Plesne izvedbe u 2017/2018. godini

Ako je suditi po rujanskom programu, očekuje se vruća sezona Zagrebačkog plesnog centra

Predstava "RollerCoaster"

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje vruću plesnu sezonu 2017/2018. Program za profesionalne plesne umjetnike započeo je 4. rujna, a rujanski repertoarni program započinje u subotu, 9. rujna u 20:00 sati premijerom predstave Rollercoaster autorice Katarine Đurđević, u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije. Istog se dana održavaju Dani otvorenih vrata plesne edukacije Centra od 10:00 do 18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

Predstava Plac, koregrafkinje Wen Hui, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, može se pogledati 12. i 13. rujna. Nastala je u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

U program 14. i 15. rujna uvrštena je izvedba Odjednom odasvuda u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića. Svoju je premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu Perforacije.

U subotu, 16. rujna u 20:00 sati iz Slovenije dolazi predstava Close-ups u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, koja je nastala u koprodukciji s Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Predstava Close-ups, Foto: Zagrebački plesni centar

Očekuje nas još jedan premijerni vikend nagrađivane hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava Familija imat će pretpremijeru 23. rujna, a premijeru dan kasnije u 20:00 sati, koja se održava u suradnji s Ganznovim festivalom.

Dana 30. rujna u 17:00 zainteresirani će se moći priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu Misliti film te će moći pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00 sati. Sat kasnije gostuje predstava iz Njemačke – I intend to sing u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25. rujna do prvog dana listopada, ZPC surađuje s festivalom Sounded Bodies, organizacije Domino. Također, u ZPC-u će se moći pogledati i predstave s PIF festivala. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Kulturno ljeto u Dubrovniku

Gdje, kamo i zašto?

Dubrovnik ovog ljeta postaje centar kulturnih događanja

Živiš ili ljetuješ u Dubrovniku? Ne želiš baš cijeli odmor provesti ležeći stapajući se s obližnjim stijenama? Donosimo ti popis događanja u Gradu!

Josipa Štulić

ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR

Mlada plesačica Josipa Štulić u solo izvedbi progovara o suvremenom življenju i odrastanju

Autobiografska plesna priča „This is not a love song“ mlade talentirane Josipe Štulić izvedena je u sklopu programa Koreospektar u Zagrebačkom plesnom centru.

Tečaj plesa

Sveučilište u Osijeku

Besplatan tečaj plesa za sve osječke studente

Oduvijek želite naučiti plesati? Onda je ovo idealna prilika za vas jer zahvaljujući suradnji Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku i Športsko-plesne udruge Feniks uskoro kreće besplatni tečaj plesa za sve osječke studente koji žele zakoračiti u energični svijet plesa i odlično se zabaviti.

Svetvinčenat

Suvremeni plesni tokovi

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat slavi punoljetnost

Festival plesa i neverbalnog kazališta Sanvinčenat od 2000. godine naovamo ugostio je više od 200 radova mnogobrojnih domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, Postao je jedinstvena kulturna manifestacija koja će novim izdanjem proslaviti svoju punoljetnost.

Predstava ""Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku"

Premijera u Teatru &TD

"Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku" inspirirana je reakcijama na zvuk

U Teatru &TD premijerno će se izvesti bogati glazbeno-plesni materijal Natasje Štefanić. Nastao je inspiriran željom za istraživanjem različitih zvukovnih kvaliteta te vrsta kretanja koje se javljaju kao reakcije na zvuk.