LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zborsko pjevanje

Akademski muški zbor FER-a prima nove članove

Poziva se "alumni" zajednica ETF-a/ FER-a da se uključi u Akademski muški zbor FER-a. Prijave se primaju do 13. veljače.

Poziva se "alumni" zajednica ETF-a/ FER-a da se uključi u Akademski muški zbor FER-a. Prijave se primaju do 13. veljače.

Na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića, u siječnju 2016. godine osnovan je Akademski muški zbor FER-a. On u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar zbora uključuje a cappella skladbe klasičnog repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Poziva se alumni zajednica ETF-a/ FER-a da se uključi u zbor. Prijave se primaju do 13. veljače 2017. godine do 13.00 sati na adresu e-pošte: akmuz@fer.hr. U poruci je potrebno navesti puno ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj mobitela, godinu studija i JMBAG ili godinu diplomiranja te eventualno kratki opis glazbenog obrazovanja ili iskustva u drugim zborovima.

Tijekom svoje prve godine postojanja, zbor je imao čak 17 nastupa, što svjedoči da se radi o vrlo kvalitetnom sastavu. Pored toga, u njemu vlada vedra atmosfera. Premda djeluje vrlo kratko, već je stekao ležernost u pjevanju i nastupu, a zadržao je kvalitetu koja se obično dobiva tek nakon tri, četiri godine nastupanja.

Umjetnički i stručni plan i program rada zbora izrađuje dirigent, zborovođa i skladatelj maestro Josip degl' Ivellio. On je dugogodišnji dirigent više uglednih zborova u Hrvatskoj, koji je za svoj rad dobio mnogobrojne nagrade i najviše državno odlikovanje za kulturu i umjetnost – Red Danice s likom Marka Marulića.

Za članstvo u ovome jedinstvenom zboru od iznimne će važnosti biti disciplina dolazaka na probe. Održavaju se na FER-u dva puta tjedno – utorkom u 17.00 sati i petkom u 17.30 sati.

FOTO: TUMBLR