Ulaz je slobodan.

Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova. Zatim, teži se formiranju medijateke slobodne za korištenje, kao i poticanju aktera u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.

Komentari na članak

Vezani članci

Star Wars u Dubrovniku

"Star Wars" se snima u Dubrovniku?

Hoće li se Sila probuditi u Dubrovniku?

Priča se da će "Star Wars: Episode VIII", čija je premijera najavljena za 15. prosinca 2017., biti sniman u Dubrovniku.

Robotska ruka

Nove tehnologije

Prijavite se na 3D Akademiju STEM vještina u Rijeci

Zakoračite u budućnost i upoznajte se s najnovijim naprecima u 3D-tehnologijama.

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Predstavljeni poslovni slučajevi „case study" natjecanja Realizator 2016.

Poslovni slučajevi prvog riječkog „case study" natjecanja na razini sveučilišta predstavljeni su 27. listopada 2016. godine u StepRi centru. Donosimo pregled svih poslovnih slučajeva i uputa koje su studenti dobili za njihovo rješavanje.

Raznolikost, ljubav

Važnost multikulturalizma

Ako želite učiti o drugim kulturama, prijavite se na razmjenu mladih „CultureCrash"

Ciljevi su ovog programa jačanje osjećaja pripadnosti i samosvjesnosti pripadnika nacionalnih manjina, promicanje vrijednosti multikulturalizma te učenje o drugim kulturama i smanjivanje diskriminacije i netolerancije.

https://www.facebook.com/StudentDayFestival/photos/a.141353625993791.26307.136430069819480/1496294633833010/?type=1&theater

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

„Student Day Festival” u Rijeci traži volontere

„Student Day Festival”, koji se već devetu godinu organizira u Rijeci, domaćin je brojnim sportskim, kulturnim i glazbenim programima. Organizatorima su pune ruke posla pa zato traže baš vašu pomoć.