Plesne izvedbe u 2017/2018. godini

Ako je suditi po rujanskom programu, očekuje se vruća sezona Zagrebačkog plesnog centra

Predstava "RollerCoaster"

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje vruću plesnu sezonu 2017/2018. Program za profesionalne plesne umjetnike započeo je 4. rujna, a rujanski repertoarni program započinje u subotu, 9. rujna u 20:00 sati premijerom predstave Rollercoaster autorice Katarine Đurđević, u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije. Istog se dana održavaju Dani otvorenih vrata plesne edukacije Centra od 10:00 do 18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

Predstava Plac, koregrafkinje Wen Hui, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, može se pogledati 12. i 13. rujna. Nastala je u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

U program 14. i 15. rujna uvrštena je izvedba Odjednom odasvuda u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića. Svoju je premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu Perforacije.

U subotu, 16. rujna u 20:00 sati iz Slovenije dolazi predstava Close-ups u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, koja je nastala u koprodukciji s Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Predstava Close-ups, Foto: Zagrebački plesni centar

Očekuje nas još jedan premijerni vikend nagrađivane hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava Familija imat će pretpremijeru 23. rujna, a premijeru dan kasnije u 20:00 sati, koja se održava u suradnji s Ganznovim festivalom.

Dana 30. rujna u 17:00 zainteresirani će se moći priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu Misliti film te će moći pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00 sati. Sat kasnije gostuje predstava iz Njemačke – I intend to sing u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25. rujna do prvog dana listopada, ZPC surađuje s festivalom Sounded Bodies, organizacije Domino. Također, u ZPC-u će se moći pogledati i predstave s PIF festivala. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodni dan plesa u ZPC-u

Program

Proslava Međunarodnog dana plesa u ZPC-u predstavama i besplatnim plesnim radionicama

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

Koreospektar

„Koreospektar”

Energetski napitak slavenske vještice u Zagrebačkom plesnom centru

Pokret, glas i glazba osnovni su sastojci predstave „This is not a love song”, kojom njena koreografkinja i izvođačica u Zagrebačkom plesnom centru prkosi strukturama današnjice.

Svetvinčenat

Događanja u istarskom gradiću Svetvinčenat

S platforme Aerowawes doplesat će četiri izvedbe na Festival plesa i neverbalnog kazališta

Prema odabiru glumca i redatelja Edvina Liverića, festival u istarskom Svetvinčenatu ugostit će respektabilne europske koreografe i plesne skupine s projektima „Your Mother at My Door", „Alien Express", „Adorabilis" i „Hidden in Plain Sight."

Predstava "Spore"

Premijera u Kinu SC

Plesna predstava „Spore“ nadahnuta je imobilizacijskim učincima svakodnevnice

Pokret u plesu oslobođen je društvenih uvjetovanja i prepušten stvaralačkom samoodređenju. Tom se pretpostavkom vodi umjetnički kolektiv BADco prilikom stvaranja nove plesne predstave.

https://www.flickr.com/photos/creativehunger/6012686233/in/photolist-aajA92-d5Cf75-o59Keo-d5CeA3-7J4k3j-7J4maW-d48Leq-oZ7fha-d5BKgj-mP69GT-nQQ7D3-d5BMg1-4cWcgk-dNddFs-4cVY3c-d5CeJ9-9Zsiy1-R16gS3-RgNoHm-d5C5MU-d5CfUY-Si6WPH-d5BKZS-d5BNgG-d5C3bA-pZ4LcP-4jXtec-7HZqfg-d5BPoh-9xW3n3-SXuPFG-akNpWu-d5Ch2A-SZJdLG-SZEQr3-Sgvsd9-a1TdMo-9xW3wd-RSHNS4-9xT4pk-9xT4mT-6gBR5Y-S8HSsv-em5grN-dcbb9w-qZSpjo-oBVR35-ndM2wC-nTru4v-d5BMry

Spoj ugodnog i korisnog

Platforma HR traži ljubitelje plesa za volontiranje

Plesni studio Tala traži volontere za 18. Platforma HR koji će okupiti koreografe iz cijele Europe u razdoblju od 11. do 15. travnja.