Posjet dubrovačkoj katedrali

VIDEO: Misionar fra Miro Babić oduševio Dubrovčane

FOTO

Mladi hrvatski misionar u dubrovačkoj katedrali održao je večernju svetu misu koja je okupila velik broj vjernika. Fra Miro pričao je o svojem afričkom putu i načinu na koji je Afrika, suprotno njegovim prvim razmišljanjima, promijenila njega, a ne on nju.

U dubrovačkoj katedrali u nedjelju, 6. kolovoza, misno slavlje predvodio je mladi hrvatski misionar fra Miro Babić. Velik broj vjernika okupio se na misi kako bi mogli čuti riječ i svjedočanstvo misionara Babića o njegovoj misiji u Keniji gdje vodi sirotište za djecu Mali dom sv. Ante.

U propovijedi je misionar Babić kazao kako je po prvom dolasku u Afriku osjetio slabost i nesigurnost, ali i da se uz nadu i vjeru u Isusa Krista zadržao u Keniji s mišlju kako može doprinijeti boljem životu na prostoru u koji je stigao. Dodao je i kako se radeći brojne projekte lako zaboravi da nema vode, struje, cesta, svega onog što je nama normalno, te da ga je oduševilo veselje i ples ljudi na misama čija su lica uvijek nasmiješena. Istaknuo je i kako mu je najvažniji cilj rad na školovanju mladih ljudi, jer im je obrazovanje ulaznica za bolji i sigurniji život, ali i cjeloživotno obrazovanje i vraćanje nade u vrijednost svih života. Kazao je i kako je potrebno raditi dobro, a ne samo govoriti o dobru.

FOTO: Tereza Buconić

Fra Miro Babić Dubrovnik je posjetio u sklopu svoga godišnjeg odmora. Sirotište za djecu Mali dom sv. Ante koji misionar Babić vodi dom je za siročad, ali i napuštenu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer se bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj.
 
IZVOR: Facebook

Svi koji su došli poslušati riječ ovoga karizmatičnog misionara mogli su ujedno i kupiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji i na taj način omogućiti daljnji uspješan rad Malog doma. Akcija je bila i više nego uspješna, a Dubrovčani su još jednom pokazali veliko srce. Prodajom narukvica i donacijama skupljeno je oko 25 tisuća kuna, koje će misionar Babić po povratku u Mali dom iskoristiti na najbolji mogući način, o čemu redovito izvještava na web i Facebook stranici  Malog doma.

FOTO: Tereza Buconić

Oni koji protekle nedjelje nisu mogli biti u Dubrovniku svoju narukvicu prijateljstva mogu nabaviti na stranici Malog doma, koja će im potom stići poštom.

FOTO: Tereza Buconić

Komentari na članak

Vezani članci

Ana Rukavina

Darivanje uzoraka za tipizaciju

Studenti međimurskog Sveučilišta pokreću akciju ''Hrvatska volontira''

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.

Darivanje krvi

Studentski.hr, Academia i Hrvatski crveni križ pozivaju:

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi splitskih studenata

28. travnja u splitskom caffe-baru „Academia“ organizirat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve splitske studente. Akciju združenim snagama organiziraju portal studentski.hr, caffe-bar „Academia“ i Hrvatski crveni križ.

Predstava "Svastike"

Humanitarna akcija

Mladi ratom bez pušaka i „Svastikom“ pomažu mladima

„Mladi mladima“ naziv je humanitarne akcije koju provodi Forum mladih. Izvedbom predstave „Svastike“ 2. prosinca prikupljaju novac za sarajevsku nezbrinutu dječicu.

Ice bucket challenge

Humanitarna akcija na društvenin mrežama

Ice Bucket Challenge: viralnim videom do 115 milijuna dolara

Sjećate se viralnih videa takozvanog Ice Bucket Challengea? Skupljeno je 115 milijuna dolara. Saznajte kako se raspodijelio novac.

Djed Mraz

Humanitarna akcija

Djed Božićnjak daruje kišu bombona Dječjem domu Klasje

Ivica Lučić kao Djed Božićnjak slijeće u osječku zračnu luku nakon čega započinje tradicionalno darivanje djece humanitarnog karaktera.