Dijalog s mladima

Zadrane koji tek ostvaruju glasačko pravo potiče se na izlazak na izbore za Europski parlament

Europska unija zastava

U fokusu Europskog tjedna mladih je sudjelovanje u demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament. Tom se prilikom organizira i predavanje u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi.

Povodom Europskog tjedna mladih Udruga CINAZ u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Zadar (EDIC Zadar) i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, organizira predavanje za mlade pod nazivom Dijalog s mladima: Demokracija i ja. U ovoj aktivnosti stavlja se poseban naglasak na važnost korištenja prava glasa u demokratskom procesu nadolazećih izbora, posebice prvi put kada ostvaruju svoje glasačko pravo. Predavanje će se u spomenutoj školi održati 3. svibnja 2019. s početkom u 15:40. 

Obilježavanje devetog Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine U fokusu mu je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. Tijekom Tjedna održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk. Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nude europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Mladi ljudi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju u ovom periodu mogu posjetiti mrežne stranice Youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe. 

Komentari na članak

Vezani članci

CINAZ logo

Udruga CINAZ

Novi termin radionice prezentacijskih vještina

Radionica prezentacijskih vještina Udruge CINAZ odgođena je za 8. i 10. ožujka. Rok za prijavu je produžen.

Urbana mladež

Promicanje mobilnosti

Urbana mladež vodi vas na besplatan put oko svijeta

Projektni menadžer za Erasmus projekte Roberto Mesir ove će vam nedjelje u Kulturnom centru Dubrava predstaviti ideje i načine za besplatno putovanje svijetom.

Barbara Šimić

Predavanje studentske pravobraniteljice Barbare Šimić

Svaki ispit mora biti ispravljen u roku od pet dana, a studenti nisu svjesni svojih prava

Motivirana radom sa studentima kroz period od skoro godine dana Barbara Šimić napravila je uvod u svoje predavanje objasnivši kako studenti uopće ne poznaju koja im prava pripadaju. Čak i kada su svjesni prava koja im pripadaju, studenti ne vode računa o tome da su svi natječaji i žalbe ograničeni rokovima, a osim toga ne znaju ni tko ih unutar matične organizacije uopće brani. 

FOI - zgrada fakulteta

Festival znanosti u Varaždinu

FOI otkrio osnovnoškolcima kako izraditi robotsku ruku na daljinsko upravljanje

Na Fakultetu organizacije i informatike održava se Festival znanosti. Osim što su pratili demonstracije, pristigli učenici eksperimentirali su s Littlebits tehnologijom.

Božićna radionica u Udruzi Cinaz

Udruga CINAZ

Na kreativnoj božićnoj radionici izradite prigodne poklone za vaše najmilije

U Udruzi CINAZ naučite izraditi božićne ukrase i dekor za vaš dom uz recikliranje i korištenje prirodnih materijala. Radionica je besplatna i svi materijali su osigurani, na vama je samo da dođete!