LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održava se LEAP SUmmit u Zagrebu

„U redu je biti unutar vlastite zone komfora, ali ostanak unutar nje neće nas unaprijediti“

Moglo se čuti mnogo o vrsti potrebnih zaposlenika malih i srednjih poduzetnika. Nikad se prije nije toliko znanja očekivalo od jednoga zaposlenika. Nikada prije privatni sektor nije bio toliko agilan. Da bi se poduzetnik okružio dobrim ljudima, on sam treba biti vrhunski lider.

Moglo se čuti mnogo o vrsti potrebnih zaposlenika malih i srednjih poduzetnika. Nikad se prije nije toliko znanja očekivalo od jednoga zaposlenika. Nikada prije privatni sektor nije bio toliko agilan. Da bi se poduzetnik okružio dobrim ljudima, on sam treba biti vrhunski lider.

Na dosad održanom programu konferencije gotovo svi predavači složili su se u jednome – poduzetnici su avanturisti koji ne slijede pravila, ne prihvaćaju status quo, drugačije su perpsektive i pogleda. Što god mislili o njima ne možemo ih ignorirati, jer oni pomiču ljudske granice i maštajući o nebeskim visinama stvaraju što se drugi ne usude. Na tom tragu Boaz Inbal osvijestio je sudionike o važnosti umrežavanja. Putevi se ljudi u lokalnoj zajednici više puta u životu ispresijecaju te će oni bolje umreženi biti otvoreniji za nadolazeće prilike. 

Time se naslonio na poruku Lade Tedeschi Fiorio da nas ostanak unutar vlastite zone komfora neće unaprijediti. Više puta čuli smo koliko je bitan psihološki faktor i koliko je vlastiti um spreman raditi protiv nas samih te nas pokušati zadržati unutar naše zone udobnosti. Ali to nije um poduzetnika. Glavni rukovoditelj Techstarsa, Jens Lapinski osvrnuo se, među ostalima, na nužnost inoviranja te na potrebu kontinuirane izobrazbe jer nas novostečeno znanje usmjerava i omogućava nam inovirati procese i proizvode.

Moglo se čuti mnogo o vrsti potrebnih zaposlenika malih i srednjih poduzetnika. Nikada se prije nije očekivalo toliko znanja od jednoga zaposlenika. Nikada prije privatni sektor nije bio toliko agilan. Da bi se poduzetnik okružio dobrim ljudima, on sam treba biti vrhunski lider. Upravo je Andreas von der Heydt s nama podijelio sedam kvaliteta lidera sutrašnjice. To su inspiracija, vodstvo i izvršavanje zadataka, osobni rast i razvoj, briga prema sebi i drugima, istraživanje te inoviranje. I kad nešto pođe po zlu, a jednom će sigurno poći, onda je najvažnije držati se plana – rekla je Cathy O'Dowd, prva žena koja se popela na Mt. Everest s obje prilazne strane.

Uvjerili smo se i da je moguće od ideje doći do startupa u samo jedan sat. Međutim, najveći utisak ostavio je dojam Larsa Silberbauera Andersena, koji je poručio da se trudimo nikada ne odrasti, jer odrasli upadaju u zamku nedostatka kreativnosti. Odrasli se zatvaraju u vlastite čahure te na taj način ograničavajući samoga sebe, u biti, suzbijaju kreativnost i slobodu duha koju su kao djeca imali. Kako se održati u današnjem svijetu? Kako spojiti ugodno s korisnim? Navršene godine života postale su nepotrebne. Danas je bitno koliko kao pojedinac vrijediš i koliko dodatnih stvari možeš donijeti u poslovnu zajednicu. Samo tako ćeš, razvijajući poslovnu zajednicu, razviti i sebe. A da bi u tome uspio, prije svega je neophodno strpljenje.

Program je upotpunjen odličnim networkingom, kao i organiziranim predstavljanjem poduzeća potencijalnim zaposlenicima.

O LEAP Summit konferenciji

LEAP Summit je međunarodna konferencija koja je ove godine okupila više od 1900 sudionika između 20 i 34 godine starosti. Pridodamo li tome ukupno 33 zemlje svijeta iz kojih dolaze sudionici, LEAP je dobio sasvim novu dimenziju. Najveća je to međunarodna konferencija u regiji za mlade lidere koja potiče multidisciplinaran pristup. S više od 60 predavača i četiri pozornice, koje su bile zadužene za područja poduzetništva i startupa (pod pokroviteljstvom Microsofta), EU za mlade (pod pokroviteljstvom Europske Komisije), inovacija (pokroviteljstvo CIRAZ-a) te leadership i motivacije (pod pokroviteljstvom HUKI-a). Konferencija je trodnevni događaj osmišljen za individualce spremne mijenjati svijet i stvarati budućnost.

Organizator je konferencije Hrvatski Ured za Kreativnost i Inovacije (HUKI) s međunarodnim djelovanjem, posvećenim promociji poduzetničke kulture i obrazovanja o kreativnim i inovativnim pristupima rješavanja globalnih izazova na razini lokalnih zajednica. Međunarodnoj dimenziji pridonio je LEAPin pokret jednodnevnih konferencija održan u 25 gradova na dvama kontinentima s temama usko vezanim za sam LEAP Summit.

Više o konferenciji možete naći na službenoj stranici LEAP Summita, Facebook stranici i Twitter računu.