Nova sezona kazališne čarolije

Za predškolce i studente: Počinju upisi u Tirenine dramske grupe

Dramski studio Teatra Tirena 2

Dramski studio Tirena mjesto je umjetničko-pedagoške prakse Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije, a okuplja 24 grupe na 8 lokacija. U tijeku su upisi različitih generacija.

Od 9. do 14. rujna traju upisi u Tirenine dramske grupe – od predškolske do studentske. Vrše se u Kačićevoj 6a od ponedjeljka do petka od 11:00 do 13:00 i od 17:00 do 19:00 te u subotu od 11:00 do 13:00. Dramske grupe djeluju na sljedećim lokacijama: centar (Teatar Tirena, Kačićeva 6a, Teatar Rugantino, Tomašićeva 4), Špansko (OŠ Tituša Brezovačkog), Zapruđe (OŠ Mladost), Stenjevec (OŠ Stenjevec), Jarun (OŠ Bartola Kašića), Gajnice (OŠ Dragutina Domjanića) i Savica (OŠ Jure Kaštelana).

Teatar Tirena sa svoje 24 grupe na 8 različitih lokacija jedan je od najvećih dramskih studija u Hrvatskoj. Već 22 godine djeca ondje odrastaju uz dramski odgoj i upoznavaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem, što je izuzetno korisno za razvoj njihove osobnosti, izražajnosti i samopouzdanja. Dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade, redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ-evom festivalu profesionalno vođenih grupa za djecu i mlade. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj i Danskoj. S predstavom Je li slučaj slučajan? srednjoškolci ovoga kazališta ove godine sudjeluju na 7. Juventafestu, internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva u Sarajevu.

U Tirenin dramski studio prošle su sezone stigle dvije nagrade. Osnivačica Teatra Ines Škuflić-Horvat dobila je nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga i kazališnoga odgoja i pedagogije u Hrvatskoj koju dodjeljuje HCDO – Hrvatski centar za dramski odgoj. Dramska pedagoginja Maja Sviben na 21. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog Centra Assitej dobila je nagradu za dramsko-pedagoški rad Zvjezdana Ladika na temelju predstave Nevidljivi gradovi. Dramski studio Tirena mjesto je umjetničko-pedagoške prakse Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije.

Detaljne informacije o studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa možete naći na Tireninoj web-stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ispunjavanje obrazaca

Upisi na fakultet

VIDEO: AZVO pruža informacije maturantima o „faksiranju”; snimio TV Student

„FAKSiranje” novi je videospot koji je osmislila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a izradila ga Televizija Student. Namijenjen je maturantima koje očekuju upisi na fakultete.

Dramski studio Teatra Tirena

Kazališna čarolija

Počinju upisi u Tirenine dramske grupe – od predškolskih do studentskih

Od 3. do 8. rujna vrše se upisi djece i mladih u brojne dramske grupe Teatra Tirena koje djeluju na čak 6 različitih zagrebačkih lokacija.

Isto

Sveučilište u Zagrebu

Upisi na poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje ljudskim potencijalima

Na poslijediplomski studij Upravljanje ljudskim potencijalima može se prijaviti do 30 studenata koji su diplomirali, a rok za prijavu je 3. listopada.

Zbog velikog interesa produljen rok za upise na Proizvodno strojarstvo

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zbog velikog interesa produljen rok za upise na Proizvodno strojarstvo

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli odgovara na intenzivne gospodarske potrebe za novim profilima stručnjaka, stoga je otvorilo novi stručni preddiplomski studij Proizvodnog strojarstva.

AZVO

Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Objavljene rang-liste za upis kandidata na programe visokih učilišta

Upisi za buduće studente započinju danas, 22. rujna 2015., i traju do datuma koji odrede visoka učilišta.