LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suvremena inačica poznate drame

Baletni rock-spektakl: „Radio & Juliet”

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživjela je svoje baletno uprizorenje, i to uz glazbu popularnog rock sastava Radiohead. Riječ je o jedinstvenoj izvedbi koja je već oduševila publiku diljem svijeta, a uskoro stiže i u Hrvatsku

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča doživjela je svoje baletno uprizorenje, i to uz glazbu popularnog rock sastava Radiohead. Riječ je o jedinstvenoj izvedbi koja je već oduševila publiku diljem svijeta, a uskoro stiže i u Hrvatsku

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 20. travnja svi ljubitelji rocka i plesa imat će priliku uživati u baletno-glazbenoj izvedbi Radio & Juliet, za čiju je realizaciju zaslužan svjetski poznati koreograf Edward Clug. O uspjehu same izvedbe govori i činjenica da je riječ o djelu koje je već predstavljeno u kazalištima i plesnim kućama Kanade, Australije, Amerike, Koreje, Singapura, Rusije, Rumunjske i Slovenije. 

Radnja baleta smještena je u moderno doba, a upotpunjuju je pjesme poznatoga rock sastava Radiohead. Ovo je originalna varijanta klasične Shakespeareove priče koja odstupa od izvornika, a Julija ne umire. 

Ulogu Romea preuzeo je prvak Marijanskoga teatra iz Sankt Peterburga – Denis Matvienko, jedan od najboljih baletnih plesača na svijetu, koji se već iskazao brojnim ulogama i osvojenim nagradama. 

Zašto baš Radioheadove pjesme u simbiozi s pričom o nesretnoj ljubavi? Razlog tomu ležu upravo u melankoličnom karakteru samih pjesama i tragičnoj atmosferi koja se pokazala idealnom za priču o Romeu i Juliji. Glazbena podloga izvedbe temelji se na 11 pjesama ovog benda, a dominiraju pjesme s albuma Kid A i OK Computer

Edward Clug prvi je čin obogatio je za još jednu glazbenu izvedbu pod nazivom Quatro, prepoznatljivu po tome što se glazba izvodi na sceni, a violončelo i piano sastavni su dio koreografije. Ta baletna predstava, nominirana za Zlatnu masku – najpoznatiju nagradu ruskog kazališta, prikazuje buran i nepredvidljiv život velegrada. Nastala je kao rezultat suradnje s plesačem Denisom Matvienkom i kompozitorom Milkom Lazarom.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Lisinski, svim prodajnim mjestima sustava Eventim te preko online ticket sustava Ulaznice.hr.
Cijena ulaznica do 1. travnja iznosi 160, 200 i 240 kn ovisno o mjestu sjedenja, a ulaznice za VIP mjesta iznose 300 kn.

FOTO: WWW.GOOGLE.HR