LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura

VIDEO: Udruga iTHEom objavila novi uradak namijenjen maturantima

Bliži se državna matura pa je udruga iTHEom objavila još jedan video kojim maturantima olakšava učenje. Obrađena je poezija A. B. Šimića.

Bliži se državna matura pa je udruga iTHEom objavila još jedan video kojim maturantima olakšava učenje. Obrađena je poezija A. B. Šimića.

Udruga iTHEom objavila je peti po redu video kojim pomaže maturantima u pripremi za državnu maturu iz hrvatskoga jezika. Ovog su se puta mladi Splićani pozabavili pjesnikom Antunom Brankom Šimićem jer su tijekom razgovora sa srednjoškolcima zaključili da im pisanje o poeziji ne leži baš najbolje.

Kao do sada, video započinje predstavljanjem života i stvaralaštva autora, u ovom slučaju A. B. Šimića. Govori Lucija Andreis, mlada Korčulanka i jedna od predsjednica Udruge. Njezino izlaganje prekida zabavni skeč u kojem lažni A. B. Šimić pristiže u pomoć Mladom Pjesniku koji nikako ne uspijeva sklepati ni prvi stih nove pjesme.

U videu su debitirali Ante Jure Kozina u ulozi Šimića i Karla Kozina u ulozi Baterije. Od poznatih lica pojavljuje se Robert Aralica, zaljubljeni Ugo iz prethodnog videa, koji je i ovog puta zaslužan za svu glazbu koja se u videu može čuti. Zatim, Lucija analizira tri pjesme slavnog hrvatskog ekspresionističkog pjesnika iz njegove zbirke Preobraženja – Hercegovinu, Povratak i Molitvu za preobraženja. Svu montažu odradila je Laura iz prethodnoga videa – Dorotea Grgatović. Ne zaboravimo ni one iza kulisa koji su pisali tekst i scenarij – Anđelu Bandić, Andreu Jović, Andreu Knezović i Kristinu Šimić.

ITHEom nastavlja s videima, bliži se matura pa će se ubrzati tempo izrade novih uradaka. Udruga ekskluzivno najavljuje da će se i sljedećeg tjedna baviti poezijom. Članovi su uvijek otvoreni za prijedloge pa ih pratite na Facebooku i javljajte im se. Također, dostupni su i na elektroničkoj adresi itheom.split@gmail.com.

FOTO: WIKIPEDIA