Plesne izvedbe u 2017/2018. godini

Ako je suditi po rujanskom programu, očekuje se vruća sezona Zagrebačkog plesnog centra

Predstava "RollerCoaster"

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje vruću plesnu sezonu 2017/2018. Program za profesionalne plesne umjetnike započeo je 4. rujna, a rujanski repertoarni program započinje u subotu, 9. rujna u 20:00 sati premijerom predstave Rollercoaster autorice Katarine Đurđević, u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije. Istog se dana održavaju Dani otvorenih vrata plesne edukacije Centra od 10:00 do 18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

Predstava Plac, koregrafkinje Wen Hui, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, može se pogledati 12. i 13. rujna. Nastala je u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

U program 14. i 15. rujna uvrštena je izvedba Odjednom odasvuda u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića. Svoju je premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu Perforacije.

U subotu, 16. rujna u 20:00 sati iz Slovenije dolazi predstava Close-ups u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, koja je nastala u koprodukciji s Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Predstava Close-ups, Foto: Zagrebački plesni centar

Očekuje nas još jedan premijerni vikend nagrađivane hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava Familija imat će pretpremijeru 23. rujna, a premijeru dan kasnije u 20:00 sati, koja se održava u suradnji s Ganznovim festivalom.

Dana 30. rujna u 17:00 zainteresirani će se moći priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu Misliti film te će moći pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00 sati. Sat kasnije gostuje predstava iz Njemačke – I intend to sing u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25. rujna do prvog dana listopada, ZPC surađuje s festivalom Sounded Bodies, organizacije Domino. Također, u ZPC-u će se moći pogledati i predstave s PIF festivala. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Viola, ja i nas dvije"

Nova kazališna sezona

Obećavajući plesni rujan u ZPC-u

„Momentum“, „Viola, ja i nas dvije“, „Školski sat“, „Room No*13“ plesni su naslovi kojima ZPC u rujnu započinje kazališnu sezonu 2018/2019.

Predstava "Nukleon"

Predstava u ZPC-u

„Nukleon” – napuštena zabava, prazan DJ-pult i zaboravljena odjeća

Plesno ostvarenje koje okuplja upečatljivu izvođačku ekipu koja pomiče granice plesa i koreografije na repertoaru je Zagrebačkog plesnog centra. Priča je to o rođendanskoj zabavi, a čijoj – pogledajte!

Predstava "Tartuffe", Savičenta

Festival plesa

Objavljeni predvodnici programa ovogodišnje „Savičente“

Pomno odabran glavni festivalski program ovogodišnje „Savičente“ sačinjen je od posebnih plesnih poslastica.

Eko taxi

Eko taxi

Lakše i jeftinije do taksija u Zagrebu

Eko taxi aplikacija omogućava besplatnu narudžbu taksija bez troškova poziva.

Plesne večeri

Veseli ljetni ritmovi u Zagrebu

Plesne večeri na Zrinjevcu za ljubitelje starih plesnjaka

Imamo odličnu vijest za sve ljubitelje dobrih, starih plesnjaka. Na zagrebačkom Zrinjevcu ovog kolovoza vaši snovi postaju stvarnost!