Dijalog s mladima

Zadrane koji tek ostvaruju glasačko pravo potiče se na izlazak na izbore za Europski parlament

Europska unija zastava

U fokusu Europskog tjedna mladih je sudjelovanje u demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament. Tom se prilikom organizira i predavanje u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi.

Povodom Europskog tjedna mladih Udruga CINAZ u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Zadar (EDIC Zadar) i Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, organizira predavanje za mlade pod nazivom Dijalog s mladima: Demokracija i ja. U ovoj aktivnosti stavlja se poseban naglasak na važnost korištenja prava glasa u demokratskom procesu nadolazećih izbora, posebice prvi put kada ostvaruju svoje glasačko pravo. Predavanje će se u spomenutoj školi održati 3. svibnja 2019. s početkom u 15:40. 

Obilježavanje devetog Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine U fokusu mu je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih. Tijekom Tjedna održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk. Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nude europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Mladi ljudi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju u ovom periodu mogu posjetiti mrežne stranice Youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe. 

Komentari na članak

Vezani članci

ljubavni par naslovna

„Nobel Days”

Nobelovac prof. Harald zur Hausen na Medicinskom fakultetu odgovara na pitanja o reproduktivnom zdravlju

Prof. Harald zur Hausen, dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 2008. godine, koji je otkrio iznimno važnu povezanost između humanog papiloma virusa te nastanka karcinoma vrata maternice, održat će predavanje u sklopu mjeseca svjesnosti o reproduktivnom zdravlju.

Predstava "Plesna demokracija"

Premijera u ZPC-u

„Plesna demokracija” – priča o ljubavnom trokutu čiji oblik i kraj određuje publika

– Bavimo se vječnom temom, ljubavnim trokutom, ali je prikazujemo s odmakom u svjetlu naše političke realnosti. Vi glasate neposredno, preko aplikacije za računalni vid, ali vaš je identitet zaštićen. – poručuju iz ZPC-a.

Prepoznaj i spasi me

Projekt „Prepoznaj i spasi me“

U Splitu niz aktivnosti s ciljem sprečavanja trgovine ljudima

U sklopu projekta „Prepoznaj i spasi me“ u Splitu će se tijekom idućega tjedna održati niz predavanja i radionica s ciljem edukacije o trgovini ljudima i njezina sprečavanja. Ulaz je na sva događanja besplatan.

Klub mladih Split - predavanje Psihološki sat

Predavanje „Ženski mozak i ženski poremećaji”

Saznajte kako funkcionira ženski um

Klub mladih Split poziva na drugo predavanje iz ciklusa „Psihološki sat" na kojem možete doznati odgovor na pitanje što žena želi.

Leo Mršić

„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".