Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

FOTO

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 6. kolovoza, misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Velik broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji gdje vodi sirotište za djecu Mali dom sv. Ante.

U propovijedi je misionar Babić kazao kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s mišlju kako može doprinijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama normalno, te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

FOTO: Tereza Buconić

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu Mali dom sv. Ante koji misionar Babić vodi dom je za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.
 
IZVOR: Facebook

Svi koji su došli poslušati riječ ovoga karizmatičnog misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad Malog doma. Akcija je bila i više nego uspješna, a Dubrovčani su još jednom pokazali veliko srce. Prodajom narukvica i donacijama skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u Mali dom iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici  Malog doma.

FOTO: Tereza Buconić

Oni koji protekle nedjelje nisu mogli biti u Dubrovniku svoju narukvicu prijateljstva mogu nabaviti na stranici Malog doma, koja će im potom stići poštom.

FOTO: Tereza Buconić

Komentari na članak

Vezani članci

Predbožićni domjenak VERN-a

Posjetili smo

VERN' započeo humanitarnu akciju predbožićnim domjenkom

U organizaciji Udruge studenata VERN' i uz potporu Veleučilišta VERN', sinoć je službeno započela humanitarna akcija kojom su studenti, treću godinu zaredom, odlučili u ovo predbožićno vrijeme razveseliti najmađe u dječijim odjelima bolnica grada Zagreba i domova za nezbrinutu djecu.

Pridružite se velikoj akciji darivanja krvi Kluba mladih Split

"I moja kaplja pomaže ga tkati..."

Pridružite se velikoj akciji darivanja krvi Kluba mladih Split

"I moja kaplja pomaže ga tkati" naziv je velike akcije darivanja krvi. Klub mladih Split i njegovi suradnici pozivaju vas da im se pridružite 19. travnja.

Djeca

„Djetinjstvo van bolnice”

Prikupljanjem donacija i humanitarnim koncertom splitski studenti pomažu najmlađima

Splitski studenti humanitarnim koncertom i prikupljanjem donacija daju svoj doprinos uređenju Klinike za dječje bolesti KBC-a „Split”.

Studentske Jadranske igre

Sportsko-zabavni projekt

Novo izdanje Studentskih Jadranskih igara s efektom iznenađenja

Drugo izdanje Igara zakazano je za 16. ožujka. U još nepoznatim igrama sudjelovat će domaći studenti, ali i oni s inozemnih sveučilišta.

Studentica prenijela stvari na sveučilište

Studentski život u Dubrovniku

Studentica stvari drži na fakultetu, a spava u hostelu

Nakon 1. 6. studenti u Dubrovniku napuštaju svoje stanove te za vrijeme ispitnih rokova nemaju smještaj. Studentski dom trebao bi se uskoro izgraditi, ali studenti nisu previše optimistični jer se takva priča ponavlja svake godine. Bruna Papić, studentica četvrte godine, odlučila je podijeliti svoju priču.