Izvedba u Kerempuhu

„Boeing Boeing”, uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, iz Vinkovaca stiže u Zagreb

Predstava "Boeing Boeing"

Predstava koja iz Vinkovaca stiže u Zagreb počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško-ženskih odnosa. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

U Satiričkom kazalištu Kerempuh gostuje Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca s predstavom Marca Camolettija Boeing Boeing u režiji Nine Kleflin. Izvedba je zakazana za utorak, 14. svibnja, u 20 sati.  

Predstava počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško-ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekt, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladeži Pariza koji ima jednu tajnu – ima čak tri zaručnice. Vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve su tri po zanimanju stjuardese. Njegove zaručnice Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen izmjenjuju se u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu, ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert, koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati…

Marc Camoletti francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija Boeing Boeing. Komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i ostala do danas najizvođeniji francuski komad u povijesti, a kao takva uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

U predstavi igraju: Dorian Paulić, Sanja Toth, Vladimir Andrić, Katarina Krištić, Matea Grabić Ćaćić i Matea Marušić.

Komentari na članak

Vezani članci

KSET

Dramska sekcija KSET-a

Intrigantna predstava o kultu muškaraca

Duhovita predstava pruža suosjećanje svim muškarcima koji se iz dana u dan trude udovoljiti svojim ženama, a ipak su, često, daleko od toga nekoliko svjetlosnih godina.

Predstava „Divine Blindness”

Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

Predstava "Dobri čovjek iz Sečuana"

Kazališna izvedba

Studenti 3. godine igraju „Dobrog čovjeka iz Sečuana” u Exitu, ulaz besplatan

Čak 14 mladih glumaca ispričat će priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini, o trima bogovima koji dokazuju da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj.

Ljubavne odluke, kolumna

Ljubavne parole

"Desant" Gavellinih glumaca na zagrebačke fakultete

Parole ljubavne tematike izvikivat će glumački ansaml u vojničkim uniformama na šest zagrebačkih fakulteta.

Naslovna

Teatar &TD

Gubi li se pamćenje nepovratno u prijenosu - saznajte u predstavi "Prvi put kad sam ti vidjela lice"

– Predstavom u &TD-u htjeli smo promijeniti smjer te se odmaknuti od već iskušanih formi, napraviti nešto intimnije, više usmjereno k temeljnim ljudskim odnosima – ističe Olja Lozica.