„Startup” srijeda

Upoznajte osnivače dviju svjetski poznatih aplikacija

Crane

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a predstavit će se tvrtke Microblink i Oradian.

Sljedeće se srijede, 3. 12., u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva i Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, održava još jedna od brojnih Startup srijeda. Na njoj će osnivači predstaviti svoja dva startupa, PhotoMath i Instafin, koji su postigli svjetsku slavu. 

PhotoMath već smo predstavili u prethodnim člancima, no naglasit ćemo ponovno da je bila više puta preuzimana aplikacija od Facebook Messengera.

Iako će do početka 2015. godina biti dostupna samo za iOS uređaje, brojka preuzimanja veća je od 8 milijuna. Aplikaciju je kreirala tvrtka Microblink, čiji je osnivač Damir Sabol, koji je ujedno i osnivač Iskona.

Na Startup srijedi posjetitelji će se moći družiti upravo s osnivačem tvrtke te otkriti koji su sljedeći koraci i planovi za budućnost tvrtke Microblink. 

PhotoMathIzvor: Facebook
 

Uz njega će se predstaviti Julian Oehrlin i tvrtka Oradian, koja ima sjedište u Londonu, Cape Townu i Zagrebu. Oni će govoriti o svojoj aplikaciji Instafin, koja je opisana kao rješenje za mikrofinancijske institucije (banke, zadruge i slično). Iako je jedan od suosnivača rodom iz Hrvatske, on nije ovdje odrastao, a ni ostale pripadnike Oradiana ništa drugo ne veže za Hrvatsku. No, tu su se smjestili te u intervjuu s Netokracijom pohvalili mrežnu infrastrukturu te pristup mobilnom internetu diljem Hrvatske.

S Instafinom, Oradian je pobijedio i na nedavno održanom natjecanju Pioneers Challenge, a Oehrlin će s posjetiteljima podijeliti kako je bilo pobijediti na svjetskim poznatom startup natjecanju.

 

Startup srijeda započinje u 17 sati u Remetinčkoj cesti 7, a ulaznice možete kupiti preko Entrija.

Komentari na članak

Vezani članci

Vitastiq na VERN'u

Startup srijeda na Veleučilištu VERN

Predstavljen startup Vitastiq u koji je investirano 210 tisuća dolara

Riječ je o prvom osobnom uređaju u svijetu koji se koristi za provjeru stanja vitamina i minerala u tijelu metodom elektro-akupunkture

1. mjesto na Startup Weekendu

Startup Weekend Zagreb obilježio početak Globalnog tjedna poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

Pobjednik 4. Startup Weekenda Zagreb – WIVU kreativna aplikacija

Pozitivna atmosfera nabijena natjecateljskim duhom okupila je preko šezdesetak inovativnih ambicioznih ljudi koji su došli na Startup Weekend kako bi predstavili svoje poduzetniče ideje, napravili poslovne planove te pronašli potencijalne partnere u novom poslu, ali i ostvarili prijateljstva te naučili kako raditi u timu.

Logo Statrup Weekend

Globalni tjedan poduzetništva

Startup Weekend u Zagrebu

Startup Weekend je radionica koja mladima omogućuje razvijanje i eventaulnu realizaciju poduzetničkih ideja.

CRANE i Veleučilište VERN sporazum

Veleučilište VERN'

Sporazum CRANE-a i VERN-a za razvoj studentskih startup projekata

CRANE i Veleučilište VERN surađivat će kako bi poticali razvoj studentskih startup projekata.

Startup srijeda Andrija Čolak

Hrvatska mreža poslovnih anđela

Andrija Čolak gostuje na Startup srijedi

Andrija je pokrenuo Surf’n’Fries s prvom trgovinom u Rijeci. Danas je to najuspješnija hrvatska franšiza koja postoji u preko 15 zemalja na više od 40 lokacija, a u planu je i širenje na američki kontinent.