Govornička akademija Demosten

Znati „prodati” sebe najveće je umijeće

Govornička akademija Demosten PR

Govornička akademija Demosten uči svoje polaznike ispravno govoriti te će im pokazati kako da svoj urođeni talent dovedu do savršenstva i iz njega izvuku najviše za sebe i svoju organizaciju. Upisi traju do 30. rujna.

Čovjek je biće komunikacije koje svakodnevno šalje poruke pojedincima s kojima se susreće ili s kojima surađuje. No, unatoč tome što smo svakodnevno suočeni s različitim oblicima komuniciranja, ne znamo uvijek dobro prenijeti poruku. Razlog tome nalazi se već u njenoj samoj definiciji koja kaže da je ona prije svega vještina kojom prenosimo različite informacije i ideje. Kad govorimo o vještini, jasno je da se ona može, pa čak i mora, vježbati i unaprjeđivati, a upravo je tako i s govorenjem. Ako želimo dobro prezentirati vlastitu ideju ili misao, važno je da se za to i pripremimo. Spretnost u komunikaciji tehnika je koja nam može otvoriti brojne mogućnosti u životu – od povećanja vlastitog samopouzdanja, do dobivanja željenog posla. Poznato je i da se po vještini komuniciranja najviše prepoznaju uspješni studenti, djelatnici, poduzetnici i političari. Znati prodati sebe i svoju ideju najveće je umijeće, ali to zahtijeva učenje.

Poznavanje komunikacijskih vještina bit će velika prednost, posebno u poslovnom okruženju u kojem su razgovor i uvažavanje drugoga ključ uspjeha same organizacije. Ako želimo da naši zaposlenici budu predani našoj tvrtki, moraju se prije svega osjećati ugodno, a to ćemo postići prijateljskim odnosom prema njima. Ako pak želimo da budu produktivniji, potrebno je s njima razgovarati. Obično informiranje zaposlenika o aktivnostima tvrtke nije isto što i dvosmjeran dijalog. S druge strane, ponekad je bolje slušati nego pričati – ako pokažemo zainteresiranost za ono što naš zaposlenik ima reći, njegov će poslovni entuzijazam biti pet puta veći nego kod zaposlenika kojega se stalno ignorira. Želimo li da naš uspjeh bude još i veći, potrebno je postati vođom koji komunicira toliko dobro da se njegovo govorenje više ne smatra praznim pričanjem.

Cilj govorničke akademije Demosten i njenih predavača upravo je to – naučiti svoje polaznike ispravno govoriti te im pokazati kako da svoj urođeni talent dovedu do savršenstva i iz njega izvuku najviše za sebe i svoju organizaciju. Slušajući predavanja, polaznici će naučiti kvalitetno iznijeti svoje ideje i slušati tuđe te će na taj način postati vrhunskim komunikatorima koji pridonose stvaranju produktivne radne atmosfere.

Upisi su mogući do 30. rujna, a ako na njih dovedete dva prijatelja, Akademija vas nagrađuje besplatnim upisom. Kotizacija u drugim slučajevima iznosi 1300 kn, a prijaviti se možete na adresi elektroničke pošte akademija.demosten@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Ljubljana, Slovenija

Studiranje u inozemstvu

439 studenata iz Hrvatske ove godine upisano na Sveučilište u Ljubljani

U aktualnoj studijskoj godini 439 studenata iz Hrvatske pridružuje se ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu.

Izvrsna prilika za stjecanje novinarskih vještina

Novinarska radionica Mate Prlića

Izvrsna prilika za stjecanje novinarskih vještina

Mate Prlić, urednik Dalmatinskog portala održava novinarsku radionicu u splitskoj Info zoni. S obzirom da ima bogato iskustvo, polaznici će dobiti priliku razviti svoje novinarske vještine i dokazati se potencijalnim poslodavcima.

Poslovna komunikacija

Radionica u CISOK centru

Uvježbavanje uspješne poslovne komunikacije – besplatno

Svi oni koji žele unaprijediti način komunikacije sa svojim poslodavcima i kolegama mogu to učiniti na besplatnoj radionici koja će se održati u zadarskom CISOK-u ovoga petka.

SAD

Obrazovno savjetovanje

IRO priprema učenike za studiranje u SAD-u

„StudyUSA Club” je program obrazovnih savjetovanja i praktičnih radionica koje će učenicima pružiti detaljne informacije, savjete i individualnu potporu u pripremi za prijavu i upis na američka sveučilišta.

Učenje

Pomoć brucošima

„EFRI buddy” – novitet na Ekonomskom fakultetu

Do 1. lipnja zaprimaju se kandidature za „EFRI buddyje” koji će biti pomoć i potpora brucošima u idućoj akademskoj godini počevši od upisa.