Umjetničko-znanstveni projekt

Uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030565__340.jpg

U umjetničko-znanstveni projekt „Glazba sfera – Musica mundana”, koji organizira Muzička akademija, pridružile su se i druge sastavnice zagrebačkog sveučilišta. Zahvaljujući njima posjetitelje od 9. do 14. travnja očekuju predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji te vrlo zanimljiv multimedijalan događaj.

Povodom Dana planeta Zemlje Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu organizira jedinstveni umjetničko-znanstveni projekt pod nazivom Glazba sfera – Musica mundana.

Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem maestra Quentina Hindleya izvest će u subotu, 14. travnja 2018. godine, s početkom u 19:30, u KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Lisinski subotom dva djela – Planete, op. 32 Gustava Holsta te Himnu Zemlji, op. 95 Jeana Sibeliusa. Bit će to poseban multimedijalan događaj u kojem će Holstova i Sibeliusova glazba biti popraćena vizualnim animacijama. 

U projektu sudjeluju i studenti Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta – Studija dizajna čime se nastavlja uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Ovom prilikom prvi su se put pridružili studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su zajedno sa studentima Akademije likovnih umjetnosti osmislili animacije, dok su studenti Akademije dramske umjetnosti, studenti Akademije dramske umjetnosti zaduženi za dizajn svjetla, a studenti Studija dizajna izradili su vizualni identitet projekta.

Kao uvod u ovaj posebni kulturni događaj Odsjek za muzikologiju Muzičke akademije organizirao je niz predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji. Započet će 9. travnja. Gosti predavači bit će g. Ante Radonić iz Hrvatskog astronomskog društva, dr. sc. Tatjana Bakran-Petricioli s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dr. sc. Branka Galić s Filozofskog fakulteta, dr. sc. Suzana Marjanić s Instituta za etnologiju i folkloristiku te dr. sc. Bernd Brabec de Mori s Kunstuniversität Graz.

Foto: Muzička akademija

Komentari na članak

Vezani članci

FER pogled sa stanice

Predavanje o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima

Profesor Burton H. Lee dolazi na zagrebački FER

U četvrtak, 16. travnja 2015., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima.

LSPR day Osijek

LSPR Day u Osijeku

„Već prve godine na LSPR Day privukli smo prave 'face'"

LSPR Day vrhunski je edukativni događaj koji će studentima i svim ostalim zainteresiranim građanima predstaviti stvarna iskustva uspješnih poslovnih ljudi. Uoči događaja porazgovarali smo s voditeljicom Londonske škole za odnose s javnošću, organizatoricom LSPR Dayja.

Polufinale sveučilišnog prvenstva 2011

Zagrebačko sveučilišno natjecanje u rukometu došlo je do polufinala

Poznati su studentski rukometni polufinalisti

Polufinalisti su: Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Ekonomski fakultet.

Zgrada tri fakulteta u Splitu

Sveučilište u Splitu

AZVO organizira predavanje iz područja unaprjeđenja kvalitete visokih učilišta

Najnoviji stavovi i smjernice UNESCO-a, EUA-e i EURASHE bit će predstavljeni na predavanju koje organizira Agencija za znanost i visoko obrazovanje u suradnji sa Sveučilištem u Splitu.

Svemir

Najveća enigma u vašoj blizini

Otkrijte tajne beskonačnog prostranstva – svemira

Znanstveno-popularna manifestacija po devet put u Tehničkom muzeju u Zagrebu.