Hrvatsko Nadzemlje Split

VIDEO: Održan susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih

Susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih – parovi

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret s čak četiri filma u kojima su se između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i „surove realnosti“ koja je vrlo simpatično prikazana te je izavala „val“ smijeha.

Mladima Splitsko-makarske nadbiskupije treću srijedu u mjesecu, 17. veljače, dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu bila je premala. Tradicionalno u mjesecu veljači, među studentima poznatom kao mjesecu ispitnih rokova, Hrvatsko Nadzemlje pripremilo je opušteniju temu – Valentinovo s Nadzemljem.

Tako je ovoga puta umjesto klasičnog predavača susret bio u znaku tri muško-ženska para koji su prisustvovali u zanimljivim igrama. Parovi su kroz igre pokazali koliko se dobro poznaju i slažu, ali i koliko se snalaze u vještinama inače tipičnima za suprotni spol. 

Svi prisutni imali su priliku na pozornici vidjeti cure koje su pokazale koliko su vješte s nogometnom loptom (i to pokazavši zavidne vještine!), dok su se momci natjecali tko će oguliti više krumpira. Osim što su parovi pokazali kako se izvrsno slažu, nasmijali su cijelu dvoranu i dobro se zabavili, a za sve to na kraju su i nagrađeni, ovisno o plasmanu.

Susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih – zabavne igre, FOTO: Hrvatsko Nadzemlje

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret s čak četiri filma u kojima su se između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i surove realnosti koja je vrlo simpatično prikazana te je izavala val smijeha.
 
 
 
Svojom pjesmom susret je popratio novoosnovani VIS „Veritas”, koji pjeva nedjeljom na studentskim svetim misama na sveučilišnom Kampusu u Splitu.

Susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih – pjesma, FOTO: Hrvatsko Nadzemlje

A što je pak ljubav danas? Nedostaje li je u svijetu? I nakon svih stoljeća ostaje jedan citat koji se ne može zaboraviti i koji nam daje onu pravu definiciju ljubavi, a nalazi se u Poslanici Korinćanima: 
– Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.
 
Na idućem susretu koji, je određen za 16. ožujka, očekuje vas tema Grijeh volim, kad zaškripi molim! s gostom predavačem mr. sc. don Jenkom Bulićem.

Komentari na članak

Vezani članci

Pikule, klikeri

Manifestacija povodom Dana Marjana

Splićani se prisjećaju zaboravljenih igara

U Splitu će se u svibnju održati Festival zaboravljenih igara povodom Dana Marjana.

Axis: Bold As Love

Na današnji dan

VIDEO: Melodioznost i odvažnost jednog od najznačajnijih glazbenih ostvarenja

Drugi album benda The Jimi Hendrix Experience odiše mješavinom žanrova i bezvremenskim baladama. "Axis: Bold As Love" poseban je, eklektičan, i nakon 49 godina neporecivo svjež.

World Party Day

Na današnji dan

VIDEO: Dan za "partijanje"

Svjetski dan zabave stvoren je s premisom kako ljudi imaju pravo na radost i mir kroz socijalnu pozitivu i zabavu bez ikakve religijske ili političke namjere.

Master of Puppets

Na današnji dan

"Master of Puppets" slavi 30. rođendan

Jedan od najvećih trash metal albuma slavi svoj trideseti rođendan. Tim povodom Metallica je odlučila izdati knjigu "Metallica: Back to the Front".

Sassja Hoomstock

Festival u Humu na Sutli

Mayales, Sassja i The Balkan Wanderers se pridružuju ovogodišnjem Hoomstocku

Za potrebe festivala ponovno će se opremiti kamp koji će biti potpuno besplatan za sve koji žele kampirati. Uz to, Hoomstock je ponovno osigurao besplatni autobus koji će voziti na ruti Zagreb-Hum na Sutli-Zagreb tijekom oba festivalska dana.