Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

FOTO

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 6. kolovoza, misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Velik broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji gdje vodi sirotište za djecu Mali dom sv. Ante.

U propovijedi je misionar Babić kazao kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s mišlju kako može doprinijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama normalno, te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

FOTO: Tereza Buconić

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu Mali dom sv. Ante koji misionar Babić vodi dom je za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.
 
IZVOR: Facebook

Svi koji su došli poslušati riječ ovoga karizmatičnog misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad Malog doma. Akcija je bila i više nego uspješna, a Dubrovčani su još jednom pokazali veliko srce. Prodajom narukvica i donacijama skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u Mali dom iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici  Malog doma.

FOTO: Tereza Buconić

Oni koji protekle nedjelje nisu mogli biti u Dubrovniku svoju narukvicu prijateljstva mogu nabaviti na stranici Malog doma, koja će im potom stići poštom.

FOTO: Tereza Buconić

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni susret mladih grada Splita i okolice

Hrvatsko Nadzemlje Split

Božićni susret mladih grada Splita i okolice

Postoji li Božić bez Coca-Cole i filma „Sam u kući“? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Odgovore saznajte na susretu mladih grada Splita u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

Akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Akcija upisa u Registar održat će se 11. travnja u ambulanti Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Mogu se upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti.

Ljetna humanitarna palačinkijada

Ljetna humanitarna palačinkijada

Prikupljanje donacija za Udrugu OZANA uz slasne palačinke i osvježavajuće koktele

CPSA organizira Ljetnu humanitarnu palačinkijadu na kojoj će uz raznovrsne palačinke i osvježavajuće koktele standardno odlična atmosfera biti popraćena najboljim ljetnim hitovima. Sve prikupljene donacije bit će darovane Udruzi OZANA.

ESN predavanje

ESN

Volonteri iz Erasmus Student Networka ponos su grada Dubrovnika

Članovi ESN-a Dubrovnik su studenti koji vole pomagati svojim kolegama iz drugih zemalja i koji uživaju u svom volonterskom poslu.

foto

Pozitivna priča

Čarolija ispunjavanja svih rođendanskih želja djece iz domova širi se Hrvatskom

Čarolija darivanja pozitivna je priča koja je očarala Hrvatsku. Na Facebook popise rođendanskih želja djece iz domova diljem Lijepe Naše javljaju se darivatelji koji djeci osobno šalju poklone.