LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Band uz koji su odrasle generacije

Blink 182 od početaka do danas

Blink 182 je band koji nastaje 1992-e u predgrađu San Diega u Kaliforniji te odonda uz neke promjene postava daje pop kulturi jedan sasvim novi značaj.

Blink 182 je band koji nastaje 1992-e u predgrađu San Diega u Kaliforniji te odonda uz neke promjene postava daje pop kulturi jedan sasvim novi značaj.

Žanr muzike koji je teško definirati, ali ga se uglavnom naziva pop-punk obilježili su bendovi kojima je na prvom mjestu dobra zabava i uglavnom neozbiljni i sarkastični pogledi na društvo i okolinu. Bendovi i muzika uz koje su mnoge generacije odrasle je i danas jednako važan uz novu generaciju bendova koji su došli. Blink 182 je band koji nastaje 1992-e u predgrađu San Diega u Kaliforniji iz čiste zezancije tri prijatelja Mark Hoppusa, Tom Delongea, i Scott Raynera. Nakon vremena sviranja i manjih turneja dobivaju pažnju nekoliko diskografksih kuća od kojih se na kraju odlučuju za MCA. 

Godine 1999. izbacuju album Enema of the State sa novim i odonda nezamjenjivim Travisom Barkerom na bubnjevima, koji postiže multimilijunsku prodaju i time ih stavlja na sam vrh rock scene u Americi i svijetu. Bend koji mnogi pamte po hitovima kao što su "All the small things", "I miss you", "Whats my age again" i mnogim ostalima je zbog unutarnjeg neslaganja oko daljnjeg muzičkog stvaralaštva 2005-e otišao na "neodređeni hiatus".

 

Blink182band, FOTO: glogster.com, Tom Delonge, Travis Barker, Mark Hoppus

 

Spletom okolnosti se 2009-e opet okupljaju na stejđu povodom dodjele Grammya. Nedugo nakon toga objavljuju svoje ponovno okupljanje i počinju raditi na novim materijalima što rezultira albumom  Neighbourhoods i hitovima "Up all night" i "After Midnight". Veliku povratničku turneju po Sjevernoj Americi imaju u pratnji sa Weezerom i Fall Out Boyem. Nakon nekog vremena u bendu se počinju javljati napetosti, koja ih ipak nisu omele da odrade još jednu veću turneju sa My Chemical romanceom. Nastavili su svirati koncerte i u međuvremenu su izdali "Dogs eating dogs" Ep. Sredinom 2014-e Tom se počinje udaljavati od benda, pa tako početkom 2015-e Travisu i Marku javlja kako mora "odgoditi" Blink  jer se želi više posvetiti svojim ostalim glazbenim projektima a jedan od njih je i band Angels & Airwaves. Naravno ostalima u bendu se to činilo ne prihvatljivo te je Tom s time za njih definitivno rekao zbogom Blinku. Hoppus i Barker zbog velike ljubavi prema pjesmama i bendu ne žele odustati pa su tako u bend uzeli Matt Skibu inače iz Alkaline Tria.

 

Blink182band1: FOTO: altpress.com, Mark Hoppus and Travis Barker with Matt Skiba

 

Do nedavno se ova kombinacija mnogim fanovima činila nemoguća, ali nakon zajedničkih nastupa sa novim članom uspijevaju nekako prebroditi taj period. Tako su za 2016-u sa Skibom najavili novi album koji zasigurno mnogi željno iščekuju. Iako je Tomov doprinos bendu i muzici velik i neupitan, treba vidjeti kako će se ova postava snaći u budućnosti. Blink 182 je bend koji se je svojim vedrim i zabavnim melodijama, i nerijetko sarkastičnom pogledu na "predgrađe" zasigurno ostavio neizbrisiv trag u modernoj pop kulturi i muzici. Isto tako se sa njihovim tekstovima mogao poistovjetiti skoro pa svatko. Tako umjesto na crnije i depresivnije kritike društva koje možemo čuti u velikom broju bendova, pogotovo onoga vremena, oni su stvorili jedan, mogli bismo reći svoj kritički pravac koji uvijek teži neozbiljnosti i komičnom pogledu na neke od svakodnevnih situacija.

 

Pošto su blagdani jedna njihova za Božić.

 

 

FOTO: FACEBOOK