Umjetničko-znanstveni projekt

Uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030565__340.jpg

U umjetničko-znanstveni projekt „Glazba sfera – Musica mundana”, koji organizira Muzička akademija, pridružile su se i druge sastavnice zagrebačkog sveučilišta. Zahvaljujući njima posjetitelje od 9. do 14. travnja očekuju predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji te vrlo zanimljiv multimedijalan događaj.

Povodom Dana planeta Zemlje Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu organizira jedinstveni umjetničko-znanstveni projekt pod nazivom Glazba sfera – Musica mundana.

Simfonijski orkestar i zbor Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem maestra Quentina Hindleya izvest će u subotu, 14. travnja 2018. godine, s početkom u 19:30, u KD Vatroslava Lisinskog u sklopu ciklusa Lisinski subotom dva djela – Planete, op. 32 Gustava Holsta te Himnu Zemlji, op. 95 Jeana Sibeliusa. Bit će to poseban multimedijalan događaj u kojem će Holstova i Sibeliusova glazba biti popraćena vizualnim animacijama. 

U projektu sudjeluju i studenti Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta – Studija dizajna čime se nastavlja uspješna suradnja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Ovom prilikom prvi su se put pridružili studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su zajedno sa studentima Akademije likovnih umjetnosti osmislili animacije, dok su studenti Akademije dramske umjetnosti, studenti Akademije dramske umjetnosti zaduženi za dizajn svjetla, a studenti Studija dizajna izradili su vizualni identitet projekta.

Kao uvod u ovaj posebni kulturni događaj Odsjek za muzikologiju Muzičke akademije organizirao je niz predavanja o planetu Zemlji, Sunčevom sustavu i ekologiji. Započet će 9. travnja. Gosti predavači bit će g. Ante Radonić iz Hrvatskog astronomskog društva, dr. sc. Tatjana Bakran-Petricioli s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dr. sc. Branka Galić s Filozofskog fakulteta, dr. sc. Suzana Marjanić s Instituta za etnologiju i folkloristiku te dr. sc. Bernd Brabec de Mori s Kunstuniversität Graz.

Foto: Muzička akademija

Komentari na članak

Vezani članci

Koncert "Prijatelki i Kemo - Hiljade pahulja bijelih"

Koncert u KD "Lisinski"

"Hiljade pahulja bijelih" oživile sjećanje na Kemala Montena

Gitara i crvena jakna stajale su na pozornici "Lisinskog" dok su brojni domaći i regionalni glazbenici odavali počast velikom sarajevskom kantautoru povodom druge obljetnice njegove smrti.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Prijavite se na Ljetnu školu za intelektualno vlasništvo

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo održat će se u Zagrebu. Rok za prijavu je 15. travanj.

FER pogled sa ulice

Odjel za računarstvo IEEE-a

Predavanje na FER-u: Upravljanje interaktivnim objektima primjenom Arduino mikrokontrolera

Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE, u suradnji s udrugom korisnika Googleovih razvojnih platformi i alata Google Developer Group Zagreb (GDG Zagreb), pozivaju vas na predavanje.

EStudent hum. turnir

Udruga eSTUDENT

Humanitarni nogometni turnir Kopačka solidarnosti

Udruga eSTUDENT ovaj vikend organizira humanitarni malonogometni turnir u Kušlanovoj ulici. Prikupljat će se sredstva za nabavu tifološke opreme Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Jasna Ožanić

Srpanjski upisni rok Sveučilišta u Zagrebu

Brucoši popunili 86 % upisnih mjesta na zagrebačkom sveučilištu

Za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u rujanskom upisnom roku ostalo je 1 670 mjesta.