LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Star Wars" se snima u Dubrovniku?

Hoće li se Sila probuditi u Dubrovniku?

Priča se da će "Star Wars: Episode VIII", čija je premijera najavljena za 15. prosinca 2017., biti sniman u Dubrovniku.

Priča se da će "Star Wars: Episode VIII", čija je premijera najavljena za 15. prosinca 2017., biti sniman u Dubrovniku.

Čini se da je nakon popularnog Game of Thronesa, serije Borgia te indijskog Fan-a došlo vrijeme da se i Ratovi zvijezda snime u Hrvatskoj. Šuška se, šuška po kuloarima da će se osmi dio ove megapopularne filmske franšize snimati u Dubrovniku, gradu koji je već bio i čini se ostaje popularno filmsko odredište.

Dnevnik.hr je kontaktirao HAVC gdje su im rekli da informacije neće demantirati, ali da ih neće ni potvrditi. Grad Dubrovnik također šuti te se navodi kako su i jedni i drugi potpisali ugovor s kojim se obvezuju na čuvanje informacija.

Star Wars: Episode VIII to film in Croatia? #StarWars #StarWarsVIIIhttp://makingstarwars.net/2016/01/star-wars-episode-viii-to-film-in-croatia/

Posted by MakingStarWars.net on Tuesday, 26 January 2016

Također, portal Makingstarwars.net navodi kako im je izvor otkrio da se radi o ugodnoj lokaciji bez velikih poreza te da je sama po sebi izazov za nove produkcije.

Mnogi pokušavaju dokučiti koje bi mjesto, planet ili nešto predstavljao Dubrovnik. Neki pretpostavljaju da bi mogao biti još jedan od zelenih planeta, dok drugi nagađaju da bi to moglo biti mjesto gdje će neki likovi vježbati da postanu Jediji. Mi pak mislimo da bi to mogla biti nova skrivena lokacija Pobunjenika ili novo mjesto birtije Maz Kanate. Kako god bilo, jedva čekamo saznati.  

Snimanje ovog nastavka počinje u Londonu tijekom ožujka te režiju potpisuje Rian Johnson (Looper). Premijera „Star Wars: Episode VIII“ najavljena je za 15. prosinca 2017. od strane Disneya i Lucasfilma, a ako se ove informacije ispostave točnima Hrvatska će dobiti još jedan dodatan plus na svjetskim turističkim kartama.  

FOTO: STUDENTSKI.HR