LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inino srednjoškolsko natjecanje privuklo gotovo 1000 učenika iz 57 gradova

U Ini održano finale natjecanja Junior Freshhh

Pet tročlanih timova borilo se za pobjedu u finalu natjecanja Junior Freshhh. Tko je odnio pobjedu, saznajte na linku!

Pet tročlanih timova borilo se za pobjedu u finalu natjecanja Junior Freshhh. Tko je odnio pobjedu, saznajte na linku!

U Ini je jučer održano live finale srednjoškolskog natjecanja Junior Freshhh u kojem je sudjelovalo pet tročlanih timova boreći se za pobjedu rješavanjem izazovnih zadataka iz područja prirodnih znanosti.

INA je ovo online natjecanje prvi put pokrenula u studenom prošle godine, a nakon prijave i registracije, 294 tima u prosincu prošle godine natjecala su se za prolazak u finale rješavajući tjedne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i zemljopisa.

Pozdravljajući finaliste, gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima, izjavila je: – Dolazak do finala nije bio lagan put, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da ste se borili protiv 289 drugih timova. Smatram kako to jasno svjedoči o vašim kvalitetama i znanju koje ste dosad stekli u svom srednjoškolskom obrazovanju. Neka vam, stoga, ovaj uspjeh posluži kao poticaj i motivacija za budući rad i dokazivanje kako u obrazovanju, tako i u onom polju koje odaberete kao svoje profesionalno usmjerenje.

Live finale sastojalo se od dva dijela; u prvom su natjecatelji stručnoj komisiji predstavili rješenje zadatka koji im je prethodno zadan kao domaća zadaća, dok su u drugom dijelu rješavali finalni zadatak pred stručnom komisijom. Sukladno dobivenim ocjenama, prvo mjesto pripalo je timu „Gjimeri“, Gimnazija Fran Galović iz Koprivnice, drugo timu „Kukuruz“, Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca, dok je treće mjesto odnio tim „IMI“, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

Natjecatelji iz pobjedničkih timova nagrađeni su vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite 2 za drugo mjesto te paket opreme za online učenje za treće, kao i stručni posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer, uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u online natjecanju; Gimnaziji Požega.

FOTO: INA JUNIOR FRESHHH