Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

FOTO

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 6. kolovoza, misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Velik broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji gdje vodi sirotište za djecu Mali dom sv. Ante.

U propovijedi je misionar Babić kazao kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s mišlju kako može doprinijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama normalno, te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

FOTO: Tereza Buconić

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu Mali dom sv. Ante koji misionar Babić vodi dom je za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.
 
IZVOR: Facebook

Svi koji su došli poslušati riječ ovoga karizmatičnog misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad Malog doma. Akcija je bila i više nego uspješna, a Dubrovčani su još jednom pokazali veliko srce. Prodajom narukvica i donacijama skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u Mali dom iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici  Malog doma.

FOTO: Tereza Buconić

Oni koji protekle nedjelje nisu mogli biti u Dubrovniku svoju narukvicu prijateljstva mogu nabaviti na stranici Malog doma, koja će im potom stići poštom.

FOTO: Tereza Buconić

Komentari na članak

Vezani članci

Dobro srce studenata Split 2014 Caritas

Splitski studenti darivaju još jednu godinu

„Dobro srce studenata Splita“: u humanitarnoj akciji prikupljena pomoć za 400 obitelji

Akcija se održava šestu godinu zaredom, a prikupljeno je sveukupno dva kamiona hrane, odjevnih predmeta, obuće, higijenskih potrepština i igračaka za 400 najsiromašnijih obitelji.

Kuglice dobrih želja, naslovnica

Blagdanska akcija humanitarnog karaktera

Studenti biotehnologije predstavljaju Kuglice dobrih želja

Volonteri i studenti s različitih riječkih fakulteta pomoći će vam da izradite kuglicu u koju ćete staviti svoju posebnu i jedinstvenu želju.

Zasladi dan humanitarka 2013

EESTEC LC Zagreb poziva

Humanitarka studentskih udruga FER-a: „Zasladi dan i daruj nekom božićni san“

Sav prihod prikupljen na humanitarnoj akciji bit će uručen samohranoj majci dvanaestoro djece.

Fotografije Barija Goddarda

Izložba u palači Sponza

Bari Goddard dubrovačkim povijesnim lokacijama dodao novi sjaj

Zanimljive fotografije izložbe Barija Goddarda koja će se postaviti u palači Sponza svjedoče o povezanosti ovog umjetnika s ljepotama Dubrovnika.

Dubrovnik

„Ars Nautica: Seafaring through the Ages“

Mediteranska pomorska baština tema je ljetne škole u Dubrovniku

Sveučilište u Zadru u suradnji sa Sveučilištem Aix-Marseille organizira ljetnu školu u Dubrovniku za ljubitelje tradicijske i arheološke baštine drvene brodogradnje.