LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prodajna akcija

"Ulične svjetiljke" rasvjetljavaju put beskućnicima

U centru Zageba će se 28. rujna održati prodajna akcija "Uličnih svjetiljki". Volonterka Vlatka vas poziva da se priključite i pomognete beskućnicima.

U centru Zageba će se 28. rujna održati prodajna akcija "Uličnih svjetiljki". Volonterka Vlatka vas poziva da se priključite i pomognete beskućnicima.

Stigao je novi broj Uličnih svjetiljki. Riječ je o prvom hrvatskom časopisu o beskućništvu i srodnim društvenim temama, a specifičan je zbog tematike kojom se bavi jer govori o ljudima s ruba društva kojima je ulaznica u bolji svijet. Prodaje se iz ruku beskućnika na ulicama gradova po cijeni od osam kuna, a izdavač je Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo, Trsat, Rijeka.

U centru Zagreba će se 28. rujna, od 18 do 19 sati, održati prodajna akcija Uličnih svjetiljki s volonterima koji će u društvu beskućnika prodavati časopis.

Ako je netko beskućnik, ne znači da je nepristojan, ne znači da je alkoholičar, ne znači da je propalica, ne znači da ne želi živjeti drugačije, ne znači da ne smije pojesti sladoled ili zapaliti cigaretu, ne znači da ne smije imati želja i razveseliti se nekim svojim guštima. Ako je netko beskućnik, ne znači da ne smije imati ništa što ga veseli jer upravo te male sitne radosti vraćaju radost postojanja. – ističe Vlatka, volonterka.

Nadalje, Vlatka vas poziva da se priključite akciji i pomognete Svjetiljkama da ugriju najpotrebnije:

 Nemojmo misliti kako nas se nešto ne tiče jer ako znamo za neki problem i ne činimo ništa kako bismo pokušali pomoći, tada smo ništa drugo nego sudionici u problemu kako bi postao još veći. Nikad nemojmo dozvoliti da nas strah ili lijenost spriječe da napravimo ono što nam savjest govori da je ispravno i budimo dobri jedni prema drugima! Naučimo se veseliti svim lijepim trenucima kada su drugi sretni i svakom naporu kada netko nešto dobro učini!

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: ČASOPIS "ULIČNE SVJETILJKE"