LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plesne izvedbe u 2017/2018. godini

Ako je suditi po rujanskom programu, očekuje se vruća sezona Zagrebačkog plesnog centra

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje vruću plesnu sezonu 2017/2018. Program za profesionalne plesne umjetnike započeo je 4. rujna, a rujanski repertoarni program započinje u subotu, 9. rujna u 20:00 sati premijerom predstave Rollercoaster autorice Katarine Đurđević, u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije. Istog se dana održavaju Dani otvorenih vrata plesne edukacije Centra od 10:00 do 18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

Predstava Plac, koregrafkinje Wen Hui, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, može se pogledati 12. i 13. rujna. Nastala je u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

U program 14. i 15. rujna uvrštena je izvedba Odjednom odasvuda u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića. Svoju je premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu Perforacije.

U subotu, 16. rujna u 20:00 sati iz Slovenije dolazi predstava Close-ups u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, koja je nastala u koprodukciji s Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Predstava Close-ups, Foto: Zagrebački plesni centar

Očekuje nas još jedan premijerni vikend nagrađivane hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava Familija imat će pretpremijeru 23. rujna, a premijeru dan kasnije u 20:00 sati, koja se održava u suradnji s Ganznovim festivalom.

Dana 30. rujna u 17:00 zainteresirani će se moći priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu Misliti film te će moći pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00 sati. Sat kasnije gostuje predstava iz Njemačke – I intend to sing u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25. rujna do prvog dana listopada, ZPC surađuje s festivalom Sounded Bodies, organizacije Domino. Također, u ZPC-u će se moći pogledati i predstave s PIF festivala. Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR