LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć dijaspori

U tijeku prijave na Javni poziv za financijsku potporu projektima usmjerenima interesu Hrvata izvan RH

Do 9. studenoga 2018. godine zaprimaju se prijave posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH. Pravo na financijsku podršku mogu ostvariti neprofitne organizacije, fizičke osobe i pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan domovine.

Do 9. studenoga 2018. godine zaprimaju se prijave posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH. Pravo na financijsku podršku mogu ostvariti neprofitne organizacije, fizičke osobe i pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan domovine.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 2. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu. Cilj je dodjeljivanja ovih potpora promicanje veza i jačanje suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan nje, očuvanje hrvatskog identiteta i promicanje hrvatskog jezika, kulture i tradicije te jačanje položaja hrvatskog naroda izvan RH, kao i pomoć ugroženim pojedincima – pripadnicima ove skupine.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti neprofitne organizacije unutar i izvan naše države, kao i hrvatske zajednice izvan nje koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan domovine (kategorija A), fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske (kategorija B), kao i pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama (kategorija C). Zainteresirani se u navedenim kategorijama mogu prijaviti za dobivanje potpore u svrhu ispunjavanja posebnih potreba i provedbe projekata koji obuhvaćaju projekte i aktivnosti iz kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa korisnika, unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i pomoći ugroženim pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Prijave se podnose u papirnatom i elektroničkom obliku do 9. studenog 2018. godine  Prvo je potrebno ispuniti i predati e-obrazac koji je dostupan ovdje. Ispunjen i zaprimljen e-obrazac potrebno je zatim isprintati, ovjeriti potpisom i pečatom ukoliko se prijavljujete u kategoriji A, odnosno vlastoručnim potpisom ukoliko se prijavljujete u kategoriji B ili C, te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom poslati na adresu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom: za Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu.

FOTO: PIXABAY.COM