Program za mlade

Uskoro jubilarni Tirenin Kazališni kamp; neke su radionice namijenjene studentima, a neke studenti vode

Dramski studio Teatra Tirena

Kazališni kamp već je petnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoju djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima, a ove godine započinje radionicom Stvarni život.

I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 15. Tirenin Kazališni kamp planiran je u razdoblju od 17. do 30. lipnja.

Ovogodišnje izdanje započinje radionicom Stvarni život namijenjenom osnovnoškolcima. Pomoću dramskih igara, vježbi i improvizacije kroz razlike između virtualnog i stvarnog svijeta vodit će ih dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat i Maja Sviben. Tri radionice namijenjene su onima koji žele razvijati svoje izvođačke vještine. Iz Finske dolazi Kimmo Tähtivirta, kazališni pedagog, redatelj, plesač i izvođač, koji će za srednjoškolce i studente voditi Fizički teatar. Radionicu Koji si ti klaun? vodit će Marijana Matoković, glumica i članica Crvenih nosova – klaunova doktora, a radionicu Uvod u rad na monologu glumica Petra Težak.

Nešto drugačijim vrstama kazališta bavit će se radionice Kazalište materijala pod vodstvom Ane Malnar i Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama pod vodstvom Ive Nemec. Radionica Dramsko pisanje voditeljice Nine Horvat i Kostimografska radionica voditeljice Lucije Prstec Smolčec namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Na radionici Inkluzija u dramsku grupu pod vodstvom Andree Damjanić Firšt polaznici će upoznati razne mogućnosti prilagodbe načina rada s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju kako bi ih što bolje mogli uključiti u rad dramske grupe.

Specijalan dan, u sklopu kojeg će četiri radionice voditi studentice dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će se 21. lipnja. Teatar Tirena, naime, mjesto je pedagoško-umjetničke prakse tog specijalističkog studija i treću godinu zaredom jedan od suorganizatora znanstveno-umjetničkog simpozija o dramskoj pedagogiji. Radionice su: Kako čitati između redaka? voditeljice Maše Rimac Jurinović, Dramsko izražavanje u nastavi likovne kulture i umjetnosti voditeljice Jelene Kovačić, Bilo jednom… (radionica pripovijedanja) voditeljica Katje Petrović i Barbare Crnčan te Procesna drama voditeljica Lidije Topolovčan i Monike Miholić Cvitanić.

Osim 13 radionica održat će se i Improliga, natjecanje u improvizacijama te će se izvesti predstava Ofelijino kazalište sjena dramskog studija Tirena. Održat će se i uvodni susret za Erasmus+ projekt Future Telling: the Next Generation u kojem Teatar Tirena sudjeluje s još pet organizacija iz Belgije, Finske, Njemačke, Izraela i Slovenije. Tijekom dvodnevnog događaja osmislit će se radionice i aktivnosti vezane uz teme migracija, suživota i doma za tjedan dana u kolovozu, kad će se u Kopru okupiti šezdesetak mladih i njihovih voditelja.

Kazališni kamp već je petnaest godina kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoju djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 14 dosadašnjih izdanja održane su 174 radionice u kojima je sudjelovalo preko 1000 polaznika. Godine 2011. dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Komentari na članak

Vezani članci

Udruga SUPEUS

Studentsko natjecanje

SUPEUS Case Study stiže na FER, FSB i AF/GF; obuhvaća edukaciju studenta i nagrađivanje najboljih

U sklopu SUPEUS Case Studyja studenti će imati priliku poslušati predavanja stručnjaka iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje, a podijeljeni u timove od dvije do tri osobe rješavat će zadatke koji im donose vrijedne nagrade.

FOI; 11. dani međunarodne suradnje

11. „Dan međunarodne suradnje"

O dobrobitima boljeg pozicioniranja u međunarodnom okruženju na FOI-ju

Novo izdanje „Dana međunarodne suradnje" Fakulteta za organizaciju i informatiku zabilježilo je najveći broj sudionika i posjetitelja dosad, a organizatori su im pripremili vrlo bogat program.

Digitalno oglašavanje

Intervju s Martinom Jelić i Davorom Runje

Uzbudljivi svjetski primjeri digitalnog oglašavanja na Danima komunikacija

Razgovarali smo s Martinom Jelić i Davorom Runje, dvoje stručnjaka iz digitalnog sektora koji će voditi zanimljivu radionicu za studente na Danima komunikacija.

Ekonomski fakultet

Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

Riva

Edukativna radionica

Mladi u Splitu sastavljat će prijedloge politika za poboljšanje kvalitete života

Prva besplatna edukativna radionica projekta „Suprotiva” održat će se 26. kolovoza. Međusobnom će suradnjom mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih, kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.