Zagreb Classic

Chaplinova filmska poslastica uz glazbu Zagrebačke filharmonije

Chaplinov "Mališan"

Jeste li imali priliku gledati film i slušati glazbu iz filma u živoj izvedbi velikoga filharmonijskog orkestra? Nudi vam je Zagreb Classic.

Ovoga petka 8. srpnja u 21 sat orkestar Zagrebačke filharmonije po drugi put stiže na otvorenu pozornicu Tomislavova trga. Na prvom open air festivalu orkestara Zagreb Classic priprema poslasticu za sve ljubitelje glazbe, ali i filma!

Ne propustite projekciju kultnoga nijemog filma Mališan (The Kid) Charlieja Chaplina. Uz to, čut ćete živu izvedbu originalne Chaplinove glazbe iz filma u interpretaciji spomenute filharmonije pod vodstvom maestra Krešimira Batinića.

Foto: Igor Šoban

Program je dio projekta Fil(m)harmonija u kojemu Zagrebačka filharmonija uspješno spaja dvije umjetnosti: glazbu i film. Film Mališan kultni je Chaplinov nijemi film s neprolaznom pričom o Skitnici i malome napuštenom dječaku, koji od 1921. do danas osvaja srca brojnih ljubitelja filmske umjetnosti.

Film sa smiješkom i pokojom suzom  kako stoji u uvodnom titlu, Chaplinov će film bez sumnje od publike u petak po tko zna koji put izmamiti i jedno i drugo. Prije svega, donijet će puno užitka svim posjetiteljima. Stoga ne propustite ovu priliku za uživanje u glazbi i filmu na travi.

Komentari na članak

Vezani članci

Nosferatu

Strašno, strašnije, najstrašnije

Nova lista najstrašnijih „Halloween" filmova

Ako nemate ideju kamo poći za Noć vještica ili u što se maskirati, ne brinite se. I ove vam godine donosimo listu filmova koja će savršeno zamijeniti izlazak.

https://c1.staticflickr.com/3/2754/4226435386_f2aa37fe3a.jpg

Na današnji dan

Prevelika senzibilnost i sirov punk isprepliću se u životu i djelu Kurta Cobaina

Ovaj talentirani, ali i jako senzibilni i problematični umjetnik nizao je brojne uspjehe na privatnom i javnom polju života. Unatoč tome, njegova je hipersenzibilna priroda prevladala, što je rezultiralo dugogodišnjim drogiranjem, a na kraju i samoubojstvom.

Croatia records

Intervju s pjevačem

Dominik Blaževac: Glazbena karijera u usponu uz redovno studiranje

Dominik Blaževac, brodski pjevač i osječki student, probio se na glazbenu scenu 2016. godine. Student je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, smjer Glazbena pedagogija za koju kaže da mu je uvelike pomogla u stvaranju glazbe. 

Jeboton 40 godina KSET-a

40 godina KSET-a

JeboTon kolektiv pridružuje se KSET-ovoj fešti

Broj bendova u kolektivu varirao je tijekom godina, a trenutno se radi o šest bendova koji će po tko zna koji put „kompenzirati opasno veliku količinu konstruktivnog i slušljivog sadržaja“.

Daniel Radcliffe - naslovna

Bili bi to potpuno drugačiji filmovi

Glumci koji su zapravo trebali glumiti u filmovima „Harry Potter“

Pogledajte listu glumaca. Nećete vjerovati tko je bio prvi izbor za Severusa Snapea!