LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tematska tura

Zagrebačka crna kronika: nova turistička atrakcija

Zagrebački će turisti sve do listopada imati priliku upoznati Zagreb u potpuno drugačijem svjetlu.

Zagrebački će turisti sve do listopada imati priliku upoznati Zagreb u potpuno drugačijem svjetlu.

Zagreb će ovog ljeta, točnije, sve do listopada, ponuditi svim posjetiteljima još jednu turističku atrakciju pod nazivom Zagrebačka crna kronika.

Glavnu ulogu u vođenju po dijelovima grada koji kriju mračne tajne preuzeo je glumac Ozren Domiter koji tumači Žarkeca, klošara i uličara koji će svojim pričama sve posjetitelje odvesti na mračnu stranu Zagreba.

Ideja je nastala kada se odlučilo ponajviše turistima ponuditi nešto novo, a scenarij obilaska promijenit će se po potrebi i reakciji posjetitelja. Cijena ture je 90 kuna, a ova će se senzacija moći pogledati dva puta mjesečno.

Osim crne kronike, u ponudi su još dvije ture: Puteni put Zagreba i Vještičje kolo. Puteni put otkrit će tajne užitaka koji su se na zagrebačkim ulicama događali noću, a glavnu ulogu u vođenju posjetitelja imat će glumica Petra Težak koja će glumiti prostitutku. Saznat će se gdje su se nalazili najpoznatiji bordeli i kupelji u gradu te otkriti detalji o životu prostitutki, a posjetitelji će dobiti atraktivne poklone.

Vještičje će kolo upoznati sve nazočne s poviješću vještica i coprnica te ispričati priče o tome kako su ljudi mučili i spaljivali vještice. Ovom će turom Zdenac života proslaviti svoju tridesetu godišnjicu. 

FOTO: VECERNJI.HR