LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnički muzej postaje Muzej Nikole Tesle

Tehnički muzej dobio novo ime!

Promjenom imena muzej će dobiti i novi izgled te niz novih sadržaja

Promjenom imena muzej će dobiti i novi izgled te niz novih sadržaja

Na konferenciji održanoj u četvrtak odlučeno je da će zbog djela kojima nas je zadužio Tehnički muzej nositi ime Nikole Tesle.

– Inicijativu za promjenom imena pokrenuo je upravo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i nakon što je utvrđeno kako Tesla nema živućih nasljednika koji bi dali suglasnost za promjenom imena muzeja na Trgovačkom sudu u Zagrebu obavljena je registracija imena. – objasnila je Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja.

Među prvim projektima koji bi se trebali pokrenuti u sklopu muzeja treba izdvojiti otvaranje tematskog parka posvećenog obnovljivim izvorima energije, ali i povećanje projekata vezanih uz rad Nikole Tesle.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je da će sredstva za preuređenje muzeja, osim europskih fondova, dati i Grad Zagreb te dodao:

– Kao i svi veliki ljudi Tesla je bio skroman, mnogi ga nisu razumjeli pa je otišao u Ameriku, ali nikada nije odustao niti zaboravio svoju domovinu.

Osim toga, muzej će, zahvaljujući Narcisi Vukojević i Lani Ćavar, dobiti i novi izgled, a povodom 159. obljetnice Teslina rođenja od 9. do 11.srpnja održat će se niz manifestacija na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu.

FOTO: ROHAN7THINGS.WORDPRESS.COM