Izvedbe amatera

Besplatan ulaz na amaterske predstave u Kazalištu „Knap”

1

U sklopu novih izdanja SKAZ-a i FKZA-a na sceni Kazališta „Knap“ izvest će se 37 kazališnih predstava. Nekoliko autorskih projekata i kanonskih djela autora poput Krleže, Čehova, Šenoe i Shakespearea uprizorit će kazališne grupe različite dobi i iskustva u kazališnoj produkciji.

Već dugi niz godina Centar Knap u suradnji sa Zagrebačkom scenom kazališnih amatera organizira Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FKZA). 43. SKAZ održat će se u razdoblju od 16. do 29. ožujka, nakon čega slijedi 23. FKZA na kojem će biti uprizoreno pet kazališnih predstava po izboru prosudbenog povjerenstva.

Amaterizam se često shvaća kao temelj profesionalizma, njegov početni stadij ili ga se počinje uočavati tek kada se razvije do estetike profesionalnog kazališta. Stoga ove manifestacije pružaju cjelovit uvid u zagrebačku amatersku kazališnu scenu, popularizirajući je i čineći vidljivima sve one procese svojstvene samo amaterskom kazalištu. Veličinu festivala prepoznali su i Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu. 

Ove će se godine na sceni Kazališta Knap izvesti 37 kazališnih predstava, a brojat će više od 400 sudionika. Nekoliko autorskih projekata i kanonskih djela autora poput Krleže, Čehova, Šenoe i Shakespearea uprizorit će kazališne grupe različite dobi i iskustva u kazališnoj produkciji. Prosudbeno povjerenstvo čine Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Branka Cvitković, glumica, i Morana Dolenc, redateljica i lutkarica. Predstave izabrane za 23. FKZA ulaze u selekcijski postupak za državni festival, 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Vodicama od 17. do 19. svibnja i od 24. do 26. svibnja 2019. godine

Ulaz je na predstave slobodan, a ulaznice se mogu podići na blagajni, svaki dan sat vremena prije početka predstave. Program izvedbi nalazi se na stranicama centra.

Komentari na članak

Vezani članci

Kazalište, predstava, gledalište

Kazališne izvedbe

Roman „Mi” stiže na pozornicu KNAP-a

Predstava „Mi”, nastala prema istoimenom romanu ruskog pisca Jevgenija Zamjatina, napisanom 1920. godine, prikazat će se 19. i 20. svibnja u KNAP-u.

Predstava "Hedda Gabler", AUKOS Osijek

Kazališne izvedbe

&TD Susreti: 8 studentskih predstava potpuno besplatno

U četiri dana trajanja događanja pratit ćemo osam kazališnih naslova koje će predstaviti više od 40 mladih glumaca i glumica. Ulaz je besplatan.

New York City

New York dobiva besplatan internet

Super brzi i besplatni Wi-Fi u New Yorku

Na postavljenim uređajima korisnici će moći napuniti USB uređaje, pretraživati mrežne stranice na ekranu osjetljivom na dodir te obavljati besplatne pozive.

SCZG dvorište

Kultura promjene SC-a

Provedite kulturni listopad u Studentskom centru Zagreb!

Kultura promjene Studentskog centra u Zagrebu najavila je bogati listopad različitim predstavama, filmovima i kvizovima.

žena na razgovoru za posao

Edukacija u Stablu znanja

Besplatna radionica za studente: intervju za posao

Kako bi se studenti riješili treme, naučili konkretno predstaviti svoje interese i vještine, unaprijedili način na koji odgovaraju na pitanja i na koncu uspješno se zaposlili, očekuje ih besplatna radionica pripreme za intervju za posao.