Manifestacija u Gospiću

„Tesla Power of Lights”: svjetlosni spektakl i edukativni vlakić dio su proslave rođendana genija

Nikola Tesla

Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost velikom izumitelju, elektrotehničaru i fizičaru u čast.

Dana 10. srpnja Hrvatska i svijet obilježit će 163. obljetnicu rođenja jednog od najvećih svjetskih umova – Nikole Tesle. Njegov Gospić za taj dan priprema pravi spektakl!

Večer ususret njegovu rođendanu, u utorak, 9. svibnja, održat će se manifestacija naziva Tesla Power of Lights na glavnom gradskom trgu. S početkom u 21 sat spektakl svjetlosti pokazat će ne samo sve Tesline zasluge čovječanstvu već i omogućiti posjetiteljima da zamisle tu munjevitu noć davne 1856. godine kada je rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.

Slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio je veliki trag u čitavom svijetu, a u Gospiću će se potruditi da ove godine naprave najveću proslavu. Svi posjetitelji moći će vidjeti dugo pripreman spomenuti laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za ovu prigodu.

Svjetlosni ples izvest će i atraktivna plesna grupa Atomi. Bogat program uključuje i ples na svili na specijalno osvijetljenom trgu. 

Edukativni vlakić Putevima Nikole Tesle obilazit će i besplatno voziti tijekom dana po svim lokacijama u gradu koje su vezane uz život i rad svjetskog genija. Također, sve zgrade u kojima je živio ili radio bit će posebno osvijetljene.

Za dobru atmosferu u glazbenom dijelu večeri pobrinut će se bend Diktatori, a za vrijeme trajanja manifestacije građani će moći uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi.

Komentari na članak

Vezani članci

Nikola Tesla

Natječaj namijenjen pojedincima i organizacijama

Još nekoliko dana traju prijave za nagradu Nikole Tesle

Pokažite svoje znanje iz fizike, opće znanje o Nikoli Tesli te ostalim projektima iz područja proširenog Teslinog djelovanja i osvojite vrijedne nagrade.

https://www.facebook.com/renebitorajac/photos/p.1816062871748715/1816062871748715/?type=1&theater

NA DANAŠNJI DAN

Rođendan Renea Bitorajca, koji je glumio i u Oscarom nagrađenom filmu

2. ožujka rođendan slavi jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se mogu pohvaliti glumom u Oscarom nagrađenom filmu. Krpa, Robi, dr. Kunić samo su neke od uloga koje je utjelovio u svojoj karijeri.

Good Vibrations - 14. listopada

Dođite na proslavu 3. rođendana Good Vibrationsa!

U novoj sezoni Good Vibrationsa održavat će se panel-diskusija i glazbeni buvljak

Na završetku cjelotjedne proslave 3. rođendana Good Vibrationsa, u srijedu, 14. listopada, održat će se panel-diskusija „Tko gasi glazbu u hrvatskim medijima?“. Zatim će se održati mali glazbeni buvljak s nekoliko izlagača.

The Bambi Molesters

40 godina KSET-a

The Bambi Molesters vraćaju se u KSET

Posljednji put su u KSET-u nastupili s Chrisom Eckmanom 2003. godine nakon turneje s R.E.M.-om i reizdanja prvog studijskog albuma “Dumb Loud Hollow Twang”, a nastupili su i na Brucošijadi FER-a 2006. godine.

1

Na današnji dan

Životni put Augusta Šenoe – od njemačkoga sina do „najzagrebačkijega" pisca

Na današnji je dan rođen August Šenoa, „otac" nekolicine najdražih nam likova Šenoina doba. Prisjetimo se velikoga imena hrvatske književnosti na 178. obljetnicu rođenja.