Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

FOTO

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 6. kolovoza, misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Velik broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji gdje vodi sirotište za djecu Mali dom sv. Ante.

U propovijedi je misionar Babić kazao kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s mišlju kako može doprinijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama normalno, te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

FOTO: Tereza Buconić

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu Mali dom sv. Ante koji misionar Babić vodi dom je za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.
 
IZVOR: Facebook

Svi koji su došli poslušati riječ ovoga karizmatičnog misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad Malog doma. Akcija je bila i više nego uspješna, a Dubrovčani su još jednom pokazali veliko srce. Prodajom narukvica i donacijama skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u Mali dom iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici  Malog doma.

FOTO: Tereza Buconić

Oni koji protekle nedjelje nisu mogli biti u Dubrovniku svoju narukvicu prijateljstva mogu nabaviti na stranici Malog doma, koja će im potom stići poštom.

FOTO: Tereza Buconić

Komentari na članak

Vezani članci

Tišina molim! Film i Grad se vole...

Filmski festival

Dubrovčani organiziraju jedinstveni multimedijalni događaj "Tišina molim! Film i Grad se vole..."

U Dubrovniku se od 14. do 23. travnja održava potpuno novi filmski festival pod nazivom "Tišina molim! Film i Grad se vole...". Organizatori su pripremili pregršt događanja.

podvodni hotel

Za ljubitelje morskih dubina

Napravljen prvi podvodni hotel u Africi, cijena prava sitnica

Spavanje s ribama nikad nije bilo bliže!

PR Student

Osnovan dubrovački klub studenata PR Student

„Pridružiti nam se mogu svi koji kroz zabavu, druženje i kreativne radionice žele naučiti više o PR-u!“

Prilikom nedavnog osnivanja dubrovačkog kluba studenata - PR Student, porazgovarali smo s predsjednikom Lukom Plešom.

Splitska riva

Prikupljen novac donirat će se Lani Budimir

Splitski studenti organiziraju humanitarnu akciju punu zabave!

Splitski studenti pokazat će da mogu pomoći uz zabavu i druženje kako bi se Lana mogla pridružiti svojim vršnjacima u školskim klupama.

Natpis NK Lokomotiva

Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke

Lokomotiva u humanitarnoj akciji

U 12. kolu MAXtv lige igrači Lokomotive nosili su ljubičaste dresove u sklopu humanitarne akcije Darujmo ružičasti život.