Plesne izvedbe u 2017/2018. godini

Ako je suditi po rujanskom programu, očekuje se vruća sezona Zagrebačkog plesnog centra

Predstava "RollerCoaster"

Donosimo vam popis umjetničkih plesnih ostvarenja koja nas očekuju od 9. rujna do 1. listopada u Zagrebačkom plesnom centru.

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje vruću plesnu sezonu 2017/2018. Program za profesionalne plesne umjetnike započeo je 4. rujna, a rujanski repertoarni program započinje u subotu, 9. rujna u 20:00 sati premijerom predstave Rollercoaster autorice Katarine Đurđević, u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije. Istog se dana održavaju Dani otvorenih vrata plesne edukacije Centra od 10:00 do 18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

Predstava Plac, koregrafkinje Wen Hui, u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, može se pogledati 12. i 13. rujna. Nastala je u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

U program 14. i 15. rujna uvrštena je izvedba Odjednom odasvuda u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića. Svoju je premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu Perforacije.

U subotu, 16. rujna u 20:00 sati iz Slovenije dolazi predstava Close-ups u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, koja je nastala u koprodukciji s Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Predstava Close-ups, Foto: Zagrebački plesni centar

Očekuje nas još jedan premijerni vikend nagrađivane hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava Familija imat će pretpremijeru 23. rujna, a premijeru dan kasnije u 20:00 sati, koja se održava u suradnji s Ganznovim festivalom.

Dana 30. rujna u 17:00 zainteresirani će se moći priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu Misliti film te će moći pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00 sati. Sat kasnije gostuje predstava iz Njemačke – I intend to sing u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25. rujna do prvog dana listopada, ZPC surađuje s festivalom Sounded Bodies, organizacije Domino. Također, u ZPC-u će se moći pogledati i predstave s PIF festivala. Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Svetvinčenat

Događanja u istarskom gradiću Svetvinčenat

S platforme Aerowawes doplesat će četiri izvedbe na Festival plesa i neverbalnog kazališta

Prema odabiru glumca i redatelja Edvina Liverića, festival u istarskom Svetvinčenatu ugostit će respektabilne europske koreografe i plesne skupine s projektima „Your Mother at My Door", „Alien Express", „Adorabilis" i „Hidden in Plain Sight."

sus

POZIV NA PRVI SASTANAK FOLKLORA

SUS poziva na folklor: Snaše i bećari vidimo se!

Pod geslom "Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje" Slavonska udruga studenata poziva sve studente koje zanimaju slavonski običaji, tradicija i plesovi da se priključe prvom sastanku i osnivanju folklorne sekcije udruge. 

Josipa Štulić

ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR

Mlada plesačica Josipa Štulić u solo izvedbi progovara o suvremenom življenju i odrastanju

Autobiografska plesna priča „This is not a love song“ mlade talentirane Josipe Štulić izvedena je u sklopu programa Koreospektar u Zagrebačkom plesnom centru.

Pokret Mislim Okret

Teatar &TD

Promotrite borbu s tijelom u plesačkoj predstavi „Pokret Mislim Okret”

– „Pokret Mislim Okret” ima i velik edukativni potencijal jer razbija tu monolitnost plesačkog tijela u odnosu na publiku i otvara se prema publici u smislu pokušaja razotkrivanja unutarnjih procesa. – ističe Una Bauer.

Ples

Festival suvremenog plesa i pokreta

Periskop u potrazi za mladim autorima i njihovim prvim plesnim autorskim djelima

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.