LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazalište u Močvari

Besplatno na predstavu koja propituje zašto pojedinac danas u Hrvatskoj ne može spavati!

Idejni začetnik predstave Matija Kezele u svom prvom autorskom projektu, koji je moguće besplatno pogledati ove nedjelje, postavlja pitanje: zašto pojedinac danas u Hrvatskoj ne može spavati?

Idejni začetnik predstave Matija Kezele u svom prvom autorskom projektu, koji je moguće besplatno pogledati ove nedjelje, postavlja pitanje: zašto pojedinac danas u Hrvatskoj ne može spavati?

Program kluba Močvara Kazalište u Močvari (KUM) predstavlja koprodukcijsku predstavu Čovjek koji se bojao zaspati, nastalu u suradnji s Kotar Teatrom iz Delnica, u nedjelju, 24. studenog, u 20 sati. Ulaz se ne naplaćuje.

Idejni začetnik predstave Matija Kezele u svom prvom autorskom projektu postavlja pitanje: zašto pojedinac danas u Hrvatskoj ne može spavati?

– Porezi, prirezi i vjera u bolje sutra za Kezelea predstavljaju egzistencijalna pitanja o kojima progovara u formi kazališnog Buffona. Nastao iz kazališne tvornice Jacquesa Lecoqa, Buffon se koristi ironijom i direktnim obraćanjem publici, predstavljajući svojevrsno ogledalo društva. On predstavlja naše strahove i našu licemjernost te ismijava ono što je ljudski rod postao i za razliku od klauna, koji suosjeća, ne traži milost i suosjećanje.

Buffon ne mari za norme nametnute današnjicom te pronalazi svoju ulogu naratora u sistemu prividne utopije. On ne brine o načinu, sredstvu ili pravilima. On ih, dapače, svjesno razlama pokušavajući ukazati na tugu i prokletstvo malog čovjeka koji živi u malenoj državi na granici Balkana i Europe.

On je Ono što vas čeka kada ste najmanje spremni, kada ne možete zaspati i kada ne znate kako dalje. – stoji u priopćenju Kluba Močvara.

Za dramaturgiju je zaslužan Mario Kovač, a Damjan Kovač, Marko Burić i Matija Kezele za scenografiju. Adriana Rajčić i Matija Kezele pobrinuli su se za kostimografiju, a za produkciju Kotar teatar i Kazalište u Močvari u suradnji s Kristianom Mogušem.

FOTO: UNSPLASH