LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački javni prijevoz

ZET i policija najavili obustavu prometa u Zagrebu

Policija moli građane za strpljenje i razumijevanje te savjetuje da na posao dođu prije 7:30 kako bi izbjegli jutarnje gužve u prometu.

Policija moli građane za strpljenje i razumijevanje te savjetuje da na posao dođu prije 7:30 kako bi izbjegli jutarnje gužve u prometu.

Povodom dolaska američkog potpredsjednika Joea Bidena i drugih europskih moćnika sutra će u Zagrebu promet biti posebno reguliran

– Od utorka 24. studenog u večernjim satima do 25. studenog 2015. u večernjim satima posebno će se regulirati promet na određenim prometnicama Grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Ureda predsjednice RH na Pantovčaku i na širem području Gornjeg Grada. – javlja PU Zagrebačka.

Od utorka u 20:00 do srijede u 20:00 bit će zabranjeno svako zaustavljanje i parkiranje vozila neposredno uz prometnice kojima će se kretati delegacija.

Javni prijevoz također će se odvijati po posebnom režimu sutra. Na službenim stranicama ZET-a piše slijedeće:

 

– Autobusne linije terminala Glavni kolodvor, koje povezuju novozagrebačka naselja i uobičajeno prometuju Mostom slobode, Avenijom Dubrovnik i Ulicom Savezne Republike Njemačke, bit će obustavljene od 7 sati i 15 minuta.

Izuzetak su linije za Veliku Goricu koje će izmijenjenom trasom putnike prevoziti preko Domovinskog mosta, Heinzelovom te Ulicom grada Vukovara do Glavnog kolodvora, uz moguća privremena zaustavljanja u široj zoni prolaska štićene kolone.

U vremenu ograničenog prometa tramvaji neće voziti Avenijom Dubrovnik, no, prohodne će biti dionice od Savskog mosta prema sjeveru, odnosno sa suprotne strane od Zapruđa prema Aveniji Marina Držića.

Bez javnog prijevoza povremeno će biti i paralelni tramvajski koridor kroz Ulicu grada Vukovara, a takav režim primjenjivat će se, ovisno o operativnim potrebama, najdulje do 8 sati i 15 minuta. U tom razdoblju tramvaji neće voziti Vodnikovom.

I u nastavku dana očekuju se zaustavljanja prometa na sjevernom dijelu Savske ceste, što će utjecati na linije koje prometuju užim gradskim središtem, a izvan funkcije povremeno će biti i autobusni terminal na Britanskom trgu.
Autobusna linija 118 vozit će skraćeno do Magazinske, i to od večeras nakon 22 sata, sve do sutra u 20:00.

Aktualna prometna situacija moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a, a informacije će biti dostupne i na besplatnom telefonskom broju 0800 200 060.

Isti režim prometa očekuje se i u vremenu od 19 do 20 sati.

Okretište tramvaja Savski most već vrvi policijskim djelatnicima, a građani su izrazili nezadovoljstvo sutrašnjim regulacijama prometa:

– Morali su baš sutra staviti ovu zabranu? Nema mi druge nego da idem na posao pješice. – izjavila je jedna djelatnica na okretištu. 

Policija moli građane za strpljenje i razumijevanje te savjetuje da na posao dođu prije 7:30 kako bi izbjegli jutarnje gužve u prometu. Više informacija o sutrašnjoj prometnoj regulaciji možete saznati na službenim stranicama ZET-a i PU Zagrebačke.

FOTO: STUDENTSKI.HR