LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Primjeri dobre prakse

Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagrađuje najbolje transfere znanja s 10 000 kuna

Natječajem Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuju se nagrade u kategorijama: poslovna suradnja, inovacijski projekti i razvoj tehnoloških rješenja. One uključuju povelju i financijski iznos u visini od 10 tisuća kuna bruto.

Natječajem Zaklade Sveučilišta u Rijeci dodjeljuju se nagrade u kategorijama: poslovna suradnja, inovacijski projekti i razvoj tehnoloških rješenja. One uključuju povelju i financijski iznos u visini od 10 tisuća kuna bruto.

Sveučilište u Rijeci, Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka partner Alarm automatika d. o. o. na konferenciji za medije predstavili su Zakladin natječaj za Nagradu za transfer znanja, raspisan u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj. Otvoren je do 27. rujna 2019. 

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Obuhvaća djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, a najboljim poslovnim praksama doprinosi dobrobiti Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i društvenog okruženja.

Natječajem se dodjeljuje po jedna nagrada u kategorijama: poslovna suradnja (Consultancy), inovacijski projekti (Contract Research) i razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer). Cilj je prepoznavanje i nagrađivanje primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. Natječaj predstavlja poticaj i promociju suradnje temeljenoj na znanju i inovacijama te doprinos razvoju ekonomije znanja.

Predlagatelji kandidata mogu biti fizičke i pravne osobe. Nagrada uključuje povelju i financijski iznos u visini od 10 tisuća kuna bruto.

Na predstavljanju su sudjelovali: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta prof. dr. sc. Damir Zec, ravnateljica Zaklade Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i predsjednik Uprave tvrtke partner Alarm automatika d. o. o. Boris Popović, MBA.

– Zaklada već intenzivno radi na povezivanju Sveučilišta sa zajednicom i gospodarstvom, prije svega kroz projekt Realizator. Ta sinergija civilnog te javnog i privatnog sektora mora jačati, pa smo ovom nagradom željeli potaknuti i istaknuti one najbolje u transferu znanja. – rekla je uvodno ravnateljica Rinčić.

Rektorica Prijić Samaržija osvrnula se na sam pojam transfera znanja: 

– Pojam transfer znanja zapravo je širi pojam transfera tehnologije, dakako iz znanosti u zajednicu. To je i jedan od prioriteta Sveučilišta u Rijeci, a i naše Zaklade. Uvijek treba nagraditi one najbolje prakse i tako potaknuti ostale. Transfer znanja i sada postoji na Sveučilištu, ali smatramo da nije dovoljno sustavan.

Prof. Zec, inače i pomoćnik rektorice za poduzetništvo, istaknuo je kako znanost najčešće nema smisla ako njena otkrića i dostignuća nitko ne koristi te dodao da se u Rijeci treba razvijati nova industrijska tradicija.

– Sveučilište u Rijeci bazen je znanja i kadrova. Želimo zajedno u konačnici podizati kvalitetu života građana. – kazao je Popović.

Više informacija o uvjetima prijave nalazi se na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta.

FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI