LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival legendi, mitova i narodnih priča

Upoznajte bogatstvo hrvatske nematerijalne baštine na LegendFestu 2016.

Posjetite LegendFest – festival legendi, mitova i narodnih priča koji se ove godine održava u Zagrebačkoj, Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji te budite dio ovog magičnog događaja oživljenih mitova i legendi

Posjetite LegendFest – festival legendi, mitova i narodnih priča koji se ove godine održava u Zagrebačkoj, Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji te budite dio ovog magičnog događaja oživljenih mitova i legendi

Festival legendi, mitova i narodnih priča  LegendFest ove se godine održava u trima županijama: Zagrebačkoj (u Lukavcu 28. i 29. svibnja.), Šibensko-kninskoj (u NP Krka 9. i 10. srpnja) te Istarskoj županiji (u Pićnu, 29., 30. i 31. srpnja). Događaje organizira zagrebačka udruga Val kulture u suradnji s lokalnim suorganizatorima  Muzejem Turopolja, NP Krka i Općinom Pićan te uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovu tradicionalnu manifestaciju.

U čarobnom istarskom gradiću Pićnu, ovaj se festival održava 11. godinu zaredom, u starom dvorcu Lukavcu treću godinu zaredom, a od ove godine širi se na jedan od najljepših nacionalnih parkova na svijetu NP Krka. Kakvo je ozračje 28. i 29. svibnja bilo u Lukavcu, možete pogledati u fotogaleriji. 

Nikako ne propustite dolazak u bajkoviti NP Krka u čijem će se magičnom ambijentu ove godine pričati o vilama. Kako izgledaju? Što se dogodi kad izgube vlas kose? Zašto u hrvatskim tradicijskim vjerovanjima u unutrašnjosti Dalmacije vile imaju životinjske noge? Jeste li ikad čuli za vilovnjake i vilenice? Ako niste, ovo je prilika da ih upoznate, a isto vrijedi i za one koji su samo čuli nešto o njima. 

Mislite da je najpoznatiji i najstrašniji vampir svih vremena transilvanijski Grof Drakula? Varate se, jer je najstariji europski vampir mnogo bliže nama (u doslovnom smislu te riječi). On je istarski Jure Grando, a više o njemu (ako se usudite) možete saznati u mističnom Pićnu!

Ako vas još nismo uspjeli nagovoriti na dolazak, svakako pogledajte trailer ovog zanimljivog festivala kojemu je cilj upoznavanje domaćih i inozemnih posjetitelja s bogatstvom hrvatske nematerijalne baštine.

Možda će vas privući i brojka od 15 000 posjetitelja u zadnje dvije godineO kvaliteti festivala govori i nastanak dodatnih sadržaja festivala tiskanih knjiga, TV emisija, putujuće izložbe LegendExpo i projekta LegendArt. Na taj će način festival zainteresiranoj publici i dalje približavati obilje hrvatske nematerijalne i materijalne kulture te doprinositi njenom očuvanju za buduće generacije. 

Više detalja potražite na službenoj stranici festivala, a sve novosti možete pratiti i na facebook stranici festivala.

FOTO: PIXABAY.COM