Informiranje i osnaživanje

Udruga Zamisli besplatno priprema osobe s invaliditetom za državnu maturu, prijave u tijeku

desk

Udruga „Zamisli" pomoći će mladim osobama s invaliditetom u pripremama za državnu maturu i razredbene postupke za prijavu na fakultete. Prijave za sudjelovanje u aktivnostima zaprimaju se do 23. studenog.

Potaknuta pozitivnim iskustvom svojih korisnika, Udruga Zamisli odlučila je sedmu godinu zaredom realizirati radionice motiviranja mladih s invaliditetom za uključivanje u visoko obrazovanje. Besplatne su, a obuhvaćaju grupno savjetovanje jednom u dva mjeseca od prosinca 2018. do srpnja 2019. godine te rad s volonterima Udruge na individualnoj razini. 

Školska godina polako odmiče, a uz redovito učenje, vrijeme je za pripremu i ponavljanje gradiva potrebnog za testiranje znanja na državnoj maturi i razredbenim postupcima za prijavu na fakultete. Budući da će im Zamisli u tome pomoći, poziva ih da se uključe u njezine aktivnosti. Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca do petka, 23. studenog, u 16:00, a navedeni se nalazi na poveznici

– Kroz ove aktivnosti možete se informirati, osnažiti i uz pomoć naših volontera na vrijeme i adekvatno pripremiti za polaganje ispita. Ako su volonter i sudionik/ica priprema iz drugih gradova tada postoji mogućnost rada preko Skypea. Sudjelovanje na radionicama je obavezno. – dodaju iz Udruge Zamisli.

Komentari na članak

Vezani članci

Drugi Ziherov book club

Ziherov book club

Drugi Ziherov book club uz Zorana Malkoča i roman „Roki Raketa“

U svoje kalendare, notese i mobitele upišite datum 1. 12. jer se tada održava drugi Ziherov book club! Ovoga puta Ziheru u goste dolazi pisac Zoran Malkoč, a čita se njegov roman „Roki Raketa“.

SCool fest, publika

Festival u Studentskom centru

Minea & I Bee, Svemirko, DJ Sasha Barthezz – nova su najavljena imena SCool Festa; u tijeku rezervacija besplatnih ulaznica

Dosad najavljenim izvođačima SCool Festa – TBF-u, sastavu Let 3 & El Combo, Kukusu, Petru Dundovu, dvojcu Kuzma & Shaka Zulu – pridružuju se Minea & I Bee, Svemirko i DJ Sasha Barthezz.

Otvaranje Centra za mlade grada Zagreba

ESF projekt Udruge Zamisli i partnera

Službeno otvoren prvi Centar za mlade grada Zagreba; inicijativu pohvalio ministar Pavić

Učenje stranih jezika kroz jezične škole i konverzacijske tečajeve, jačanje osobnih sposobnosti i stjecanje komunikacijskih, govornih, financijskih i kreativnih vještina na edukativnim radionicama i tribinama, informiranje o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere, promoviranje zdravoga načina života, društvenog uključivanja mladih i njegovanja mentalnoga zdravlja – tek su neke od aktivnosti koje očekuju mlade u novootvorenom Centru.

joga

Program vježbanja

„Rijeka – zdravi grad”: Besplatna joga za studente

Pod vodstvom licenciranog instruktora joge, svake će se srijede za studente održavati besplatni treninzi od 17 do 18:30.

Prazni džepovi

Ideje za hladne zimske dane

Kako s malo novca uživati u siječanjskim danima?

Ako ste se istrošili za blagdane i vraćate se na fakultet gotovo praznih džepova, ne znači da se ne možete odlično zabaviti u najdepresivnijem mjesecu u godini.