Zborsko pjevanje

Akademski muški zbor FER-a prima nove članove

Note

Poziva se "alumni" zajednica ETF-a/ FER-a da se uključi u Akademski muški zbor FER-a. Prijave se primaju do 13. veljače.

Na inicijativu maestra Josipa degl' Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića, u siječnju 2016. godine osnovan je Akademski muški zbor FER-a. On u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar zbora uključuje a cappella skladbe klasičnog repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja.

Poziva se alumni zajednica ETF-a/ FER-a da se uključi u zbor. Prijave se primaju do 13. veljače 2017. godine do 13.00 sati na adresu e-pošte: akmuz@fer.hr. U poruci je potrebno navesti puno ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj mobitela, godinu studija i JMBAG ili godinu diplomiranja te eventualno kratki opis glazbenog obrazovanja ili iskustva u drugim zborovima.

Tijekom svoje prve godine postojanja, zbor je imao čak 17 nastupa, što svjedoči da se radi o vrlo kvalitetnom sastavu. Pored toga, u njemu vlada vedra atmosfera. Premda djeluje vrlo kratko, već je stekao ležernost u pjevanju i nastupu, a zadržao je kvalitetu koja se obično dobiva tek nakon tri, četiri godine nastupanja.

Umjetnički i stručni plan i program rada zbora izrađuje dirigent, zborovođa i skladatelj maestro Josip degl' Ivellio. On je dugogodišnji dirigent više uglednih zborova u Hrvatskoj, koji je za svoj rad dobio mnogobrojne nagrade i najviše državno odlikovanje za kulturu i umjetnost – Red Danice s likom Marka Marulića.

Za članstvo u ovome jedinstvenom zboru od iznimne će važnosti biti disciplina dolazaka na probe. Održavaju se na FER-u dva puta tjedno – utorkom u 17.00 sati i petkom u 17.30 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Zagreb Energy Conference 2016

Svijet energetike

„Zagreb Energy Conference” donosi novosti o električnim vozilima, robotima i dronovima

U tijeku su prijave za novo izdanje „Zagreb Energy Conference” namijenjeno zainteresiranima za svijet energetike. Događaj započinje 8. prosinca na zagrebačkom FER-u.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost riječkim studentima

Na natječaj Sveučilišta u Rijeci mogu se prijaviti studenti koji ispunjavaju osnovne kriterije uspješnosti. Prijave traju do 27. siječnja.

Uštopavanje lopte

Futsal turnir u Megatonu

Mali nogomet za velike ciljeve

Župa sv. Marko Križevčanin organizira dvodnevni malonogometni turnir na zagrebačkom Črnomercu.

Pravni fakultet/Sveučilište

Natječaj za međunarodnu razmjenu studenata

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj ERASMUS+ za 2015./16.

Zagrebačko Sveučilište raspisalo je ERASMUS+ natječaj  za mobilnost studenata (studijski boravak) u akademskoj godini 2015./16. Rok za prijavu je 5. ožujka 2015.

Motovun Film Festival, volonteri

Pozitivno ludilo i adrenalin

Volontirajte na Motovun Film Festivalu!

Spremni ste doći do Motovuna i voljni ste prepustiti se festivalskom ludilu? Prijavite se do 15. lipnja za volontiranje na Motovun Film Festivalu.