Besplatne edukacije

„Talenti su moj temeljni kapital” – 1,5 milijuna kuna vrijedan projekt edukacije nezaposlenih osoba i drugih ugroženih skupina

Produktivnost

Cilj je projekta „Talenti su moj temeljni kapital” smanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva, a kako će to organizatori učiniti – predstavit će u razdoblju od 20. rujna do 4. listopada u Zagrebu, Osijeku i Suhopolju.

Projektom Talenti su moj temeljni kapital, namijenjenim dugotrajno nezaposlenim osobama, mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osobama s invaliditetom, beskućnicima, pripadnicima romske nacionalne manjine i brojnim drugima, želi se doprinijeti smanjenju rizika od socijalne isključenosti i siromaštva. Vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna, a njegova se provedba odvija u tri županije: Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj te u Gradu Zagrebu.

Cilj je projekta ponuditi navedenim ugroženim skupinama besplatne edukacije, naučiti ih proaktivnosti, motivirati ih te ih naučiti kako se autentično predstaviti poslodavcu. Uz to, pristupnicima projekta bit će pružena odgovarajuća stručna podrška praćenjem njihova napretka te će im se omogućiti pohađanje obrazovnog programa koji će biti upisan u e-radnu knjižicu. Organizatori ističu kako će polaznicima projekta edukacije pomoći otkriti koji im poslovi najbolje odgovaraju, razviti vještine predstavljanje te poboljšati samopouzdanje.

Projekt je nastao u suradnji s Općinom Suhopolje i kulturnom udrugom Kreativa, Edukativa, Aktiva. Detaljnije će se predstaviti od 20. rujna do 4. listopada u Osijeku, Zagrebu i Suhopolju. Više informacija o projektu i terminima predstavljanja moguće je pronaći na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Capoeira na trgu

Konferencija udruge Amazonas

Mobilnost, volontiranje, capoeira – tek su dio niza mogućnosti za mlade

U sklopu projekta "Uključi S(v)e", održava se konferencija na kojoj će se predstaviti brojne mogućnosti koje su mladima neprestano otvorene.

Čemu se nadaš?

Hrvatsko Nadzemlje Split

„Mladi sve više sumnjaju u svoje poslanje, a oni su nada Europe i naše domovine“

Na susretu mladih grada Splita otvorena su pitanja – što je zapravo nada i kakva bi trebala biti nada jednog kršćanina.

GeCCo

Međunarodno online natjecanje

GeCCo pruža priliku za rad u internacionalnim virtualnim timovima

Međunarodno "online" natjecanje GeCCo održat će se 12. i 13. studenog. Natjecatelji imaju 24 sata da riješe zadatak iz područja projekt menadžmenta.

Student volonter

Poziv za volontere

Uljepšajte si život uljepšavanjem života djece i mladih s teškoćama

Izvrsno se snalazite u radu s najmlađima, a htjeli biste doprinijeti zajednici u kojoj živite? Razmišljate o pokretanju nekih pozitivnih promjena u društvu? Sada imate idealnu priliku riječi provesti u djelo tako da postanete volonter u sklopu hvalevrijednog studentskog mentorskog programa.

Ljeto, kampiranje plaža

Upoznajte i razvijte svoje talente

Otvorene su prijave za ljetni kamp za mlade na otoku Braču – Dračeva luka 2019.

Prijavite se na ovaj zanimljiv ljetni kamp koji želi pomoći mladima spoznati i razviti njihovu jedinstvenu darovitost.