Za sve gurmane

Tjedan dobre hrane do 1. lipnja u svim hrvatskim gradovima

Hrana

U Hrvatskoj će se sve do 1. lipnja održavati Tjedan dobre hrane

Tjedan dobre hrane vraća se kao manifestacija u Grad Zagreb, središnju Hrvatsku, Istru, Dalmaciju i Slavoniju. Svi zainteresirani gurmani imat će priliku od 26. svibnja do 1. lipnja 2014. godine probati mnoštvo gastronomskih delicija u restoranima širom Hrvatske.

Svaki je dan s određenom gurmanskom tematikom pa je tako jučerašnji dan bio posvećen zdravoj hrani, današnji jelima od tjestenine, dok će naredni dani biti obilježeni raznim vrstama mesa i ribe.

Službena stranica ovog događanja nudi mogućnost kombiniranja ribe, mesa ili nekog drugog jela s prigodom koju slavite i mnoštvo dobrih te poučnih recepata kako hranu pripremati. Jednako tako možete pomoću jela koja probate u restoranima dobiti ideju za buduće kulinarske pothvate.

Osim toga na stranici ćete pronaći i popis restorana koji sudjeluju u Tjednu dobre hrane, ali imate i mogućnost neki svoj uspješan recept podijeliti s čitateljima portala.

Komentari na članak

Vezani članci

Tea Mamut, poznata slastičarka

Good Sweets

Tea Mamut obožava svoj posao!

Tea se kuhanjem i pripremanjem slastica bavi cijeli život, a dosadašnja domaća i inozemna kulinarska karijera već je rezultirala suradnjom s restoranom Good Food i televizijskim angažmanom na HRT-u.

Otac Vinko i prijatelj Đogo

Matej Sunara

Iz Rima s ljubavlju: Veni, vidi, praščić

Velik dan za mene, a koban za praščića!

krava i telić zalaz sunca

Revolucija u prehrani

VIDEO: Bill Gates uložio u proizvodnju mesa bez ubojstva životinja

Poslovni magnati podržali su revoluciju u prehrani zbog moralnih, zdravstvenih i komercijalnih razloga te razvoja ekološke svijesti. Potrošači će uskoro moći jesti meso čiste savjesti .

hrana

Od kokica do bubica

FOTO: Čudnovata jela koja ljubitelji kina jedu širom svijeta

Tko ne voli jesti kokice? Pa one ne debljaju! Unatoč tome, mnoge kulture preferiraju prigristi štogod njima bliže, poput pečenih mrava ili suhih šljiva. Donosimo vam samo nekoliko primjera što drugi preferiraju više od nama omiljene slane poslastice.

Linija u menzi

U studentskoj glavi

O čemu razmišljamo dok čekamo red u menzi

Super, nema mjesta. Gdje ima soli i papra? Neću kraj tebe, djeluješ kao serijski ubojica. Sjest ću tu. Zašto nije bilo pohanog sira? Šta je ovo, koji đavo? Nije fino. Zašto sam dala 15 kn za ovo. Gladna sam ko vuk, može proći. Salata nije začinjena. Sad sam našla biti izbirljiva u vezi hrane. Nadam se da ima soli negdje. Naravno da ne. Mah, preživjet ću.