Projekt za poticanje poduzetništva u Hrvatskoj

Upoznajte Tilio – prvi korak u pokretanju vlastitog biznisa

Rad uz čaj i laptop

Na Tilio.hr portalu moguće je besplatno preuzeti e-knjigu „Vodič za pokretanje novog posla” te infografike „Vodič za otvaranje tvrtke” i „Vodič za otvaranje obrta” u kojima su kronološki objašnjeni koraci za sve buduće obrtnike, odnosno vlasnike tvrtki. 

Mnogi se studenti već tijekom studija ili odmah po njegovu završetka odlučuju za pokretanje vlastitog posla. Kako zbog nedostatka relevantnih informacija vezanih za pokretanje vlastite tvrtke ili obrta sve ne bi ostalo samo na planovima, zagrebačka agencija za digitalni marketing Virtualna Tvornica nedavno je pokrenula projekt Tilio.hr

Sam naziv proizlazi iz osnovnog pitanja koje postavljaju svi koji prvi put kreću u svijet poduzetništva: Što pokrenuti – Tvrtka ILI Obrt?, a riječ je o servisu koji na dnevnoj bazi društvenim mrežama i individualnim savjetovanjem komunicira aktualne informacije vezane uz teme zanimljive budućim vlasnicima tvrtke, odnosno obrta. Na Tilio.hr portalu moguće je besplatno preuzeti e-knjigu Vodič za pokretanje novog posla te infografike Vodič za otvaranje tvrtke i Vodič za otvaranje obrta u kojima su kronološki objašnjeni koraci za sve buduće obrtnike, odnosno vlasnike tvrtki. 

Prema reakcijama korisnika, najčitaniji su sadržaji na portalu kolekcija Pitanja i odgovora budućih poduzetnika te rubrika Savjeti koja se bavi temama vezanim uz potpore za samozapošljavanje, proceduru otvaranja tvrtke, pribavljanje poslovnog prostora, inicijalne troškove za otvaranje tvrtke – da nabrojimo samo neke. Dodatnu vrijednost projekta predstavlja individualni pristup u besplatnoj, brzoj i modernoj podršci, odnosno savjetovanju korisnika, a koje je, nažalost, gotovo nemoguće dobiti od državnih tijela nadležnih za pitanja s kojima se susreću svi u fazi otvaranja tvrtke ili obrta.

Vodič za pokretanje novog posla zamišljen je kako bi budućim poduzetnicima olakšao proceduru pokretanja vlastitog posla, a najveću prednost predstavlja detaljan uvid u potrebnu dokumentaciju, rokove i okvirne iznose inicijalnih troškova za otvaranje tvrtke, odnosno obrta. Savjetodavni tim iz agencije svima zainteresiranima stoji na raspolaganju kao izvor besplatnih savjeta i informacija vezanih uz odluku tvrtka ili obrt, a svojim iskustvom i specifičnim znanjima mogu pomoći novim poduzetnicima u postavljanju optimalnih temelja za buduće poslovanje, iskoriste državne potpore i nove tehnologije kako bi se usredotočili se na razvoj poslovanja – a sve to uz manje zamaranja birokracijom i ostalim preprekama.

Komentari na članak

Vezani članci

Rijeka – pogled

Poduzetnički kamp

Ideje se pretvaraju u originalne poduzetničke projekte na ovogodišnjem PAR-u

Sudionici PAR poduzetničkog kampa naučit će kako oblikovati ideje te proizvesti prototipe dovoljne da se iskusi doživljaj korištenja idejnog rješenja. Predstavit će se četiri teme/ideje prema kojima će se sudionici raspodijeliti u timove.

Nikola Budiša

Nikola Budiša s portala Lovely Međimurje

„U poduzetništvu je potrebno biti mlad i nadobudan“

Mladi međimurski poduzetnik Nikola Budiša pokrenuo je vlastito poduzeće bez početnog kapitala. Ono što bi mnogi smatrali „ludošću“ pretvorilo se u uspješnu tvrtku iz koje se razvio još uspješniji brand Lovely Međimurje koji promovira sve ljepote i turističku ponudu Međimurske županije.

Švedska zastava

Liječnici, kuhari, mesari...

Švedska traži radnike deficitarnih zanimanja

Ako ste zainteresirani, posao možete pronaći preko internet stranice EURES. Na njoj poslodavac mora postaviti oglas za otvoreno radno mjesto.

Primatijada

Znanstveno-sportska manifestacija Primatijada

Studente prirodnih znanosti i ove godine očekuju znanstvena izlaganja i sportska natjecanja

Četvrtu godinu zaredom održava se studentska znanstveno-sportska manifestacija Primatijada. Ove godine održat će se u Poreču s temom "Integracija znanosti, IT-a i poduzetništva".

Ljetni posao

Radno ljeto

7 tipičnih ljetnih poslova i sve njihove čari

Diplomirani ekonomisti postaju konobari, informatičari iznajmljuju jet-skije, a pravnici apartmane. Bacimo pogled na najčešća i najzanimljivija zanimanja s kojima se susrećemo u turističkoj sezoni.