LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recenzija triju zagrebačkih kafića

Zagrebačkim ulicama: predstavljamo simpatične kafiće u koje morate otići

Sva tri kafića u centru su Zagreba i u razmaku od par minuta hoda, stoga ako vam se svidi članak zašto ne, s pive na blues.

Sva tri kafića u centru su Zagreba i u razmaku od par minuta hoda, stoga ako vam se svidi članak zašto ne, s pive na blues.

S pive na blues. Kako vam zvuči?

Donosimo vam recenziju Tolkien's Housea, Beer Bara i Booze and Bluesa.

Sva tri kafića u centru su Zagreba i u razmaku od par minuta hoda, stoga ako vam se svidi, zapišite ih za slavljenje kraja ispitnih rokova

TOLKIEN'S HOUSE

Na Opatovini 48, kod ulaza u park, smjestio se šarmantni mali pub, Tolkien´s House.

Tolkiens_House1
 
Tolkiens_House, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Interijer i eksterijer

Stupajući na prag pivnice, primijetiti ćete mnoštvo detalja vezanih za Tolkienova djela, poput velikog štita kod ulaza. Terasa je mala, ugodna i lijepa s par velikih drvenih stolova. Interijer ove pivnice bogat je slikama i motivima, a svakako prednjače motivi iz „Gospodara prstenova" i „Hobbita".

Unutarnji i vanjski prostor ima dušu, taj dašak bajkovitosti. S obzirom na broj ljudi, što turista, što lokalnih, prostor je premali, a unutrašnjost skučena. No možda bi izgubio na šarmu da je veći.

Tolkiens_House3
 
Tolkiens_House, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Atmosfera

Atmosfera je ugodna, opuštajuća, takvi su i gosti, dok se glazba savršeno uklapa u tematiku pivnice. Odmaknite se od stresa! Ovo je mjesto za opuštanje, bilo da uživate u pivu, cideru, čaju ili kavi. Konobari su staroga kova, znat će vam preporučiti i odgovoriti na većinu vaših pitanja, stoga se nemojte bojati pitati.

Tolkiens_House2
 
Tolkiens_House, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Ponuda

Preporuka: pitajte konobare za aktualnu ili sezonsku ponudu piva ili sami pogledajte na njihovoj facebook stranici jer se ponuda često mijenja i nadopunjava. Ponuda je široka i, osim piva, ima veliki izbor rakija i ostalog alkoholnog i bezalkoholnog pića. Cijene su i više nego solidne. Nema wi-fi, ali nije vam ni potreban, opustite se i uživajte u piću i društvu.

Ako želite izbjeći strku u ugodnom ambijentu, ako volite dašak bajkovitosti, fan ste piščevih knjiga i filmova ili želite samo uživati u bogatoj i kvalitetnoj ponudi, svakako posjetite ovaj kafić. 

BEER BAR

Smješten je na drugoj razini Kaptol centra.

Beer_Bar1
 
Beer_Bar, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Interijer i eksterijer

Interijer je moderan, ugodan i komforan, s dosta detalja koji daju kućnu toplinu. Unutrašnjost je podijeljena na dva dijela - svjetliji, življi dio i tamniji, ugodniji za opuštanje. Beer bar ima prostranu i ugodnu terasu idealnu za uživanja na suncu tijekom ljepših dana. Nemaju wc, stoga ste primorani na šetnju do wc-a u sklopu Kaptol centra.

Beer_Bar2
 
Beer_Bar, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Atmosfera

Nešto između opuštene i užurbane atmosfere, većinom ima dosta ljudi, ali i dovoljno mjesta da se smjestite. Jednako ćete se udobno osjećati bilo da ste došli na brzu kavu uz dnevne novine ili s društvom na piće. Konobari su profesionalni i pristupačni.

Ponuda

Kako i ime kafića sugerira, tu ćete također naći široku ponudu piva iz cijeloga svijeta, isto tako i široku ponudu ostalih pića. Kava je Lavazza, izdvojili bismo još i Dilmah čajeve. Cijene su više od prosjeka, ali u granicama razumnog. Bar ima široki izbor dnevnih novina i časopisa, kao i wi-fi.

Kvaliteta ponude, komforan i ugodan ambijent, kombinacija modernog i kućnog izgleda privući će vas da posjetite Beer Bar.  

BOOZE AND BLUES

Booze'n'Blues smješten je u Tkalčevićevoj ulici, na broju 84.

Interijer i eksterijer

Unutrašnjost je velikim dijelom izrađena po uzoru na američke jazz i blues klubove. Svaki detalj pomno je osmišljen. Zidove ukrašavaju gitare, rock i blues slike, ploče. Bubnjevi su efektno iskorišteni kao luster na velikom, prostranom šanku, saksofon je u funkciji točionice piva. Ima binu za živu glazbu, veliki projektor na kojem se vrte blues snimke.

Atmosfera

Pušta se blues, jazz, rock i slična glazba, dok je živa glazba nekoliko puta tjedno. Uglavnom je tri do četiri puta tokom tjedna, a raspored i izvođače kluba pogledajte na njihovoj facebook stranici. Navečer zna biti gužva, pogotovo kad su izvođači. Konobari su profesionalni i uslužni.

Booze_and_Blues2
 
Booze_and_Blues, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Ponuda

Široka ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića. Prostor djeluje i izgleda kao klub, a takve su i cijene - visoke, ali s obzirom na ambijent i živu glazbu razumljive. Zamjerka je ipak što cijene nisu dnevno/večernje. Kafić ima wi-fi.

Booze_and_Blues3
 
Booze_and_Blues, FOTO: Tomislav Ivanić
 
 

Booze and blues vrhunska je dopuna glazbenoj i klupskoj ponudi grada. Za sve ljubitelje jazz i blues glazbe - ovo je mjesto za vas!

FOTO: TOMISLAV IVANIĆ