LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv na trbinu udruge Cinaz

Volontiranje među mladima - Svačiji Dom!

Želite doprinijeti društvenoj promjeni i steći vrijedno volontersko iskustvo? Upoznajte se s mogućnostima volontiranja s mladima iz alternativne skrbi u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar!

Želite doprinijeti društvenoj promjeni i steći vrijedno volontersko iskustvo? Upoznajte se s mogućnostima volontiranja s mladima iz alternativne skrbi u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar!

Udruga CINAZ i suradnici pozivaju na tribinu pod nazivom: Volontiranje među mladima - Svačiji Dom! koja će se održati u ponedjeljak, 13. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar (Stjepana Radića 11b) s početkom u 18:00 sati. 

Tribina se odvija kao jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Tjedna jednakosti (13.-17.4.2015.), projekta U znak jednakosti", s ciljem socijalnog uključivanja mladih iz alternativne skrbi i promicanjem borbe protiv diskriminacije u lokalnoj zajednici.

Alternativna skrb oblik je skrbi za djecu i mlade koja zbog raznih razloga i okolnosti (teškog socijalnog stanja obitelji, neadekvatnih odgojnih metoda roditelja ili delinkventnog ponašanja djece i mladih) isključuje biološke roditelje. Na području Zadarske županije jedina ustanova koja pruža alternativnu skrb jest Dom za odgoj djece i mladeži Zadar koji broji 16 štićenika.

Na tribini će se predstaviti vlastita volonterska iskustva te informirati o  mogućnostima i važnosti volontiranja. Svi zainteresirani posjetitelji ovom će prilikom dobiti sve potrebne informacije vezane uz volontiranje u Domu, uz podršku kordinatora volontera iz Doma i Volonterskog centra Zadar.

Tjedan jednakosti (13.-17.4.2015.) obilježit će različite kreativne, sportske i informativne aktivnosti koje će služiti kao alati u borbi protiv diskriminacije. Cilj planiranih aktivnosti projekta jest stvoriti pozitivno ozračje za mlade iz alternativne skrbi, koji su marginalizirana skupina u našoj lokalnoj zajednici te potaknuti vršnjačko pomaganje, sklapanje prijateljstava i druženja mladih u sklopu kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i promoviranje vrijednosti volontiranja.

Manifestaciju Tjedan jednakosti u isto vrijeme će, osim udruge CINAZ, provoditi još nekoliko udruga mladih diljem Hrvatske: Info Zona (Split), Udruga Migra (Donji Miholjec), Udruga RICZM „UMKI“(Rijeka) i Udruga ZUM (Pula).  Projekt je podržan od Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

FOTO: UDRUGA CINAZ