LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje rezultata istraživanja

Znanstvenici otkrivaju vladaju li Splitom cajke

Anketiranje je provedeno na uzorku od 2650 učenika i učenica trećih i četvrtih razreda srednjih škola te su rezultati sredinom prošle godine već izazvali veliku medijsku pozornost.

Anketiranje je provedeno na uzorku od 2650 učenika i učenica trećih i četvrtih razreda srednjih škola te su rezultati sredinom prošle godine već izazvali veliku medijsku pozornost.

U sklopu ciklusa Mala škola sociologije, koji organizira Imaginacija - splitsko društvo sociologa, u srijedu, 29. ožujka, u 20 sati u Klubu Zona predstavit će se rezultati nedavnog opsežnog sociološkog istraživanja o kulturnim potrebama i preferencijama mladih u šest jadranskih gradova - Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Anketiranje je provedeno na uzorku od 2650 učenika i učenica trećih i četvrtih razreda srednjih škola te su rezultati sredinom prošle godine već izazvali veliku medijsku pozornost.

– Na predstavljanju u Splitu prikazat će se lokalni rezultati istraživanja o učestalosti posjećivanja kulturnih sadržaja: kazališta, kina, koncertnih događanja i slično, kao i usporedba s drugim gradovima. Također, govorit će se o povezanosti glazbenog ukusa i vrijednosnih orijentacija, razlikama među školama te o utjecaju roditelja po pitanju stvaranja navika kulturne potrošnje i kulturnih potreba – najavio je Krešimir Krolo.

Napomenuo je i da je namjera rezultate staviti u kontekstualne i strukturne specifičnosti Splita u odnosu na druge gradove te općenitog zadovoljstva kulturnom ponudom grada. Te specifičnosti su raspoloživi prostori, ljudski resursi i kapaciteti civilne i kulturne scene.  

Istraživanje su proveli znanstvenici s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru – dr. sc. Sven Marcelić, dr. sc. Željka Tonković te dr. sc. Krešimir Krolo koji će i predstaviti rezultate u Splitu.