Startup srijeda

Upoznajte osnivače dvije svjetski poznate aplikacije

Crane

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a predstavit će se tvrtke Microblink i Oradian.

Sljedeće se srijede, 3. 12., u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, održava još jedna od brojnih Startup srijeda. Na njoj će osnivači predstaviti svoja dva startupa, PhotoMath i Instafin, koji su postigli svjetsku slavu. 

PhotoMath već smo predstavili u prethodnim člancima, no naglasit ćemo ponovno da je bila više puta preuzimana aplikacija od Facebook Messengera.

Iako će do početka 2015. godina biti dostupna samo za iOS uređaje, brojka preuzimanja veća je od 8 milijuna. Aplikaciju je kreirala tvrtka Microblink, čiji je osnivač Damir Sabol, koji je ujedno i osnivač Iskona.

Na Startup srijedi posjetitelji će se moći družiti upravo s osnivačem tvrtke te otkriti koji su sljedeći koraci i planovi za budućnost tvrtke Microblink. 

PhotoMathIzvor: Facebook
 

Uz njega će se predstaviti Julian Oehrlin i tvrtka Oradian, koja ima sjedište u Londonu, Cape Townu i Zagrebu. Oni će govoriti o svojoj aplikaciji Instafin, koja je opisana kao rješenje za mikrofinancijske institucije (banke, zadruge i slično). Iako je jedan od suosnivača rodom iz Hrvatske, on nije ovdje odrastao, a ni ostale pripadnike Oradiana ništa drugo ne veže za Hrvatsku. No, tu su se smjestili te u intervjuu s Netokracijom pohvalili mrežnu infrastrukturu te pristup mobilnom internetu diljem Hrvatske.

S Instafinom, Oradian je pobijedio i na nedavno održanom natjecanju Pioneers Challenge, a Oehrlin će s posjetiteljima podijeliti kako je bilo pobijediti na svjetskim poznatom startup natjecanju.

 

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a ulaznice možete kupiti preko Entrija.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Statrup Weekend

Globalni tjedan poduzetništva

Startup Weekend u Zagrebu

Startup Weekend je radionica koja mladima omogućuje razvijanje i eventaulnu realizaciju poduzetničkih ideja.

Startup srijeda 2.11.2016.

Udruga CRANE

Andrija Čolak gostovao na Startup srijedi

Čolak je gostima poručio da, ako misle biti poduzetnici, budu spremni na puno razočaranja i padova te da nikad ne odustaju od svojih zamisli jer se uvijek može dogoditi nešto što će ih vratiti "natrag u igru".

CRANE i Veleučilište VERN sporazum

Veleučilište VERN'

Sporazum CRANE-a i VERN-a za razvoj studentskih startup projekata

CRANE i Veleučilište VERN surađivat će kako bi poticali razvoj studentskih startup projekata.

Wivu aplikacija fotolov

Online fotolov

Mladi s mobilnom aplikacijom WIVU žele izazvati Zagrepčane da razmišljaju izvan uobičajenih okvira

Wivu je aplikacija za pametne telefone, koja korisnicima svaki dan postavlja novi izazov: uslikajte dječju sreću, nađite nešto veoma staro, uhvatite objektivom trenutak slavlja vaše omiljene ekipe...

EBAN Winter University 2016

Europska konferencija poslovnih anđela

Studentima veliki popusti na ulaznice za EBAN Winter University

U cijenu je uključen ulaz na dva dana konferencije, ručak za oba dana te ulaz na završni networking party. Ova ponuda je limitirana, odnosno traje do srijede 23. studenog u 23 sata.